Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Het Speelplein & Vakantieplus

Inspiratie nodig voor de zomervakantie? Bekijk onze brochure want deze belooft een hele zomer vol animatie, cultuur en fun voor de kids!

Inschrijvingen voor zomer 2024

Schrijf je kind nu in voor Het Speelplein of Vakantieplus voor de zomervakantie.

Heel wat Vakantieplusstages zijn helaas al volzet, maar er zijn zeker nog enkele plekjes beschikbaar.

Geen stage meer gevonden voor jouw kind? Ook Het Speelplein is een hele leuke optie. Monitoren zorgen elke week voor een super gevarieerd programma waarin kinderen buiten spelen, uitgedaagd worden met leuke spelletjes, knutselen ... Een dag boordevol speelplezier dus!

HET SPEELPLEIN
Ravotten en vriendjes maken

VAKANTIE ... OP HET SPEELPLEIN NATUURLIJK!

Tijdens de vakanties staan enthousiaste moni's elke weekdag klaar om jouw kind(eren) te verwelkomen! Ze beleven er ongetwijfeld een onvergetelijke tijd met hun speelpleinvriendjes. Jij als ouder bent ook gerust want dit kwalitatief en zeer betaalbaar opvanginitiatief is keileuk en je kind is zeker in goede handen bij onze goed opgeleide monitoren. Ze bedenken elke week leuke spelletjes en activiteiten.

Kortom een zorgeloze vakantie voor jou als ouder en voor je kleine spruit!

Alle kinderen vanaf 2,5 jaar en zindelijk tot en met 13 jaar zijn welkom op Het Speelplein!

  • Wekelijkse planning met centraal thema
  • Speelplezier staat voorop
  • Gemotiveerde monitoren
  • Onderverdeling in leeftijdsgroepen
  • Kleuters krijgen een apart groepje

 

OPENINGSUREN

Het Speelplein is open van 7.45 tot 18.15 uur.

De activiteiten vinden plaats tussen 9 en 12 uur en 13.30 en 16.30 uur. Bedankt om de kinderen niet te storen tijdens hun spel. Over de middag kan je je kind komen ophalen tussen 12 en 12.30 uur en afzetten tussen 13 en 13.30 uur.

LUNCH

Blijft je kind een volledige dag op Het Speelplein? Dan is lunchen ter plaatse mogelijk. Breng je lunchpakket, een gezonde snack en een paar drankjes mee. Een hervulbare drinkfles komt ook altijd van pas.

INSCHRIJVEN

Wil je zeker zijn van een plaatsje voor je kind op Het Speelplein? Schrijf je kind dan op voorhand in. Dat kan al vanaf één halve dag. Geef de gewenste week in en selecteer de (halve) dagen waarvoor je je kind graag wil inschrijven.

Wie last minute een plekje nodig heeft voor zijn of haar kind op Het Speelplein, kan de dag zelf nog ter plaatse inschrijven. Let op, deze plaatjes zijn beperkt, dus indien je zeker wil zijn, dan is het nog steeds beter om voordien in te schrijven.

HET SPEELPLEIN EN VAKANTIEPLUS COMBINEREN

Uiteraard kan je voor- en namiddag combineren met Vakantieplus of Het Speelplein.

Let op: enkel in deelgemeente Knokke worden kinderen onder toezicht van de ene locatie naar de andere gebracht (MAAK, Sporthal De Stormmeeuw en De Marge). Op andere locaties is er geen begeleiding voorzien.

Die begeleiding dient wel op voorhand aangevraagd te worden via onderstaande rubriek 'Begeleiding tussen locaties Vakantieplus en Het Speelplein in deelgemeente Knokke'.

LOCATIES

  • De Marge (Knokke)- Edward Verheyestraat 16
  • De Korenbloem (Heist) - Breed Veertien 25
  • De Speelpelle (Westkapelle) - Dorpsstraat 60-62 (enkel tijdens de zomervakantie)

 

NIET VERGETEN!

Geen enkel kind mag Het Speelplein verlaten zonder de schriftelijke toestemming van de ouders. Voorzie alle kledingstukken, brooddozen en dergelijke van de naam van je kind. Stoffelijke schade wordt niet vergoed. Respecteer aub de openingsuren om een goede werking te kunnen verzekeren.

Wij vragen ook begrip voor de opgelegde leeftijdslimieten op sommige speelpleinen.

Zit je met een vraag of wil je graag een probleem melden? Dan kan je terecht bij de Jeugddienst in De Marge.

VAKANTIEPLUS
Leuk én leerrijk

VAKANTIEPLUS ... LEUKE EN LEERRIJKE STAGES

Toffe, leuke en leerrijke stages. Een hele week of enkele dagen? Sport, muziek, theater of iets creatief? Voor zowel kleuters vanaf 3 jaar als voor jongeren tot 14 jaar is er een gevarieerd aanbod. Per week kan je kiezen uit verschillende thema's. Je kan het zo gek niet bedenken of wij bieden het aan. De Vakantieplusstages worden gegeven door professionele begeleiders.

Op onze webshop kan je het aanbod bekijken en meteen inschrijven.

