Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Vrijetijdsmarkt

Vrijetijdsmarkt

 

ONTDEKKINGSFESTIVAL VOOR JONG EN OUD

De Scharpoordtuin wordt omgetoverd tot een gezellig event met focus op verenigen, ontmoeten en samenzijn. Naast de vele kraampjes op zondag kan je genieten van animatie, workshops, muziekoptredens, springkastelen & activiteiten voor kids en uiteraard onze gezellige muziek- en loungebar. Voor elk wat wils!

 

VRIJDAG 13 SEPTEMBER

7-10 uur Warm ontbijt steunt VZW Kansenfonds

De donaties van het Kansenfonds worden gebruikt om heel wat kinderwensen in Knokke-Heist in vervulling te laten gaan. Toon jouw warm hart en schrijf je samen met familie, collega’s of vrienden in voor ons uitgebreid, onbeperkt, vers & heerlijk ontbijt in de tuin van het Scharpoord.

INSCHRIJVEN hiervoor kan binnenkort.  

 

ZONDAG 15 SEPTEMBER

10 - 13 uur VRIJETIJDS- EN VRIJWILLIGERSMARKT

Op de vrijetijds- en vrijwilligersmarkt verbinden we jong, oud, verenigingen en vrijwilligers met elkaar. Hoe leuk is dat? Naast de gezellige kraampjes waar je zicht krijgt op alle vrijetijdsmogelijkheden en vrijwilligerswerk, hebben we ook heel wat leuke animatie. Helemaal gratis en met veel enthousiasme verwelkomen we je graag in onze gezellige tuin met food & drinks.

Ben je een niet-commerciële organisatie, die uitsluitend met vrijwilligers werkt zoals een erkende vereniging of vrijwilligersorganisatie, dan kan je op zondag als standhouder deelnemen aan de vrijetijdsmarkt.

INSCHRIJVEN als standhouder kan nog tot 4 september via deze link 

Toonmoment vereniging

Wil je met je vereniging deelnemen aan een uniek toonmoment? Dit is de gelegenheid om jullie passie en activiteiten te delen met een enthousiast publiek. De vrijetijdsmarkt is immers de perfecte ontmoetingsplaats om connecties te leggen en jouw vereniging in de spotlights te plaatsen. Schrijf je in, we kijken er naar uit om jullie te zien schitteren!

INSCHRIJVEN voor een toonmoment kan nog tot15 juli, via deze link

 

13 - 14 uur BARBECUE & DESSERT

Om 13 uur start onze overheerlijke BBQ. De ALL-IN FORMULE bestaat uit een keuzemenu tussen vlees-, vis- of kindermenu en dit alles inclusief 1 drankje, frietjes, dagverse groentjes, brood, sauzen én keuze uit een heerlijke wafel/pannenkoek/ijsje vanaf 14u. Volwassenen 25 euro / Kind 12 euro. De plaatsen zijn gelimiteerd.

INSCHRIJVEN kan tot en met 4 september (of tot volzet) via deze link

 

14 – 18 uur INTERACTIEVE BELEVINGSTUIN

In de namiddag brengen we een bedankingstoost uit op de verenigingen en vrijwilligers. Op het aperitiefmoment om 15 uur leggen we de nadruk op hun toewijding & inzet waar gezelligheid, samenzijn en ontmoeting centraal staan. Met heel wat animatie, gezellige muziek én For Freedom Pipes & Drums om 17 uur sluiten we de dag af.

 

DOORLOPEND INTERACTIEVE BELEVINGSTUIN

Een junglepark met hindernissenparcours, de hippe bus Odelle of even verfrissen bij de koele spetter(s) club... Het kan allemaal! Wil je een karikatuur van je gezicht laten maken, een ludieke wenskaart ontwerpen met de typotheek of een glimlach op je gezicht toveren wanneer je gaat blijtanken? Gewoon doen!

 

10 uur : Marching Drumband Sint-Cecila Heist, openingsmoment

De drumband behaalde in 2011 de Nationale titel in de afdeling Uitmuntendheid binnen Vlamo. Deze fantastische drumband geeft alvast het startschot!

10 – 13 uur: Steltenlopers Les Fleurs

In roze jurken hoog op stelten, staan ze daar; twee dames met bloemen in hun haar. Met boeketten op hun hoofd vol kleur, verspreiden ze een heerlijke lentegeur. Laat je betoveren door hun schoonheid en verbazen door deze dames in al hun pracht & praal. Ze verspreiden vreugde hier en daar, met veel liefde als centraal gebaar!

10.30 – 15.45 uur: Bus Odelle

Deze ludieke kermismolenbus uit de jaren ’50 mét charmante chauffeur van dienst bezorgt jouw kleine spruit ongetwijfeld een onvergetelijke rit. Sta even op wacht bij de bushalte en … busje komt zo!

10 – 13 uur: Karikaturist en sneltekenaar

Wil je graag een leuke herinnering? Laat een prachtige karikatuur maken van jouw gezicht. Roger Verlinden studeerde aan de Academie te Antwerpen, werkte bij tal van publiciteitsstudio’s en maakte al heel wat prachtige portretten & karikaturen. Een aanrader!

