Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Jeugdsportproject +12

ALGEMEEN

Als sporter maak je wat mee. Als deelnemer aan een loopwedstrijd, al fietsend naar school of gewoon tijdens een partijtje voetbal tussen vrienden. Sporten is gezond en bevordert de gezondheid. Met de campagne #sportersbelevenmeer wil Sport Vlaanderen zo veel mogelijk mensen aan het sporten krijgen.

Om voldoende te sporten moet je 3 keer per week 30 minuten intensief bewegen of 5 keer per week 30 minuten matig intensief bewegen. Hierdoor krijg je meer energie, een beter humeur en een groter zelfvertrouwen.

Met het JeugdSportProject +12 willen we leerlingen van het secundair onderwijs laten proeven van verschillende sportactiviteiten gedurende het schooljaar. Naast het traditionele aanbod op woensdagnamiddag willen we via het JeugdSportProject ook sport aanbieden tijdens de middagpauzes, tijdens en na examenperiodes en bieden we een laagdrempelig sportaanbod aan na de schooluren.

Skiën - 17 november 2021

Helaas hebben we deze activiteit moeten annuleren. Maar we kijken verder voor een nieuwe datum in februari

Jaarlijks trekken we met het Jeugdsportproject richting de Sneeuw. Ook dit jaar gaan we opnieuw gaan skiën in SnowWorld Terneuzen. Trek dus maar je skibroek aan en geniet van twee uur skiplezier op de indoor skipiste.

Plaats van vertrek op de parking van sporthal De Stormeeuw om 13 uur stipt. Terugkomst in Knokke is voorzien om 18.30 uur

Programma:
12.45 uur: Aanmelden sporthal De Stormmeeuw
13 uur: Vertrek bus richting Terneuzen
14.30 uur: Aanmelden en omkleden
15 - 17 uur: Skiën
17.20 uur: Vertrek bus richting Knokke-Heist
18.30 uur: Aankomst bus parking sporthal De Stormmeeuw

Deelname aan deze activiteit kost 10 euro, te betalen bij vertrek.

Inschrijven via onderstaande link. Let op aantal deelnemers is beperkt tot 40 personen.

Wie wenst kan de optie aanduiden om skilessen te volgen. Vergeet deze niet aan te duiden bij inschrijving als je kiest voor ski-les.

Schaatsen - vrijdag 24 december 2021

Nog een klassieker tijdens het Jeugdsportproject! Schaats de kerstvakantie in tijdens een sessie ijsschaatsen op de schaatspiste in Knokke-Heist.

De vrijdag voor de kerstvakantie kan je alvast goed inzetten op de schaatspiste in Knokke-Heist. Met het speciaal voordeeltarief van het Jeugdsportproject betaal je slechts 2 euro.

Place to be: Ijspiste op het A. Verweeplein van 14 tot 15.30 uur

Enkel wie zich vooraf heeft aangemeld kan gebruik maken van deze korting!

Opgelet, op de schaatspiste gelden een aantal maatregelen om het virus tegen te gaan zo moet je beschikken over een geldig Covid Safe Ticket vanaf 12 jaar en 2 maanden en is het dragen van een mondmasker verplicht.

Muurklimmen - woensdag 12 januari 2022

Dit jaar wordt sportklimmen voor het eerst toegevoegd aan de sporten tijdens de Olympische Spelen in Tokio. Een uitgelezen kans om ons met het Jeugdsportproject te verdiepen in deze steeds populairder wordende sport.

Op woensdag 12 januari 2022 trekken we naar Sport Vlaanderen Brugge voor een initiatie muurklimmen.

13.20 uur: Afspraak parking De Stormmeeuw
13.30 uur: Vertrek richting Julien Saelens
14.15 – 15.45 uur: kliminitiatie
16 uur: vertrek richting Knokke
16.30 uur: aankomst parking De Stormmeeuw

Deelname kost € 5 - ter plaatse te betalen. Online inschrijven is noodzakelijk aangezien de plaatsen beperkt zijn (max 16 deelnemers)

Duiken - woensdag 16 maart 2022

op woensdag 16 maart gaan de de avontuurlijke tour op met een initiatie duiken in de duiktank Tranfo in Zwevezele. Samen met een ervaren instructeur ga je op verkenning in de verzonken stad Atlantis. Je leert zelfstandig dalen en stijgen en krijgt een aantal basisvaardigheden mee.

Inschrijven kan vanaf maandag 10 januari. Let op de plaatsen zijn beperkt, wees er dus zeker snel bij!

Deze activiteit gaat door op woensdagnamiddag, de exacte timing volgt.

Golfsurfen en SUP - woensdag 18 mei 2022

Op woensdag 18 mei trekken we ons surfpak aan en duiken we de Noordzee in om te gaan surfen en suppen. Onder de deskundige begeleiding van Surfers Paradise op het strand in Knokke nemen we enkele golven, of dat proberen we toch.

Tijdens deze initiatie golfsurfen en suppen maken we kennis met de basis van deze leuke watersporten. We laten ons nog een laatste keer volledig gaan voor we in onze studieboeken duiken.

Locatie: Surfers paradise
Tijdstip: woensdag 18 mei 2022 van 14 tot 16 uur
Deelname: € 5
Inschrijven via onderstaande link vanaf 14 maart 2022

Vergeet geen zwemkledij en een handdoek mee te brengen! Je ontvangt ter plaatse een wetsuit en het nodig materiaal. Indien je zelf over een wetsuit beschikt mag je deze uiteraard meebrengen.

CONTACT

Indien je meer informatie wenst over het Jeugdsportproject of een van de activiteiten, neem gerust contact op met de sportdienst.

Sportdienst Knokke-Heist
Philippe Hillemans
jeugdsportproject@knokke-heist.be
+32 (0)50 630 480