Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Natuur & Milieu

Afvalsorteerspel

Waarom sorteren we afval? Wat betekent recycleren eigenlijk? Hoe kan ik zelf de afvalberg helpen verkleinen? Het zijn maar enkele vragen die zeker aan bod komen tijdens een interactief spel met de leerlingen. Dhr. Bram Soenens, educatief medewerker bij GoodPlanet, helpt de kinderen op weg in hun zoektocht naar de verschillende afvalstoffen. Er wordt tevens gewerkt met de groene tas van Fost plus waarin zich educatieve materialen bevinden met betrekking tot papier en karton, glas, metalen verpakkingen, plastic verpakkingen en drankkartons. Tijdens de toelichting wordt een video getoond.

Info: afvalbeheer@agsoknokke-heist.be

KaMOShibaiverhalen

Red de brooddoos, Zack gaat op reis, Terra is ziek, Mier heeft een probleem, … Deze kleurrijke verhalen brengen telkens een ander thema rond duurzaamheid aan. De verhalen bevatten ook didactische wenken en sleutelvragen. Download ze op www.mosvlaanderen.be (educatief materiaal), leen ze in de bib of vraag als MOS-school je gratis gedrukte exemplaren aan je MOS-begeleider.

Info: donald.dupon@west-vlaanderen.be

MOS

Een duurzame toekomst voor onze planeet begint bij het maken van bewuste keuzes, door ieder van ons. MOS wil hier samen met de leerlingen, de leerkrachten en het netwerk van je school op inzetten.

De MOS-begeleiders bieden een kader om deze vaardigheid te laten leven in de hele school. Ze helpen je om jouw visie op duurzaamheid uit te dragen binnen én buiten de schoolmuren.

Jouw school kan rekenen op maatwerk:

Meer weten: contacteer je MOS-begeleider

https://www.west-vlaanderen.be/mos