Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Kneistival

GRATIS Pop- en Rockfestival

Heldenplein
16 juli - 21 juli 2020 vanaf 19 uur

Kneistival is een GRATIS pop- & rockfestival in Knokke-Heist. Op het Heldenplein, vlakbij het prachtige strand kan je genieten van een waanzinnige sfeer en bruisende concerten van lokale, nationale en internationale bands. Het festival vindt plaats van dinsdag 16 juli tot en met zondag 21 juli 2020. De optredens beginnen telkens vanaf 20 uur, op zaterdag is er een kidsnamiddag vanaf 14.30 uur.

Rhea (BEL)

dinsdag 16 juli 2019 - 20 uur

Rhea

Komt binnen als een stevige geut whiskey.

Een gezonde portie liefde voor scheurende gitaarriffs, stevige drums en krachtige songs. Het handelsmerk van het vijftal die samen RHEA vormen. Zij zijn het levendige bewijs dat rock-‘n-roll nog lang niet is uitgestorven. Deze jonge Gentse rockband blaast Kneistival 2019 op gang!

Tjens Matic (BEL)

dinsdag 16 juli 2019 - 21 uur

Tjens Matic

Legendarische Arno rockt met deze band alles plat.

Tjens Matic! Daarmee is alles gezegd! Dit is Arno, Le Plus Beau bedacht Tjens Matic, een synthese van zijn eerste band Tjens Couter en diens latere broertje T.C. Matic. Tijdens de eerste dag van Kneistival hebben ze maar één doel: rocken tot de stoom uit je oren komt!

CPEX (BEL)

dinsdag 16 juli 2019 - 22.15 uur

CPEX

Stevige rock met een gek gevolg op lachspieren.

The Clement Peerens Explosition komt naar Kneistival, en daar kijkt de legendarische zanger nu al naar uit. “Ik heb iets met de Belgische kust,”  vertelt hij, “daar is oneindig veel zand, en nog veel meer zout water. Ja, het is daar werkelijk heel bijzonder. Ik heb enorme bewondering voor de mensen die het daar uithouden, die kustbewoners moeten sterke karakters hebben!” Knokke-Heist zal op zijn grondvesten daveren. Het beukwerk van CPeX zou voor een tsunami kunnen zorgen, maar de organisatoren hebben beloofd voldoende zwemvesten te voorzien.

De Ketnetband

woensdag 17 juli 2019 - 14.30 uur

De Ketnetband

Zot feestje voor het jonge geweld.

Als de Ketnetband speelt, dan gaat het dak eraf! Ze brengen voor de vijfde maal op rij een onvergetelijke, swingende en knettergekke show waar je gegarandeerdstevig uit de bol zalgaan. Van eigen hits tot de meest bekende kinderliedjes, op woensdagmiddag grijpt traditiegetrouw de jeugd de macht.

SUN GODS (BEL)

woensdag 17 juli 2019 - 20 uur

Sun Gods

Nieuwe indiesound met bezwerende stem.

Sun Gods is een nieuwe sound van Belgische bodem. De opvallende, warme en bezwerende stem doet denken aan Richard Thompson, Tom Smith en Editors. De jonge band brengt een meeslepende set die zonder twijfel niet onopgemerkt zal voorbij gaan. Talent om te ontdekken, songs die nog weken in je hoofd zullen kamperen.

DANNY VERA (NL)

woensdag 17 juli 2019 - 21 uur

Danny Vera

Americanarock op het niveau van Johnny Cash.

De zeeuwse zanger, muzikant en songwriter werd duidelijk met rock 'n roll aderen geboren. Samen met een fantastische liveband brengt hij het beste van zijn 5 albums. Uw mond valt in elk geval open van verbazing als u straks geniet van de vintage 50 & 60 sfeer met een moderne sound. Danny Vera is het best bewaarde geheim van de lage landen. Wij brengen hier zeer graag verandering in!

