Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Fietsroute 'Verdwenen Zwinhavens'
Fiets- of wandelroute
Lokale Economie

Ontdek de fietsroute, en proef onderweg letterlijk van het verleden!

In de middeleeuwen beleefden Brugge en Vlaanderen gouden tijden dankzij de Zwingeul die zorgde voor een verbinding met de zee. Langs die geul lagen bloeiende wereldhavens.
De route laat je dit prachtige fietsgebied tussen Knokke-Heist, Sluis, Damme en Brugge ontdekken. Met wat voorkennis en de gratis fietskaart zie je nog sporen in het landschap van dit rijke verleden. Vier outdoor (coronaproof) VR-kijkers langs de route helpen je verbeelding een heel eind onderweg. Wie door een kijker loert, komt vanuit het huidige landschap virtueel terecht in de bruisende middeleeuwse havenstadjes. Je staat er middenin en kan 360° om je heen kijken.

NIEUW: Vanaf juni 2022 kan je langs de fietsroute nu ook letterlijk proeven van de Zwinhavens. Van een middeleeuws brood met biergist over confituren met specerijen tot ijsjes met een citrustoets. Zo gevarieerd smaken de middeeleeuwen! Ontdek welk verrassend lekkers lokale smaakmakers samen met De Foodarcheoloog Jeroen van Vaerenbergh voor je maakten! Hier vind je een overzicht van alle locaties en ondernemers die meewerken aan het project: https://www.brugseommeland.be/nl/verdwenen-zwinhavens/de-ondernemers

Praktisch:
Afstand: 60 km, of kies voor een lus van 44 km of 31 km
Startplaatsen: Zwin Natuur Park, Sluis, Damme of Brugge
Signalisatie: de route is volledig bewegwijzerd

Gratis viertalige fietskaart ter beschikking (NL-FR-DE-EN) via Westtoer, het Zwin Natuur Park en de toerismekantoren in de streek.

Verder lezen
Wanneer
-
8 tot 18 uur
Waar

Zwin Natuur Park
Graaf Leon Lippensdreef 8
8300 Knokke-Heist
België

Wegbeschrijving
Organisatie
Zwin Natuur Park

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter