Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Tekenen en schilderen naar waarneming / Ingrid Willems
Cursus of workshop
Extra | vrijwilligersreeksen
MAAK | extra

11 sessies op dinsdagnamiddag: 14:00 -17:00 uur

Dinsdag 20 en 27 februari 2024.
Dinsdag 5, 12, 19, en 26 maart 2024.
Dinsdag 16, 23, en 30 april 2024.
Dinsdag 7 en 14 mei 2024

Tekenen is observeren en observeren is leren. Leren kijken naar vorm en kleur is in dit atelier zeer belangrijk. Wie moeite doet om naast 'te kijken' ook 'te onderzoeken' zal dingen ontdekken die ervoor misschien nog niet waren opgevallen.
Je leert en oefent verschillende teken- en schildertechnieken en krijgt de mogelijkheid om verschillende materialen uit te testen. Papier, doek en andere dragers bewerk je met met potlood, inkt, softpastels, waterverf of acryl. Je werkt naar waarneming, om van hieruit tot een eigen vormentaal en compositie te komen.
We werken met veel aandacht voor wat het individu, maar ook de groep nodig heeft: soms werken we naar een gezamenlijk thema als uitgangspunt. Samen met de begeleider bekijk en bespreek je elkaars vorderingen en werk je in een ongedwongen sfeer. Op die manier deel je kennis en inzichten en leer je bij. In deze cursus leer je de basis van tekenen en schilderen en krijg je een introductie in waarnemen. Ook geoefende tekenaars kunnen zich uitleven. Ingrid heeft voldoende tips & tricks om met jullie te delen. Ze geeft haar kennis door, zorgt voor een goed verloop en staat in voor een warm onthaal. Nieuwe talenten ontdekken doe je hier in een veilige contex en in alle vrijheid. Deze reeks is er voor iedereen die op wekelijkse basis zijn artistieke blik wil verruimen in het gezelschap van gelijkgestemden.

Voorkennis en veel materiaal zijn niet nodig: de begeleider informeert je tijdens de cursus verder over welke aankopen je best kan doen voor een fijn starterspakket. Materiaal is niet inbegrepen in de cursusprijs.
Papier kan je bij MAAK aankopen in ons winkeltje.

Welkom!

Verder lezen
Wanneer
14 tot 17 uur
Waar

MAAK
Van Steenestraat 9
8300 Knokke-Heist
België

Wegbeschrijving
Prijs
€ 44
Omruilvoordeel met Uitpas: 40,00 -11 sessies - Code 241EX005
Organisatie
Maak - Open Huis Voor Kunsten
Leeftijd
Volwassenen (18+)

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter