Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Kneistival

GRATIS Pop- en Rockfestival

Heldenplein
16 juli - 21 juli 2019 vanaf 19 uur

Kneistival is een gratis pop- & rockfestival in Knokke-Heist. Op het Heldenplein, vlakbij het prachtige strand kan je genieten van een waanzinnige sfeer en bruisende concerten van lokale, nationale en internationale bands. Het festival vindt plaats van dinsdag 16 juli tot en met zondag 21 juli 2019. De optredens beginnen vanaf 20 uur, op woensdag is er een kidsnamiddag vanaf 14.30 uur.

OT

donderdag 18 juli 2019 - 20 uur

ot

Straffe lady imponeert met zomerse beats

Olivia Trappeniers beter gekend alsOT,  barst van het talent. Het 22-jarige talent brengtvrolijke sounds, up-tempo beats énheefteen stem die je doet wegdromen met een smile op je gezicht. Meer redenen om op tijd te zijnop deze avondheb je volgens ons niet nodig.

Laura Tesoro

donderdag 18 juli 2019 - 21 uur

Laura Tesoro

Belgische popqueen vervovert alle harten.

Overal waar je kijkt en luistert, zie en hoor je Laura Tesoro en vanaf mei doet ze er een schepje bovenop met een deelname in het Tv-programma "Liefde voor Muziek 2019". Op Kneistival staan we met open armen klaar voor haar mix van eigen nummers en hedendaagse popklassiekers. Een échte top performer die het stof van het collectief popgeheugen blaast en alles met plezier aan flarden danst. Feestje? Check!

Les Truttes

donderdag 18 juli 2019 - 22.30 uur

Les Truttes

Meedogenloze covermachine zonder grenzen.

Om het met hun eigen woorden te zeggen: “In 2019 zal Het Feest regeren en wordt geen oppositie geduld.” Les Truttes staan garant voor een creatieve mix van muziek en spektakel met on top een stevige dosis humor en zelfrelativering! Een waar machtsvertoon overgoten met een stevige portie rock ‘n’ roll. Niks voor niks een vaste waarde op ons festival.

Black Leather Jacket

vrijdag 19 juli 2019 - 20 uur

Black Leather Jacket

Luidruchtige garage rock in puurste vorm.

Soms zegt de naam van de band genoeg over het type muziek dat de band maakt. Dat is niet anders bij Black Leather Jacket. Het trio uit Essen met zwarte leren jas brengt ruwe en onversneden rock. In het voorjaar konden ze pronken met een top 3 plaats in ‘De Afrekening’ van Studio Brussel. Deze zomer laten we ze met plezier het podium van Kneistival onveilig maken. Laat jezelf meesleuren in de smerige wereld van deze beloftevolle band.

Sons

vrijdag 19 juli 2019 - 21 uur

Sons

Aan 300 per uur door de geluidsmuur.

Winnaars van ‘De Nieuwe Lichting 2018’ en de toekomst van de Vlaamse garagerock. SONS brengen strakke nummers met wervelende gitaarsolo’s die wel uit de jaren tachtig lijken weggeplukt. Wees gewaarschuwd, niet voor mietjes!

Heideroosjes

vrijdag 19 juli 2019 - 22.30 uur

Heideroosjes

Nostalgische topshow met Hollandse punkrockers

30 jaar na het oprichten van Heideroosjes staan de Nederlandse punkrockers er terug. “Omdat we daar zin in hebben”. Zo simpel kan het zijn. Inhoudelijk sterk, muzikaal snoeihard. Met hun omvangrijk oeuvre laten ze menig punkrockhart sneller slaan. Wees maar zeker dat wij daar ook zin in hebben.

High Hi

zondag 21 juli 2019 - 20 uur

High Hi

Meeslepende muziek met hemelse womanpower.

High Hi brengt postpop die je wegblaast met overrompelende vocals, stevige baslijnen en een gezonde portie drumwerk. Jong, pretentieloos en opwindend. Keiharde energie in een meeslepende set. Missen doe je dit beter niet, u bent gewaarschuwd.

Intergalactic Lovers

zondag 21 juli 2019 - 21 uur

Intergalatic Lovers

Creatieve tijdloze poprock van de bovenste plank.

Intergalactic Lovers is al jaren één van de meest toonaangevende Belgische bands met onvervalste belpopklassiekers. Een uitstekende live-reputatie ,garantie op een strakke topshow en de waanzinnige charme van frontvrouw Lara zijn maar enkele ingrediënten waardoor je weet dat dit een niet te missen optreden wordt. Smachtend naar meer vanaf de eerste noot. Maak je klaar voor een muzikaal ijzersterk optreden.

Vive La Fete

zondag 21 juli 2019 - 22.30 uur

Vive La Fête

Muzikaal vuurwerk met sensuele kreunen.

Een mix van new-wave gemengd met Franse chanson, pop en electro. Vive La Fête geeft je een gekke portie energie waar je kracht uit put. Een ijzersterke livereputatie hebben ze al. Doe daar een stevige dosis glam en een sexy frontlady bij en je krijgt een waanzinnige afsluiter. Geen vragen stellen, gewoon losgaan.

Spotify Playlist

Praktische informatie

Kneistival is een extra gezellig festival door de unieke locatie. Het podium staat op het Heldenplein, 'in de put'. Het plein ligt vlak aan het strand, wat zorgt voor op en top vakantiesfeer. Op het festivalterrein vind je alles wat je nodig hebt: goed uitgeruste toiletten, verschillende bars en enkele smakelijke foodtrucks. 

Fietsparking

We raden iedereen aan om met de fiets naar het festival te komen. Daarom is er een fietsparking voorzien aan de Graaf d'Ursellaan en op de Zeedijk. 

Openbaar vervoer

Is het voor jou iets te ver om met de fiets af te komen? Goed nieuws! Kneistival is ook vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. Met de trein stap je af in station Heist, dan is het nog 10 minuutjes stappen naar het festivalterrein. Kom je met de kusttram? Stap dan af aan halte Heldenplein, die ligt vlak aan het festivalterrein.