Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Het Speelplein & Vakantieplus

Raadpleeg het aanbod voor de krokus- en paasvakantie in onze brochure Kidsproof Knokke-Heist.

 

Voorjaar in Knokke-Heist

Wil je inspiratie op doen voor het voorjaar? Dan is onze Kidsproof-brochure ideaal! Je vindt er alles over Vakantieplus en Het Speelplein, maar ook leuke tips en uitjes voor het hele gezin. Je kan de brochure ook online raadplegen.
Inschrijven kan online via de webshop, in het Cultuurcentrum Scharpoord of telefonisch via 050 63 04 30.

RAADPLEEG HIER DE VOORJAARSBROCHURE

Wens je een volledig overzicht waar je ook meteen kan inschrijven? Klik op onderstaande knoppen.

inschrijven

Inschrijven pasenInschrijven speelplein

HET SPEELPLEIN
Ravotten en vriendjes maken

 

 

Vakantie ... op Het Speelplein natuurlijk!

Het is binnenkort terug vakantie. Je zoon of dochter staat te popelen om deze in te duiken want hij/zij zal weer een onvergetelijke tijd beleven met de speelpleinvriendjes. Jij als ouder bent ook gerust want dit kwalitatief en zeer betaalbaar opvanginitiatief is keileuk en je kind is zeker in goede handen bij onze goed opgeleide monitoren.

Kortom een zorgeloze vakantie voor jou als ouder en voor je kadet!

 

 

 

Waarom kiezen voor Het Speelplein

Voor vele kinderen wordt Het Speelplein een tweede thuishaven in de vakantie. De gebrevetteerde en ervaren monitoren zijn de ideale entertainers voor de vakantie. Ze bieden zinvolle en plezierige activiteiten aan op maat van de kinderen, op basis van de leeftijd en met aangepaste begeleiding. Voor en na deze activiteiten is er steeds degelijke morgen-, middag- en avondopvang voorzien.

Inschrijven

Het is aangeraden om je kind vooraf in te schrijven. Je betaalt 5 euro per week, voor de voor- of namiddagen. Voor 10 euro kan je kind de hele week volledige dagen terecht op Het Speelplein.

Betaling

Vooraf betalen. 5 euro per week (voor- of namiddagen), los van het feit dat je dagelijks komt of 1x per week.

Indien je als inwoner van Knokke-Heist het financieel wat moeilijk hebt, neem dan gerust contact op met de sociale dienst van het OCMW: 050 53 09 00.

Fiscale aftrekbaarheid

De kosten voor de vakantieopvang : speelpleinen, stages, kampen enz. zijn fiscaal aftrekbaar en in te brengen in je aangifte. Hiervoor ontvang je in het voorjaar een fiscaal attest van de vakantieopvang organisatie. Voor elk kind onder de 14 jaar kan je de kosten inbrengen.
Sommige ziekenfondsen en sociale diensten geven een tussenkomst voor Jeugdvakanties. Geef het vereiste document van het ziekenfonds of sociale dienst na afloop van de vakantie af aan het onthaal van Jeugdcultuur.

Openingsuren

In de voormiddag starten de activiteiten om 9 uur tot 12 uur en in de namiddag om 13.30 tot 16.30 uur. Er is telkens opvang voorzien tussen 7.45 en 9 uur, tussen 12 en 13.30 uur voor het middageten en tussen 16.30 en 18.15 uur.

Niet vergeten!

Geen enkel kind mag Het Speelplein verlaten zonder de schriftelijke toestemming van de ouders. Alle kledingstukken, brooddozen en dergelijke dienen naamgetekend te zijn. Stoffelijke schade wordt niet vergoed. Ouders dienen de openingsuren te respecteren.
Wij vragen ook begrip voor de opgelegde leeftijdslimieten op sommige speelpleinen. Indien er zich een probleem voordoet, kan dit altijd met de dienst Jeugdcultuur besproken worden.

Gelieve de medische fiche jaarlijks opnieuw in te dienen voor de start van de zomervakantie of indien er wijzigingen opgetreden zijn. Op deze fiche staan alle belangrijke gegevens die wij nodig hebben om ervoor te zorgen dat je kind een zorgeloze stage/speelpleindag kan beleven. Download hem hieronder!
Je mag deze fiche digitaal doorsturen of afgeven in het onthaal van het Cultuurcentrum.

Meer info: 050 63 08 00 / jeugd@knokke-heist.be

VAKANTIEPLUS
Leuk en leerrijk

Toffe, leuke, knotsgekke en leerrijke stages. Een hele week of enkele dagen? Sport, muziek, theater of iets creatief? Voor zowel kleuters vanaf 3 jaar als voor jongeren tot 14 jaar is er een gevarieerd aanbod. Per week kan je kiezen uit verschillende thema's. Je kan het zo gek niet bedenken of wij bieden het aan. De Vakantieplusstages worden gegeven door professionele begeleiders.

