Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Klassiek Leeft

Met een eindejaarsconcert en een reeks concerten van Klassiek Leeft Vurig in het verschiet, komen liefhebbers van klassieke muziek weer uitgebreid aan hun trekken in Knokke-Heist. Ontdek hieronder het aanbod. 

Eindejaarsconcert: Highlights uit W.A Mozart's " Die Zauberflöte"

Margaretakerk
28 december 2019- 20.30 uur

Eindejaarsconcert

Op 28 december verwent Klassiek Leeft Meesterlijk je dit jaar met een eindejaarsconcert in de Margaretakerk. Artistiek directeur Liebrecht van Bekckevoort verzamelde een meesterlijke selectie topartiesten die de hoogtepunten uit Mozarts die Zauberflöte zullen brengen. 

Musici

Pamina: Ilse Eerens, sopraan

Tamino: Thomas Blondelle, tenor

Papageno: Lucas Van den Eynde, bariton

Königin der Nacht: Lisa Mostin, coloratuursopraan

Sarastro: Shadi Torbey, bas

3 Damen

  • Nadezda Voordeckers, erste Dame
  • Lara Cannaert, zweite Dame
  • Lotte Verstaen, dritte Dame
     

Papagena: Nadezda Voordeckers

Dirigent: Dionysis Grammenos

Orkest: Casco Phil - Chamber Orchestra of Belgium

Bindteksten: Lucas Van den Eynde

Klassiek Leeft Vurig

Klassieke muziek zou je niet onmiddellijk in één adem noemen met genres als het levenslied of de smartlap. En toch zijn er meer gelijkenissen dan je zou verwachten.

Wist je dat de eerste betekenis van het woord Smartlap een Vastendoek is? Een stoffen lap waarop het lijden of de smarten van de Heer werden uitgebeeld. Dit doek werd tijdens de Vastenperiode in de kerk opgehangen. De Smartlap die wij nu kennen is een lied dat vertelt over “een lach en een traan”, m.a.w. onze dagelijkse beslommeringen, onze hartstochten en dromen.

Vinden wij deze emoties ook niet terug in onze zo geliefde klassieke muziek? Artistiek directeur Marcel Ponseele nodigt je tijdens Klassiek Leeft Vurig uit om samen met de uitgelezen ensembles te laten ontroeren door de Lach van Vivaldi, de Hartstocht van Van Beethoven, de Adem van Engelen en de Tranen van Dowlannd. 

Laat je tijdens deze unieke concertreeks onderdompelen in een warm bad vol heerlijke muziek. Het feeërieke kerkje van Ramskapelle met zijn heerlijke akoestiek brengt je alvast in de juiste sfeer.

Ticketverkoop start op 2 december

Il Sorriso di Vivaldi

Sint-Vincentiuskerk Ramskapelle
Zaterdag 1 februari om 20 uur

Het ensemble il Gardellino o.l.v. Marcel Ponseele brengt werk voor molti
Strumenti van Vivaldi en tovert zo de zuiderse lach van Antonio op jouw gezicht. Ondertussen knipogen de musici naar Bach en zijn Brandenburgse concerti.

Hartstocht & Romantiek

Sint-Vincentiuskerk
Zaterdag 8 februari om 20 uur

Benjamin Glorieux en Anthony Romaniuc laten uw hart smelten met de hartstochtelijke 19de eeuwse literatuur voor cello en piano. Zij brengen werk van Van Beethoven, Brahms en Chopin. De ticketverkoop start maandag 2 december, 8.30 uur.

De adem van Engelen

Sint-Vincentiuskerk Westkapelle
Zaterdag 15 februari om 20 uur

De sopraan Hana Blažíková en de cornettospeler Bruce Dickey ontvoeren u, samen met een uitgelezen gezelschap naar hemelse sferen met hun programma « on the breath of Angels”. Het publiek wordt als het ware opgenomen in 17de eeuwse schilderijen. Ook zijn er uitstapjes voorzien naar de 20ste en 21ste eeuw met werk van Satie en een wereldcreatie.

Lachrimae

Sint-Vincentiuskerk Ramskapelle
Zaterdag 22 februari om 20 uur

Het Hathor consort bestaande uit 5 gamba’s en luit, brengt u een ontroerend programma rond de “ Zeven Tranen “ van John Dowland afgewisseld met 6 Interludes van de Vlaamse componiste Annelies Van Parys. Aan deze raadselachtige, vijfstemmige weemoed voegt het ensemble nog een zesde stem toe in de vorm van het lichaam van danseres Femke Gyselinck.

De ticketverkoop start maandag 2 december, 8.30 uur.