Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

CaféCultuur

Cafécultuur, een luchtige Taverne - Restaurant te midden van een oase van groen, waar alle generaties zich thuis voelen.

"The Place to Be".

Kom tijdens de pauze en na de vertoningen van CC Scharpoord gezellig napraten met een hapje of een drankje.

CaféCultuur, eens je het verborgen terraspareltje hebt ontdekt kom je er ongetwijfeld terug. Het terras ademt, net zoals binnen, een moderne sfeer uit. De zon schijnt er van 's morgens tot 's avonds. Op het gezellige terras word je met lekker eten in de watten gelegd, maar je kan uiteraard ook gewoon van een koffie, aperitief of een perfect getapte pint genieten. Ook voor mensen met jonge kinderen is een bezoek aan het terras van CaféCultuur een belevenis. Er zijn genoeg speelmogelijkheden.

Van maandag tot en met zaterdag kan je 's middags genieten van een lekkere dagschotel. Een weekendmenu kan je nemen op vrijdag- en zaterdagavond en op zondagmiddag. Dagelijks kan je genieten van uitgebreide snacks aan de kaart. Specialiteiten: versgebakken wafels, pannenkoeken en appeltaartjes.

Maxim Willemspad 1

8300 Knokke-Heist

Telefoon : 050 630 440

cafecultuur@knokke-heist.be

Elke dag open van 10 uur tot ...

Over CaféCultuur als gebouw:

In 2002 kreeg het Cultuurcentrum een nieuw cafetaria-restaurant. Marc Felix werkte net als zijn vader met beton en betonsteen maar het Cafécultuur kreeg een hedendaagser uitzicht. Het is een skeletarchitectuur van metaal en heel veel glas, wat het gebouw een uitermate licht karakter geeft. De afwerking gebeurde met hout en Vitra-designmeubilair van verschillende ontwerpers waaronder Ron Arad en Verner Panton.

Voor de verlichting werd o.a. beroep gedaan op de internationale lichtontwerper Ingo Maurer (°1932). Maurer ontwierp vijf lichttapijten in neon. De keuze voor de Duitse lichtdesigner kwam er in overleg tussen de architect en de Commissie Beelden in de Stad die sinds 1995 ijvert voor het plaatsen van werk van internationale kunstenaars in de badstad. Knokke-Heist heeft op die manier kunstwerken van o.a. Ulrich Rückriem, Wim Delvoye, Barry Flanagan en Atelier van Lieshout in zijn bezit gekregen. Het werk van Maurer is een opdracht aan de kunstenaar en een unieke creatie. Een prachtig voorbeeld bovendien van het samengaan van functionaliteit en artisticiteit. Ondanks de combinatie van verschillende felle neonkleuren, zorgen de lichttapijten voor een zacht wit licht in de ruimte.