BOOTLEG BEATLES (UK)

woensdag 17 juli 2019 - 22.15 uur

The Bootleg Beatles

Beatlesmania uit Engeland van topniveau.

De Beatlesmania is helemaal terug dankzij The Bootleg Beatles. Deze Britten worden terecht als de beste Beatles-vertolkers gezien. Hun performance perfectioneren ze al sinds de jaren tachtig, waardoor dit spektakel zowel visueel als muzikaal het beste eerbetoon aan de The Fab Four is. Het is alsof de scousers voor je neus staan in hun diverse gedaantes en muzikale evoluties, van onschuldige liefdesliedjes tot de walmende psychedelische periode. Een authentieke ervaring met de duim omhoog van Sir Paul McCartney himself!

OT

donderdag 18 juli 2019 - 20 uur

ot

Straffe lady imponeert met zomerse beats

Olivia Trappeniers beter gekend als OT,  barst van het talent. Het 22-jarige talent brengt vrolijke sounds, up-tempo beats én heeft een stem die je doet wegdromen met een smile op je gezicht. Meer redenen om op tijd te zijn op deze avond heb je volgens ons niet nodig.

Laura Tesoro

donderdag 18 juli 2019 - 21 uur

Laura Tesoro

Belgische popqueen vervovert alle harten.

Overal waar je kijkt en luistert, zie en hoor je Laura Tesoro en vanaf mei doet ze er een schepje bovenop met een deelname in het Tv-programma "Liefde voor Muziek 2019". Op Kneistival staan we met open armen klaar voor haar mix van eigen nummers en hedendaagse popklassiekers. Een échte top performer die het stof van het collectief popgeheugen blaast en alles met plezier aan flarden danst. Feestje? Check!

Les Truttes

donderdag 18 juli 2019 - 22.30 uur

Les Truttes

Meedogenloze covermachine zonder grenzen.

Om het met hun eigen woorden te zeggen: “In 2019 zal Het Feest regeren en wordt geen oppositie geduld.” Les Truttes staan garant voor een creatieve mix van muziek en spektakel met on top een stevige dosis humor en zelfrelativering! Een waar machtsvertoon overgoten met een stevige portie rock ‘n’ roll. Niks voor niks een vaste waarde op ons festival.

Black Leather Jacket

vrijdag 19 juli 2019 - 20 uur

Black Leather Jacket

Luidruchtige garage rock in puurste vorm.

Soms zegt de naam van de band genoeg over het type muziek dat de band maakt. Dat is niet anders bij Black Leather Jacket. Het trio uit Essen met zwarte leren jas brengt ruwe en onversneden rock. In het voorjaar konden ze pronken met een top 3 plaats in ‘De Afrekening’ van Studio Brussel. Deze zomer laten we ze met plezier het podium van Kneistival onveilig maken. Laat jezelf meesleuren in de smerige wereld van deze beloftevolle band.

Sons

vrijdag 19 juli 2019 - 21 uur

Sons

Aan 300 per uur door de geluidsmuur.

Winnaars van ‘De Nieuwe Lichting 2018’ en de toekomst van de Vlaamse garagerock. SONS brengen strakke nummers met wervelende gitaarsolo’s die wel uit de jaren tachtig lijken weggeplukt. Wees gewaarschuwd, niet voor mietjes!

Heideroosjes

vrijdag 19 juli 2019 - 22.30 uur

Heideroosjes

Nostalgische topshow met Hollandse punkrockers

30 jaar na het oprichten van Heideroosjes staan de Nederlandse punkrockers er terug. “Omdat we daar zin in hebben”. Zo simpel kan het zijn. Inhoudelijk sterk, muzikaal snoeihard. Met hun omvangrijk oeuvre laten ze menig punkrockhart sneller slaan. Wees maar zeker dat wij daar ook zin in hebben.

