Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Klassiek Leeft Vurig

5 - 12 - 19 - 26 FEBRUARI 2022

SINT-VINCENTIUSKERK - RAMSKAPELLE

Musica Medicina Dolorum... Muziek, het medicijn tegen pijn. Deze wijze woorden staan te lezen op de vleugel van een klavecimbel. We beleven bizarre tijden. Vrees, onrust, ziekte en onzekerheid hangen in de lucht. Reizen wordt ons ten sterkste afgeraden; de wereld valt als het ware stil.

Met Klassiek Leeft Vurig nodigen we je graag uit om samen een muzikale queeste doorheen het Europa van de 18de eeuw te ondernemen. Onze reisgidsen staan klaar: Samen met Capriola di Gioia en zijn bezieler Bart Naessens genieten we van Italië. Philippe Pierlot en zijn Ricercar consort brengen je naar “La douce France”. il Gardellino, samen met de sopraan Deborah Cachet, organiseert een culturele citytrip naar het Duitsland ten tijde van Johann Sebastian Bach. En met kapitein Johannette Zomer en haar Tulipa Consort maken we de oversteek naar Engeland.

Laat je ziel verwarmen tijdens deze unieke concertreeks met heerlijke barokmuziek! Het feeërieke kerkje van Ramskapelle met zijn heerlijke akoestiek brengt je alvast in de juiste sfeer.

Capriola Di Gioia

Het ensemble Capriola Di Gioia o.l.v. klavecinist-organist Bart Naessens brengt met veel speelplezier – zoals de naam suggereert - Giovanni Battista Pergolesi’s Stabat Mater. Niet voor niets al jaren steevast op nummer 1 in de Top 100 van Klara! Als voorafje brengt het ensemble vier aria’s uit Caldara’s oratorium Maddalena ai Piedi di Cristo.

zaterdag 5 februari 2022 - 20 uur

Ricercar Consort

Het Ricercar Consort o.l.v. Philippe Pierlot dringt als geen ander door tot de diepste emotionele lagen van de 17de- eeuwse Franse barokmuziek. Ricercar Consort suggereert, illustreert en laat veel over aan de verbeelding van de luisteraar met haar portretkunst, ofwel L’art du Portrait.

zaterdag 12 februari 2022 - 20 uur

il Gardellino

Met het barokensemble il Gardellino houden we halt in het Duitsland. En wie Duitsland zegt, zegt Johann Sebastian Bach. Il Gardellino plaatst de grootmeester tegenover tijdsgenoot Telemann en laat de passionele lijnen van het speelse BWV 51 samenkomen in de Conclusion van G.Ph. Telemann.

zaterdag 19 februari 2022 - 20 uur

Tulipa Consort

Sopraan Johannette Zomer en haar Tulipa Consort nemen je mee naar de Engelse Restauratie met stukken van Henry Purcell en Georg Frederic Händel. Dat muziek het vuur van de liefde aanwakkert, hebben deze 17de- en vroeg 18de- eeuwse componisten goed begrepen. Afsluiten doen we dan ook met de passionele Weeklacht van Dido na het vertrek van Aeneas.

zaterdag 26 februari 2022 - 20 uur