Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Zomerspruitjes

Zomervakantie - Theaterwandeling Vos in het bos - Gratis

Laat je meevoeren door een hongerige vos op zoek naar een heerlijk maal en geniet van deze bijzondere tocht door het bos van Knokke-Heist! Volg met je gezin de wegwijzers tijdens je wandeling om de 6 fragmenten van het theaterverhaal “De Vos … in het Bos!” mee te beleven.

QR-codes inscannen om 6 verhalen te ontdekken.

De fragmenten kan je bekijken door de QR-codes met je smartphone te scannen.
De wandeling is ongeveer 2 km lang en start aan het Directeur-Generaal Willemspark. In de volksmond is dit park beter gekend als 'het bosje van Heist'. Aan de ingang van het park in de Anemonenlaan staat een infobord dat je wegwijs in je spannende ontdekkingstocht maakt. De verhalen duren samen 30 minuten. De activiteit loopt vanaf de paasvakantie tot na de zomervakantie.

Directeur Generaal Willemspark

Gratis

Elke woensdagnamiddag tijdens de zomervakantie is er gratis kinderanimatie op het Heldenplein om 16u

Om 16u kan jong en oud genieten van een spetterende show.

Goochelaars, theater, kinderdisco, clowns...

Ze komen allemaal langs op het Heldenplein.

Laat je verrassen tijdens de randanimatie en creatieve workshops vanaf 14.30 en sluit je namiddag feestend af met de leukste liedjes.

- 7 juli De grote circus- en goochelshow met circus De Sven

- 14 juli Ridder blote voet met jeuk - meespeeltheater

- 21 juli Urkie purkie's mag-nie-kast

- 28 juli Magie met Jo De Rijck & Kip Curry

- 4 augustus Rotzooi met straattheater Gusta

- 11 augustus De Hutseklutsshow met Clown Klutske

- 18 augustus Poppentheater - Alles loopt op rolletjes

- 25 augustus Frits Frigo en de koelkastprins met 'Jeuk' meespeeltheater

Heldenplein

Gratis

 

 

 

Verdwenen Zwinhavens - VR-fietstocht - 3 juli t/m 1 oktober

Een prachtige fietsroute van 60 km, die ingekort kan worden.

Scan de QR-code op de fietskaart en ontvang onderweg leuke weetjes via je smartphone.

Langs de route helpen de VR-kijkers je verbeelding een eind op weg. Wie door een kijker loert, komt vanuit het huidige landschap virtueel terecht in de bruisende middeleeuwse havenstadjes.

Fietstocht te verkrijgen in het toerismekantoor in Knokke en Heist

http://www.verdwenen-zwinhavens.be/

Gratis

Cartoonfestival - Iedereen kampioen - 3 juli t/m 29 augustus

Het cartoonfestival is hét familievriendelijk belevingsevenement aan de Belgische kust. Dit jaar lieten de deelnemende cartoonisten zich inspireren door het onderwerp 'sport', kom jij alvast je lachspieren trainen deze zomer?

Reservatie gewenst

http://www.cartoonfestival.be/

Gratis

Fiets- en wandeltocht - Social Media routes

Ontdek Knokke-Heist eens op een andere manier.

De allerkleinsten kan je zeker bekoren met de TikTok- of Snapchatroute. Knotsgekke challenges en fillters zorgen voor hilarische momenten tijdens jouw fiets- of wandeltocht. Probeer ook de Instagram-, Linkedin- en Stravaroute!

Fiets- en wandeltochten te verkrijgen in het toerismekantoor in

Knokke en Heist of

https://www.myknokke-heist.be/nl/social-media-routes-knokke-heist

Gratis

Dansen op het plein - 20u - elke woensdagavond in juli en augustus

Dansen onder de avondzon?

Jong en oud is welkom om de heupen los te schudden op het Heldenplein.

