Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Zwin

Op stap met de Zwingids

De groep gaat op stap met een ervaren Zwingids die de kinderen meeneemt in de boeiende wereld van de vogels, de ooievaars, de boomkikkers, de planten en schelpen van de Zwinvlakte, …
De gids speelt in op al het bijzonders dat het Zwin tijdens de periode van het bezoek te bieden heeft.

De wandeling is aangepast aan de doelgroep. Het verhaal van de gids wordt afgewisseld met leuke spelletjes en doe-opdrachten. De gids laat de kinderen zo op een andere manier naar de natuur kijken.

 

Doelgroep: 3e kleuter

Info: info@zwin.be , T 050 607 086

Reiskriebels in het Zwin

Elk voorjaar maken ooievaars de grote reis vanuit het warme zuiden naar het Zwin. Ook het ooievaarskoppel Kobe en Cora keert elk jaar naar het Zwin terug. We maken kennis met Kobe en luisteren naar zijn spannende reisverhalen. Daarna is het onze beurt om op vliegreis te vertrekken!

We veranderen in echte ooievaars, eten onze buik rond en bereiden ons voor op onze vlucht naar het Zwin. Zou ons nest er nog zijn of is het stuk gewaaid? We beschermen onze eieren voor de vossen en leren voedsel verzamelen als de beste. Na al deze avonturen is het tijd om onze vleugels weer te strekken en vliegen we terug… richting het zuiden. Vliegen jullie mee?

 

Doelgroep: 3e kleuter

info: info@zwin.be, T 050 607 086