Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

vzw Kansenfonds Knokke-Heist

Met jou laten we kinderwensen uitkomen!

Actie 2023 - Champagneverkoop

De vzw Kansenfonds staat nooit stil daarom verkopen we dit jaar, naast onze soep op de markt (op 12, 13 en 16 december), opnieuw heerlijke Champagne: La Cuvée Carte Blanche van het wijnhuis Tanneux-Mahy.

De ultieme champagne voor uw zondags aperitief, voor uw gezellige ontmoeting met vrienden en familie en voor uw feestelijk diner – want weet: champagne is een uitermate geschikte wijn bij vele, fijne, culinaire gerechten. Een flesje voor jezelf of als een speciaal én feestelijk cadeau ter gelegenheid van een verjaardag, jubileum, huwelijk of welke speciale gelegenheid dan ook. Onze champagne maakt instant gelukkig.

Door een fles champagne te kopen, draag je niet alleen bij aan dit prachtige initiatief, maar zorg je ook voor een feestelijke traktatie voor jezelf of iemand anders. Win-win!

Voor slechts €30 per fles geniet je van deze heerlijke champagne. Maar wacht, er is meer! Bij aankoop van 5 flessen krijg je er één helemaal gratis bij.

Deze unieke champagne kan op drie momenten worden opgehaald in de Dienst toerisme ter hoogte van het Lichttorenplein: maandag 18/12, woensdag 20/12 of vrijdag 22/12, telkens van 16 tot 18 uur.

Steun jij vzw Kansenfonds Knokke-Heist? Koop dan je fles champagne via het online formulier hieronder. We hebben slechts een beperkt aantal flessen beschikbaar. De opbrengst van de verkoop gaat integraal naar de kinderen die het financieel moeilijk hebben in onze gemeente.

Wensenboom

In België leeft 1 kind op 5 in armoede, waardoor zij geen kerstcadeautje(s) vinden onder de kerstboom.
Ook in Knokke-Heist zijn er veel kinderen die opgroeien in armoede. Dit jaar ontving de vzw Kansenfonds Knokke-Heist ruim 250 (!) kerstwensen die we enkel met jouw hulp in vervulling kunnen laten gaan. Jij kan kansarme kindjes een pakje schenken zodat zij ook een onvergetelijke Kerstmis beleven.

Terwijl wij teleurgesteld zijn als er 'maar' één pakje onder de kerstboom ligt of we niet tevreden zijn met de inhoud van het geschenkje, zijn er kinderen die op Kerstmis helemaal niets krijgen, simpelweg omdat hun ouders hier geen geld voor hebben. Met de vzw Kansenfonds Knokke-Heist willen we dit jaar ruim 250 kinderen in onze gemeente toch een leuke Kerst bezorgen.

Van blokken over een skateboard tot een filmticket of een warme jas...

Meer dan ooit hebben we je hulp nodig. Hoe kan jij hier deel van uitmaken en een kinderwens helpen vervullen?
Steun één van onze acties. Je vindt alle nieuwtjes en acties terug op onze facebookpagina of doe een storting naar de Wensenboom.

Hoe kan je helpen?

  1. Ga naar het deelnemingsformulier.
  2. Maak je keuze voor welk bedrag je een wens in vervulling laat gaan en geef je e-mailadres op.
  3. Ga naar je mailbox. Daar zal je de bevestigingsmail vinden met alle instructies.
  4. Schrijf het bedrag over die je wenst te storten met de juiste mededeling. Deze is terug te vinden in de bevestigingsmail.

 

Opgelet! Het is dus de bedoeling dat je zelf een overschrijving doet, louter het bedrag aanklikken is niet voldoende.
Op deze manier laat je een kinderwens in vervulling gaan. En weet, in een kinderwereld is alles groots!

Wat doen wij?
Van zodra wij jouw overschrijving goed hebben ontvangen kopen wij het gewenste geschenkje aan en bezorgen het voor kerst bij het kindje dat de wens deed. Want ja... elk kind mag zelf zijn/haar/hun cadeau uitkiezen, zodat iedereen krijgt wat hij/zij echt wil.

Hoe het allemaal begon

Een tiental jaar geleden werd er met een aantal collega’s van het gemeentebestuur gestart met het organiseren van acties met als doel het verhogen van de kansen voor kwetsbare kinderen en jongeren binnen onze gemeente. Om onder de vlag van Music For Life te kunnen werken, werd in 2017 de vzw Kansenfonds Knokke-Heist opgericht.
De vereniging bestaat ondertussen uit 14 enthousiaste leden (medewerkers van het stadhuis, het OCMW, de woonwinkel, de diensten jeugd, cultuur en toerisme, de Makz Internaat en het AGSO) en organiseert allerlei acties om geld in te zamelen. Het grootste deel van de donaties wordt gebruikt om kinderwensen, bijvoorbeeld via de Wensenboom, in vervulling te laten gaan. De Wensenboom wordt dit jaar voor de 8ste keer georganiseerd.

Via de verschillende partners verbonden aan het “Huis van het kind Knokke-Heist” worden de wensen verzameld. We kiezen er bewust voor om het kind zelf te laten kiezen, wel waken we erover dat er steeds een link is met de pedagogische ontwikkeling van het kind.

Vorig jaar lieten we ruim 250 wensen in vervulling gaan. Deels betalen we deze geschenken met de schenkingen die we ontvangen via deze website, deels met geld dat we ophalen met allerhande acties zoals soepverkoop, een champagneverkoop, warm ontbijt, ...
Help jij ons om dit jaar opnieuw kinderen gelukkig te maken?

vzw Kansenfonds Knokke-Heist
Maatschappelijke zetel: Halvemaandreef 14 8300 Knokke-Heist - Ondernemingsnummer: 0693.749.938 - Rekeningnummer: BE83 9733 4686 0415 - kansenfonds@knokke-heist.be

De vzw Kansenfonds Knokke-Heist verwerkt persoonsgegevens strikt voor het uitvoeren van de taken en de reguliere werking van het fonds. Je kan kennisnemen van de persoonsgegevens die wij van je verwerken en het gebruik dat wij van deze gegevens maken. Je mag deze gegevens verbeteren, aanvullen, verwijderen of de verwerking van je persoonsgegevens beperken via kansenfonds@knokke-heist.be. Je hebt het recht over de verwerking van je persoonsgegevens klacht in te dienen bij de Gegevensbeschermingsautoriteit, Drukpersstraat 35 te 1000 Brussel (www.privacycommission.be)