TESSA DIXSON

zaterdag 20 juli 2019 - 20 uur

Tessa Dixson

Jong, mooi en ambitieus. Het zijn drie trefwoorden die perfect bij een Bond-girl passen, maar ook de Brusselse zangeres Tessa Dixson kan zo omschreven worden.De popprinses kwam als één van de drie winnaars uit de bus van De Nieuwe Lichting 2019 van Studio Brussel. 50% Brits, 50% Belgisch, maar 100% muzikale klasbak!

DAAN

zaterdag 20 juli 2019 - 21 uur

Daan

Iconische belpopfiguur met uniek stemgeluid

Deze zomer toert Daan weer met zijn vaste podiumcompanen. Het wordt vooral één groot up-tempo feest, met tuxedoversies van de grootste hits en verrassende personal favourites die hun retour in de setlist maken. De eigenwijze popduivel heeft deze zomer maar 1 doel, en dat is alle weides, tenten, pleinen & oordopjes platspelen.

RAVE VAN FORTUIN (NL)

zaterdag 20 juli 2019 - 22.30 uur

Rave van fortuin

Hilarische caroussel van 15min. Fuifjes.

De energieke raddraaiers van Rave van Fortuin trekken je moeiteloos mee in een muzikale achtbaan. Aan de hand van een rad vol muziekstijlen word je ieder kwartier op een gloednieuw feest getrakteerd. Het resultaat? Eén groot feest der herkenning en een avond bomvol afwisseling. Je kunt het zo gek niet bedenken. Stilstaan bij deze gasten is niet alleen verboden, het is ook nog eens onmogelijk!

High Hi

zondag 21 juli 2019 - 20 uur

High Hi

Meeslepende muziek met hemelse womanpower.

High Hi brengt postpop die je wegblaast met overrompelende vocals, stevige baslijnen en een gezonde portie drumwerk. Jong, pretentieloos en opwindend. Keiharde energie in een meeslepende set. Missen doe je dit beter niet, u bent gewaarschuwd.

Intergalactic Lovers

zondag 21 juli 2019 - 21 uur

Intergalatic Lovers

Creatieve tijdloze poprock van de bovenste plank.

Intergalactic Lovers is al jaren één van de meest toonaangevende Belgische bands met onvervalste belpopklassiekers. Een uitstekende live-reputatie ,garantie op een strakke topshow en de waanzinnige charme van frontvrouw Lara zijn maar enkele ingrediënten waardoor je weet dat dit een niet te missen optreden wordt. Smachtend naar meer vanaf de eerste noot. Maak je klaar voor een muzikaal ijzersterk optreden.

Vive La Fete

zondag 21 juli 2019 - 22.30 uur

Vive La Fête

Muzikaal vuurwerk met sensuele kreunen.

Een mix van new-wave gemengd met Franse chanson, pop en electro. Vive La Fête geeft je een gekke portie energie waar je kracht uit put. Een ijzersterke livereputatie hebben ze al. Doe daar een stevige dosis glam en een sexy frontlady bij en je krijgt een waanzinnige afsluiter. Geen vragen stellen, gewoon losgaan.

Spotify Playlist

Praktische info

Kneistival is een feelgood evenement vol vakantievibes!

Waar is Kneistival?

Kneistival vindt plaats op het Heldenplein, vlakbij het strand. Met de auto, parkeer je best in de rand van de badstad. Info over het parkeerplan, vind je hier

Hoe geraak je er? 

Te voet of met de fiets is het festival het best te bereiken. Er zijn extra fietsparkings voorzien op de Zeedijk en aan de zuidkant van het festivalterrein. 

Het evenement is ook vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. Met de trein stap je af in station Heist, dan is het nog 10 minuutjes stappen naar het festivalterrein. Kom je met de kusttram? Stap dan af aan halte Heldenplein, die ligt vlak aan het festivalterrein. 