Op onze webshop kan je het aanbod bekijken en meteen inschrijven.

Praktisch

Elke schoolvakantiedag (niet in het weekend).
Vakantieplus vanaf 3 tot 14 jaar.
- Voormiddagstages (VM): stipt van 9 tot 12 uur.
- Namiddagstages (NM): stipt van 13.30 tot 16.30 uur.
Opgelet, sommige stages hebben afwijkende uren.

Maaltijden

Als je kind een hele dag op dezelfde locatie V+ stages volgt, kan hij/zij een meegebracht lunchpakket eten. Middagopvang moet je vooraf niet doorgeven. Elke morgen kan je doorgeven aan de stageverantwoordelijke of je kind al dan niet blijft eten.

Opvang

Er is opvang voorzien van een half uur voor aanvang van de Vakantieplusstage tot een half uur na einde van de stage.

Correcte werking bij betaling

Wanneer je inschrijft aan de balie van het Cultuurcentrum, vragen wij je, indien mogelijk, cash, via doe-bonnen of via bancontact te betalen. Schrijf je je kind telefonisch in of aan de balie van het Cultuurcentrum, dan kan je betalen via overschrijving.

Opgelet! De stage moet betaald zijn 21 dagen voor aanvang van de stageweek.
Wanneer er niet tijdig betaald is, vervalt de inschrijving!

Stages kunnen betaald worden via overschrijving op het rekeningnummer
BE98 0961 3182 0593. Vermeld steeds de naam van het kind + de stagecode.

 

Kortingen in Vakantieplus

Vanaf tweede kind kan je genieten van € 3 korting per stage, als beide stages doorgaan tijdens dezelfde week.

 

Tussenkomst ziekenfondsen en sociale diensten

Sommige ziekenfondsen en sociale diensten geven een tussenkomst voor Jeugdvakanties. Gelieve het document van het ziekenfonds of sociale dienst na afloop van de vakantie af te geven aan het onthaal van Jeugdcultuur.

 

Fiscale aftrekbaarheid

De kosten voor de vakantieopvang (speelpleinen, Vakantieplusstages, ...) van het lopend jaar zijn fiscaal aftrekbaar en in te brengen in de aangifte van het jaar erop. In het voorjaar zal je van ons een fiscaal attest ontvangen.

Annuleren
Kosteloos annuleren kan tot 21 dagen voor de stageweek.

Om alles praktisch goed te organiseren:

  • Annuleren kan enkel schriftelijk of via mail naar jeugd@knokke-heist.be
  • Geef bij annulatie steeds je rekeningnummer door, zodat de terugbetaling vlot kan worden geregeld.
  • Als je ten laatste 21 dagen voor de stageweek annuleert, wordt de stage volledig terugbetaald.
  • Wie niet tijdig annuleert, krijgt de stage niet meer terugbetaald. Het is wel toegestaan om een vervanger door te geven.

 

Let op! Bij annulaties door ziekte of hospitalisatie zal de stage worden terugbetaald indien de afwezigheid correct en tijdig wordt gemeld en enkel op vertoon van een geldig doktersbriefje die voor het einde van de stageweek moet worden binnengebracht. De ziekte van je zoon of dochter moet gemeld worden voor aanvang van de stage of tijdens de stageweek.

Combineer Vakantieplus met Het Speelplein

Jeugdvakanties Knokke-Heist maakt het mogelijk om je activiteiten gedurende de vakantie te combineren. Een hele dag Vakantieplus? Of halve dagen Vakantieplus aanvullen met Het Speelplein of liever een hele dag Het Speelplein? Dat kan!

 

 

EXTERNE PARTNERS
Samen staan we sterker

Vakantie op maat

Elke zomervakantie in juli (3 weken) organiseert therapeutisch kinderdagverblijf 'Het Vlot' in samenwerking met de jeugd en sportdienst Knokke-Heist een aangepaste vakantieopvang. Voor kinderen van 3 t.e.m. 12 jaar uit Knokke-Heist, die omwille van een beperking of extra ondersteuningsnood niet terecht kunnen in de reguliere vakantieopvang.

Meer info over de editie van 2023 volgt.

 

Word monitor

Jeugd Knokke-Heist is steeds op zoek naar jobstudenten die graag werken met kinderen. Zowel voor Het Speelplein en Vakantieplus. Iets voor jou of ken je iemand die geknipt is voor deze job? Solliciteren kan hier.

Voor monitoren die deelnemen aan de selectiegesprekken bestaat er een informatiebrochure "Infomoni".

Download hier de Infomoni brochure.