Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Spruitjesfestival

Welkom op ons 4de Spruitjesfestival!

Van zondag 30 oktober tot en met dinsdag 1 november 2022 ben je van harte welkom op ons Spruitjesfestival in de tuin van Cultuurcentrum Scharpoord.

Met heel veel enthousiasme telen we voor jullie een programma vol theater, workshops, circus, literatuur en nog veel meer.

 

 

Zondag 30 oktober van 9u tot 11u Spruitjesontbijt in cafécultuur

Spruitjesontbijt in Café Cultuur

Kom genieten van een lekker ontbijt in ons gezellig Café Cultuur!

Vooraf inschrijven is verplicht en kan tot en met zaterdag 29 oktober. Dit kan aan het onthaal van het cultuurcentrum of telefonisch via T050 630 430.  

€5 spruitjes tot 12 jaar

€10 volwassenen

Circusdorp De SVEN: Zo 30 - Ma 31 oktober & Di 1 november 2022 van 11u tot 17u

Ontdek het Circusdorp van Circus De Sven! Heb je altijd al eens leren jongleren?

Of leren fietsen op een eenwieler? Alles kan!

Er is een uitgebreid aanbod van doe-activiteiten, knutselactiviteiten en je kan genieten van animaties, circus- en 3 goochelshows van 15 min.

Gratis

 

Zondag 30/10 om 11u - Familievoorstelling: BomBarDon (3+) - duur 50 min.

In de nieuwste muziektheater-voorstelling O Grote Joegoert is voor de vier vrienden van BomBarDon alles zo echt dat het mogelijk wordt.

Luchtpiraten, een spuwvurende draak, een eigenaardig dier in het wier… maar bovenal de Grote Joegoert. Dat moeten ze van ergens opgepikt hebben, want het lijkt heel serieus!

Benieuwd hoe ze Grote Joegoertgeheimen van hoog boven de wolken tot diep onder de stenen ontdekken? Beleef het mee in deze frisse en fantasierijke voorstelling!

€ 8 / € 5 KH Uitpas, - 26 jarigen, groepen +10 pers.

Zondag 30/10 om 14u - Familievoorstelling: Sputnik (6+) - duur 60 min.

Kathleen Vandenhoudt en Rik Tans spelen spelen al meer dan 13 jaar muziektheater van de bovenste plank. Zelfs spreken ze liever van “theatrale liedjesvoorstellingen”.

Met ‘Ja, maar neen’ brengen ze:

De grappigste

De strafste

De spannendste

De rock&rollste

De schrikaanjagendste

De spetterendste

De swingendste

De explosiefste

De hartverscheurendste

En dé evergreenste swingende liedjes waar je als ouder ook blij van wordt!

 

Vrolijk maar ook best spannend. Stoer maar ook teder.

Rik en Kathleen koppelen een grootse muzikaliteit aan absurd hilarische momenten en dat alles in een kader van fantastische teksten en verhalen waar de kinderen het warm van kregen of met rode oortjes de zaal verlieten!  

Ze weten letterlijk en figuurlijk de gevoelige snaar te raken en wisselen met een knip van hilarische momenten naar momenten van verstilling en verfijning.

SPUTNIK staat ALTIJD garant voor een swingende en theatrale liedjesvoorstelling. IN ELK LIEDJE BELEEF JE EEN AVONTUUR…

 

€ 8 / € 5 KH Uitpas, - 26 jarigen, groepen +10 pers.

Larie & Ape(n) school Zo

In deze arena komt een juf of meester iets uitleggen of vertellen, maar je hoeft NIET stil te zitten. Want de arena is ook een avonturenmuur, een speleobox en heeft gekke zitplaatsen.

Show om 12u, 13u30, 15u en 16u30

 

Gratis

Zondag 30/10 om 17u en Maandag 31/10 om 11u - Familievoorstelling: Meneer Zee - Trots op STORT- duur 45 min.

In de fiere stad Trots, balancerend op een hoge rots, wonen mensen met diepe zakken in hoge huizen. Met dure auto’s rijden ze veel te snel heen en weer naar de winkel achter de hoek om zich daar gelukkig te kopen. Alles wat vuil is, versleten of kapot wordt naar beneden gegooid. Beneden aan de rots ligt Stort, een dorpje bedolven onder overtollige rommel. Daar wonen de Protezewezen, die rondsluipen tussen het vuil en ’s avonds huilen naar de maan. Tenminste, daar heeft het alle schijn van...