10 - 13 uur: Toonmomenten, workshops en vrijwilligerswerk

Wil je je onderdompelen in de sfeer en de passie van onze verenigingen? Geniet tijdens de ochtend van hun toonmoment. Ben je graag op de hoogte van de vele mogelijkheden in MAAK, de Bib, Cultuur, Jeugd, HEY, Klimaat, Milieu & Natuur, Preventie & Veiligheid, Sociaal Huis…? Check alvast hun aanbod of neem deel aan een workshop. Ga je graag aan de slag als vrijwilliger? Kom langs bij de vele vrijwilligersorganisaties in onze tuin en vindt daar de warmste vrijwilligersjob ter wereld!

10 – 18 uur: De koele spetter(s) Club.

Nood aan verfrissing of een leuke, relaxe babbel? Kom pootje baden en gezellig kletsen aan de waterkant... plezier voor groot & klein!

10 – 18 uur: De fotokiosk

Gratis een leuke foto maken van jezelf of samen met je vrienden? Dan is deze speciale fotokiosk beslist iets voor jou. Kom langs, trek een gekke bek en vereeuwig jezelf op de foto. Plezier gegarandeerd.

10 - 18 uur: Het Junglepark

Een springkastelenpark boordevol avonturen! De allerkleinsten leven zich uit op ‘Raf de giraf’ en ‘Stella De Gorilla’. De durvers onder hen wagen zich op het hindernissenparcours ‘De Jungle Run’ of klimmen met de banaan tot bovenin de boom. Beslist een dag vol plezier in ons junglepark!

11 - 12 uur: Tai Chi

Tai Chi, afkomstig uit het oude China, is een van de meest effectieve oefening voor de gezondheid van lichaam en geest. Kom langs en voel de sfeer & pracht tijdens onze demo.

13-14 uur: Barbecue

Lekker eten, gezelligheid en veel plezier… dat is ons BBQ-recept! We warmen de grill op, we zetten de dranken koud en settelen ons onder de heerlijke shelterbar. Zalig toch? Vergeet niet om te ontspannen, te lachen, te smullen … en vooral je in te schrijven via bovenstaande link!

14-17 uur : Fantastic Wheels

Een ludieke opvallende retrocaravan waar heerlijke wafels, pannenkoeken en ijsjes vers worden klaargemaakt. We staan garant voor gezelligheid, sfeer en een vleugje romantiek. Smullen maar!

11- 16 uur: Blijtanken

Even "blijtanken"? Hier ontvang je alvast een grote portie positiviteit, een grandioos compliment, een fijne aanmoediging of een welgemeend levensadvies. Kom gratis blijtanken en we toveren alvast een glimlach op jouw gezicht!

14 – 16 uur: De typotheek

De typotheek is een antiek magazijn op wielen vol kostbare letters en woorden, dat meteen tot de verbeelding spreekt. Van eetbare letters tot krantenknipsels en stempels, woorden in potjes, hoekjes, doosjes en… een letterplant. Bijhorend ietwat wereldvreemde Typothekers, vriendelijke woordverzamelaars in speelse interactie met het publiek. Zeg jouw lievelingswoord en zij maken ‘à la minute’ een postkaart met een origineel gedicht én unieke uitstraling!

13.30 – 16.30 uur: Muzikale band Portatief

Een driekoppige bende die u zonder pretentie de beste amusementsmuziek van de laatste honderd jaar voorschotelt in een akoestisch jasje! Alle muziek op een wervelend tempo, gekruid met humor en enthousiasme… dat is Portatief!

15 uur: Aperotime!

In de namiddag brengen we een bedankingstoost uit op onze verenigingen en vrijwilligers. We leggen de nadruk op hun toewijding & inzet waar gezelligheid, samenzijn en ontmoeting centraal staan.

17 uur: For Freedom Pipes & Drums

Doedelzakoptreden “Highland Bagpipes”. Het marcheren start vanaf 16.30 uur ter hoogte van het A. Verweeplein met aankomst en optreden om 17 uur in de tuin van het Cultuurcentrum.

Kom & geniet van deze fijne ontmoetingsdag!

PRAKTISCH

Infopunt
Op het terrein is een infopunt voorzien. Heb je een vraag? We helpen je graag.

Cashless betaling
Betaling gebeurt via Bancontact of Payconiq.

Recycleren & afval
We werken met herbruikbare bekers maar zonder gedoe! Breng je lege beker terug naar de bar zodat wij deze kunnen recycleren. Heb je ander afval? Gooi deze in de vuilnisbak.

Toiletten
We voorzien op het terrein gratis toiletten, ook binnen in het Cultuurcentrum kan je terecht.

Vervoer & Parking
Kom zoveel mogelijk met de fiets of te voet. Gezond & milieuvriendelijk. De autostandplaatsen op de parking zijn beperkt.

Mindermobiel?
Geen probleem! Er is een gratis aangepaste rolwagen aanwezig. Deze staat ter beschikking aan het infopunt.

Beeldmateriaal
Tijdens het volledige weekend worden beeld- en/of geluidsopnames gemaakt door artiesten en de organisatie. Met het betreden van het terrein ga je ermee akkoord dat deze beelden gebruikt mogen worden voor promotionele doeleinden van de organisatie, de artiesten of partners. Zelf kan je ook geen aanspraak maken op een vergoeding.

 

Een organisatie van het Cultuurcentrum in samenwerking met de Cultuurraad, Jeugdraad, Sportraad en Seniorenraad.

Meer info?