Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Sociaal

Brugfiguurwerking

De brugfiguurwerking van het Sociaal Huis bestaat erin dat de brugfiguur de brug maakt van het gezin naar andere dienst- en hulpverlening, zodat de drempels naar de hulpverlening verlaagd worden en gezinnen toegang vinden tot de juiste diensten. In de toeleiding naar andere hulp- en dienstverlening zorgt de brugfiguur voor een actieve begeleiding naar deze diensten. De brugfiguur staat eveneens in voor rechtendetectie en -realisatie, zodat gezinnen al hun rechten kunnen uitputten. Scholen kunnen via de zorgcoördinator/directie beroep doen op een tussenkomst van de brugfiguur.

INFO : Kimberly Coppens en Tabitha Mortier, T 050 530 900, brugfiguur@knokke-heist.be

Sociaal Huis, Kraaiennestplein 1 bus 2, 8301 Knokke-Heist

Zitdag elke dinsdag-, donderdag- en vrijdagvoormiddag in het tussen 9 en 11.30 uur - op maandag en woensdag van 9 tot 11.30 uur en in de namiddag op afspraak of voor huisbezoek. 

Documentatiecentrum voor wereldburgerschap

Het 'Documentatiecentrum voor Wereldburgerschap' bevindt zich in het Wereldhuis te Roeselare. Het herbergt duizenden materialen die leerkrachten gratis kunnen gebruiken in hun lessen in het kader van wereldburgerschapseducatie. Er zijn lesmappen en –pakketten; educatieve spellen; achtergrondinfo;… Er is ook een erg grote collectie materialen NT2 voor alle leeftijden. Er worden regelmatig vormingen en lezingen georganiseerd gelinkt aan de materialen en de thema’s van het documentatiecentrum.

De catalogus kan hier bekeken worden.  Ontleningen en vormingen zijn gratis.

Het documentatiecentrum is elke werkdag open van 8.30 uur tot 17.00 uur.

CONTACT: Hugo Verrieststraat 22 (ingang via Cichoreistraat) – 8800 Roeselare , T 051/26 50 50, M wereldhuis.bibliotheek@west-vlaanderen.be

Buddyproject

Vanaf schooljaar 21-22 start Vzw De Wip met een extra gezinsondersteunend aanbod aan huis, namelijk het Buddyproject, een pilootproject waarbij een buddy gekoppeld wordt aan een gezin met een grotere ondersteuningsvraag en/ of -behoefte.  

De vraag of behoefte kan gerelateerd zijn aan huiswerkbegeleiding, taalstimulering, sociaal contact, netwerkuitbreiding, perspectiefverbetering, sociale steun, doorverwijzing, opvoeding, kopzorgen,.. Het project heeft enerzijds aandacht voor inhoudelijke begeleiding en richt zich anderzijds op het inspireren en motiveren van de gezinsleden.

INFO Spelotheek De Wip: spelotheekdewip@gmail.com of 0497 577 339

Kansenfonds Knokke-Heist vzw

Ons doel is het verhogen van de kansen voor kwetsbare kinderen en jongeren binnen de gemeente. We richten ons op de volgende thema’s: “(kans)armoede in de brede zin” & “preventie van armoede”

Bijvoorbeeld, kan één van uw leerlingen:

  • Niet mee op bos- of sneeuwklassen
  • Niet mee op studiereis
  • Problemen met het betalen van de schoolfacturen
  • Onvoldoende materiaal om volwaardig deel te nemen aan de lessen

 

Stuur uw concrete vraag voor financiële tussenkomst door naar Kansenfonds@knokke-heist.be

We zijn er om kwetsbare kinderen de kansen te geven die ze verdienen!

INFO kansenfonds@knokke-heist.be