Elke woensdagavond in juli en augustus om 20u

Gratis

 

 

10 juli - Missing Link (6+) - Tuin Scharpoord

Sir Lionel Frost doet onderzoek naar allerlei monsters en mythen, maar wordt niet erkend door zijn kleingeestige collega's. In de hoop eindelijk aanvaard te worden door zijn omgeving gaat Frost op avontuur in de Pacific Northwest om er het bestaan van het legendarische schepsel, meneer Link, te bewijzen.
Hiervoor wordt hij bijgestaan door de eigenzinnige Adelina Fortnight die tevens over de plattegrond beschikt om Link terug te vinden.

94 min / Amerika / 2019

17 juli - Monky (6+)

De elfjarige Frank vindt op een dag een levend aapje in zijn tuin, genaamd Monky.
Zijn komst is het begin van lol en avontuur voor hem en zijn familie.
Ze krijgen al snel door dat Monky geen gewoon aapje is en dat hij niet zomaar bij hen in de tuin is beland.

86 min / Zweden / 2017

18 juli - Karel Casier - Mobil & Casier - Tuin Scharpoord

Het milieu wordt bedreigd, bossen staan in het brand, het zeewater stijgt. Maakt u zich geen zorgen, want de mannen van B.V. Natuur helpen een handje met hun groene vingertjes.

Is de natuur een ver van uw bed show? Geen probleem! Aat en Karel halen de natuur terug naar uw evenement. Met hun koddige kraanwagen bouwen zij een boom versie 2.0. Is de natuur maakbaar? B.V. Natuur is coming to rescue.

Pijnlijke slapstick, een onhandige samenwerking en een dansje tijdens het schaften. Natuur zonder vieze handen, lekker praktisch en met weinig kans op uitsterven. Aat & Karel proberen de natuur in een kunstwerk te vatten, maar richten tegelijk onherstelbare schade aan.

24 juli - De boxtrollen - Tuin Scharpoord

Het Victoriaanse tijdperk in de stad Cheesebridge. De stad vreest de trollen die onder de straten van de stad wonen en 's nachts te voorschijn komen om kinderen en kaas te stelen, de twee zaken die ze het meest waardevol achten.
Een jonge weesjongen, die opgevoed is door de ondergrondse trollen, probeert zijn vrienden te redden van een kwaadaardige verdelger.

96 min/ Amerika / 2014

31 juli - Meester Kikker - Tuin Scharpoord

“Soms ben ik een kikker. Dat is mijn supergeheim. Niemand mag het weten, behalve jullie.” De meester maakt vast een grapje. Daarom vindt Sita hem zo leuk. Tot hij op een dag op school arriveert met kroos in zijn haar en zijn natte kleren aan flarden.
De meester werd aangevallen door een ooievaar! Die zijn immers dol op kikkers… Samen met haar vrienden wil Sita er alles aan doen om de meester te beschermen. Dat wordt het begin van een grappig, maar ook spannend avontuur.
Een onbekommerde zomerse film boordevol dieren… en vooral één heel bijzondere kikker.

94 min/ Nederland / 2016

Zo 8 augustus - Familievoorstelling De Maan - Anasi (7+) - Tuin Scharpoord

Een surrealistisch sprookje vol muziek en vertel plezier. Moeder aarde (Ineke Nijssen) zit onder een boom en nodigt je uit om naar haar verhalen te komen luisteren. Samen met haar bas spelende zoon (Owen Perry Weston) neemt ze je mee naar de mythische wereld van Anansi, de spin uit de Ghanese volksverhalen. Anansi is een egoïst, die er geen probleem mee heeft om zijn vrouw of een van zijn kinderen te beduvelen.

Zolang hij er zelf maar voordeel bij heeft. ‘Eerst het vreten en dan de moraal’, lijkt hem wel op het lijf geschreven. Al kan dat wel eens anders uitpakken dan hij dacht…. Jong of oud, zwart of wit, geel of groen, de verhalen van moeder aarde zijn er voor iedereen. Tijdens de zomer van 2020 speelde ‘ANANSI’ voor het eerst in openlucht.

Deze heerlijke vertelling en de straffe acteerprestatie van Ineke Nijssen spreken ook zonder theaterdecor tot de verbeelding.