Toegang

Er zijn 4 ingangen aan het festivalterrein. Aan elke ingang zal u vriendelijk gevraagd worden tassen, rugzakken te tonen aan de veiligheidsagenten. Volgende zaken zijn niet toegelaten op Kneistival: 

Dranken, glas, spuitbussen, drugs, wapens, voorwerpen met discriminerende en/of provocerende teksten en/of uitingen, slag-, steek-, vuur- of stootwapens of andere voorwerpen die als wapen zouden kunnen worden aangewend, voorwerpen die de veiligheid, gezondheid of welzijn van de bezoekers negatief kunnen beïnvloeden, vuurwerk, fakkels, en eender welk ander voorwerp dat door de organisatie als gevaarlijk kan worden beschouwd.

Openingstijden

De faciliteiten zijn open vanaf 19 uur en sluiten tussen middernacht en 0:30. Optredens zijn om 20 uur, 21 uur en 22.15 uur. Na de concerten draait de discobar nog sfeervolle muziek. 

Kinderen

Kinderen zijn meer dan welkom op dit familiale festival. Op zaterdag is er tussen 14 uur en 16 uur een kinderprogramma voorzien. Op het festivalterrein zijn 4 infopunten die gekenmerkt worden door een muzieksymbool. Als ouder spreek je best op één van deze punten af met je kinderen als je ze vrij laat rondlopen op het terrein. Verder kunnen kinderen bekers en flesjes verzamelen en aan het inruilpunt inwisselen voor leuke Kneistivalgadgets. 

Rolstoelgebruikers

Op het festival zijn alle voorzieningen aanwezig om grotendeels zelfstandig je weg te vinden. Op het middenplein geraak je dankzij de 2 rampen aan de zuidkant. Daarnaast voorzien we op het Paljas Terras een voorrangszone voor rolstoelgebruikers. Aanmelden kan met max. één assistent tot 20 uur bij de steward op het Paljas Terras. Deze steward is herkenbaar aan zijn fluohesje en staat steeds in de buurt van de rolstoelramp. Deze persoon mag worden aangesproken voor assistentie op- en af de ramp indien dit gewenst is.

Eten en drinken

Zelf eten of drinken meebrengen is niet toegelaten. Uitzonderingen zijn er voor water en voor babyvoeding. De twee foodtrucks en drie bars hebben een uitgebreid aanbod waar elke festivalganger zijn ding zal vinden. 

Alcohol

Op Kneistival schenken wij GEEN alcohol < 18 jaar. Aan de bar en op het festivalterrein wordt hierop streng gecontroleerd. Mensen die jonger zijn dan 18 jaar en betrapt worden op het drinken van alcohol of mensen die ouder zijn dan 18 jaar en en betrapt worden op het doorgeven van alcholische drank aan iemand van onder de 18, worden door de security van het festivalterrein verwijderd.

Overnachten

Hotels zijn er op kruip-, wandel- of fietsafstand. Een overzicht kan je hier vinden. Boek tijdig je kamer want deze zijn in het hoogseizoen in vaak in mei reeds quasi volboekt. 

Duurzaam festival

Kneistival doet nadrukkelijk inspanningen om de impact op het milieu tot een minimum te beperken. We streven ernaar om alle CO2-emissie te compenseren. We zoeken hiervoor altijd passende compensatie projecten. Op deze manier proberen we ieder jaar 100% klimaatneutraal te zijn!

Verder doen we (achter de schermen) aan gescheiden afvalinzameling en duurzame afvalverwerking.Daarnaast maken wij zoveel mogelijk gebruik van het aanbod van materialen en producten uit onze eigen regio (met lokale leveranciers) en communiceren we zoveel mogelijk digitaal via de website en facebook. Elke editie is de carbon footprint per bezoeker gereduceerd ondanks dat het festival elk jaar uitgebreid qua bezoekersaantallen.

Beeldopnames

Er worden tijdens het evenement beeld- en/of geluidsopnames gemaakt door (of in opdracht van) artiesten en de organisatie. Met het betreden van het terrein ga je er mee akkoord dat deze beelden gebruikt mogen worden voor promotiedoeleinden door de organisatie, de artiesten en hun partners of sponsors. Kom je in die opnamen voor dan kun je geen aanspraak maken op enige vergoeding.