€8 / € 5 KH Uitpas, - 26 jarigen, groepen +10 pers.

Zo 30 - Ma 31 oktober & Di 1 november 2022 om 17.30u - Vuurspektakel De Schoverik

De Schoverik is op zoek naar mysterieuze vlammetjes. Kleine, grote, snelle, spectaculaire.... en nog veel meer vlammetjes. Hij tovert het Spruitjesfestival om tot een vurige plaats terwijl hij het vuur manipuleert tot een heus schouwspel.

Mis dit niet!

Gratis

Maandag 31/10 om 14u & om 17u - Familievoorstelling: Viva Raphael - duur 40 min.

Raphaël is jarig en krijgt van het publiek een cadeau dat uiteindelijk zijn leven zal veranderen.

“Viva Raphaël” is een poëtische clownerievoorstelling vol visuele en absurde humor met veel publieksinteractie rond, op (en in) een caravan.

Een cadeau van een voorstelling!

Gratis

Bateau de feu (op het zegemeer)

Wanneer deze mysterieuze ‘bateau’ passeert valt je mond open van verbazing. Een prachtig spel van licht en vuur onder begeleiding van aangepaste muziek zorgt voor een magische sfeer. De kapitein en zijn bemanning lokken je blik naar het water en houden deze vast met vuur en vlam.

Kan je vanuit de verte de hoorn al horen?  

Pas op voor de ‘vuurbommetjes’ die gelost worden vanaf de boot!

Gratis  

 

Dinsdag 01/11 om 11u - Familievoorstelling: Babushka (8+)- duur 60 min.

Uit een verhuiswagen komen oude kasten, koffers vol spul en een gammele piano.

De Rus & Comen verhuizen naast de inboedel van een rijke Russische dame ook pakken vol muziek. Luikjes vol nootjes, een kist met een vuurvogel en een seizen of vier in oud papier gewikkeld. Russissche klassieke muziek en volksliederen komen uit dozen en kisten gekropen. Daar doorheen: een sappig verhaal over verloren gereden truckchauffeurs, kapotte bestelwagens en het vermoeden van een mysterieuze schat in een kast of onder een matras.

En daar overheen: een saus van magie, goochelarij en dingen die helemaal niet kunnen. Gaandeweg worden ook de clichés over het andere en het vreemde Rusland opengebroken: de ander, dat ben ik.

Aardvork speelt met Babushka opnieuw een voorstelling waarbij klassieke muziek op een toegankelijke manier tot op de schoot van kinderen wordt gebracht. Een sappige vertelling, een decor vol verrassingen en de schoonste Russische muziek, live gebracht, vormen de ingrediënten voor een unieke theater- en muziekervaring voor jong en oud. Een voorstelling over laden en heel veel lossen.

€8 / € 5 KH Uitpas, - 26 jarigen, groepen +10 pers.

Dinsdag 01/11 om 14u & 17u- Be Flat - Bubble You - duur 45 min.

In Bubble You brengen de acrobaten van Be Flat een ode aan de "nonsense".  

45 minuten georchestreerde chaos. Waar circus, muziek en spel samen komen.  

5 eigenaardige gasten bewonen een verticale structuur.

Binnenin zijn ze beschermd van de buitenwereld. Al blijkt het daar veel te klein te zijn!

Er zit niks anders op dan grenzen te verkennen en om deze te overschrijden, om op zoek te gaan naar vrijheid tussen de regels in, de nodige uitgang.

'Bubble You' is het buiten alternatief van Be Flat's voorstelling 'Double You', gecreëerd in 2021 ten gevolge van de pandemie.

Cirqmatique Super 3000

In 1982 ontwikkelden DDR-ingenieurs een machine die het aanschijn van het Oostblok zou veranderen: De CirQmatiQue Super3000. Een machine die van elk kind het ideale kind maakt. Ouders schuiven hun dierbare mormel, inclusief alle tekorten die elk kind nu eenmaal heeft, in de ene kant van de machine en aan de andere kant komt er een perfect kind uit. Bijziendheid, domheid, stotteren, gebrek aan fantasie, luiheid... geen mankement is niet op te lossen door onze machine.

Gratis