TIJDSDUUR

Elke schoolvakantiedag (niet in het weekend).
Vakantieplus vanaf 3 tot 14 jaar.
- Voormiddagstages (VM): stipt van 9 tot 12 uur.
- Namiddagstages (NM): stipt van 13.30 tot 16.30 uur.
Opgelet, sommige stages hebben afwijkende uren. Deze worden steeds specifiek vermeld.

LUNCH
Als je kind een hele dag op dezelfde locatie V+ stages volgt, kan hij/zij een meegebracht lunchpakket eten. Middagopvang moet je vooraf niet doorgeven. Elke morgen kan je doorgeven aan de stageverantwoordelijke of je kind al dan niet blijft eten.

OPVANG
Er is opvang voorzien vanaf een half uur voor aanvang van de Vakantieplusstage tot een half uur na het einde van de stage.

KIES JE FAVORIETE THEMA

Kies je stage uit op basis van thema, vakantieweek, locatie en dagdeel. Zo voorzie je voor jouw kind dé gepaste activiteit op het moment dat het voor jou het beste uitkomt.

Thema's: woord & kunst, sport, wetenschap & techniek, muziek & dans, dieren & natuur, anders dan anders.

PRAKTISCHE INFO
HET SPEELPLEIN EN VAKANTIEPLUS

Hoe inschrijven?

Inschrijven kan online via de webshop, aan het onthaal in Cultuurcentrum Scharpoord of telefonisch via 050 63 04 30.
Er kan niet ingeschreven worden via e-mail.

Online log je in op naam van je kind of op naam van het gezinshoofd. Wil je kinderen toevoegen aan je account? Neem dan op voorhand contact op met Cultuurcentrum Scharpoord.

Ben je op zoek naar een specifieke stage? Typ dan de naam of de code van de stage in. Ook specifieke weken van Het Speelplein vind je op die manier makkelijk terug. Als je online inschrijft, moet je onmiddellijk betalen.

Als je inschrijf aan de balie van Cultuurcentrum Scharpoord kan je met Bancontact, Doebonnen of cash betalen. Schrijf je je kind telefonisch in, dan kan je betalen via overschrijving op rekeningnummer BE98 0961 3182 0593.

Let op: zorg ervoor dat je 21 dagen voor aanvang van de Vakantieplusstage of Het Speelplein betaalt. Wanneer je niet tijdig betaalt, vervalt de inschrijving.

VOLZET?

Is Het Speelplein volledig volzet voor je gewenste data of is er geen plaats meer bij de stage van je keuze? 21 dagen voor de startdatum kunnen opnieuw plaatsen vrijkomen door annulatie of niet-betaling. Controleer vanaf die datum gerust nog eens de beschikbaarheid.

ANNULATIE

Kosteloos annuleren voor een Vakantieplusstage of Het Speelplein is niet meer mogelijk binnen 21 dagen voor aanvang.
Bij annulaties door ziekte of hospitalisatie zal de Vakantieplusstage worden terugbetaald indien de afwezigheid correct en tijdig wordt gemeld en enkel op vertoon van een doktersbriefje.

  • Meld de ziekte of hospitalisatie van je kind voor aanvang van de stage of ten laatste op de eerste stagedag.
  • Breng het doktersbriefje binnen voor het einde van de stageweek in De Marge of mail het doktersbriefje door naar jeugd@knokke-heist.be

 

Begeleiding tussen locaties Vakantieplus en Het Speelplein in deelgemeente Knokke

Wil je graag Het Speelplein en Vakantieplus combineren? Enkel in deelgemeente Knokke kunnen de kinderen te voet en onder toezicht van de ene locatie naar de andere gebracht worden. Dit geldt voor Vakantieplusstages in MAAK en Sporthal De Stormmeeuw en Het Speelplein De Marge. Je dient daarvoor verplicht op voorhand in te schrijven via het aanvraagformulier.  

De voor- en na-opvang blijft geldig in de gekozen locatie verbonden aan je inschrijving. Vergeet niet bij eventuele wijzigingen of annulaties van de activiteiten dit ook door te geven. Op andere locaties kan combineren ook, maar dan moet je zelf instaan voor het middagvervoer.

Kortingen en voordelen

TUSSENKOMST ZIEKENFONDSEN EN SOCIALE DIENSTEN
Wil je graag genieten van een tussenkomst van je ziekenfonds of sociale diensten? Geef het vereiste document van het ziekenfonds of sociale dienst na afloop van de vakantie af aan het onthaal van Jeugd (De Marge). Of je stuurt het formulier van de mutualiteit door naar jeugd@knokke-heist.be.

TUSSENKOMST VIA HET OCMW?
Het kan! Aarzel niet om je vraag voor te leggen aan het OCMW indien je het moeilijk hebt met betalen van inschrijvingsgeld voor vrijetijdsactiviteiten. Voor meer info kan je terecht in het Sociaal Huis, Kraaiennestplein 1 / bus 2. Of bel op het nummer 050 53 09 00. Ben je geen klant bij het OCMW, maar heb je het momenteel financieel moeilijk? Neem dan contact op met het onthaal van het cultuurcentrum.

FISCALE AFTREKBAARHEID
De kosten voor Het Speelplein, Vakantieplusstages en kampen zijn fiscaal aftrekbaar en in te brengen in de aangifte van het jaar erop. Vanaf maart kun je jouw attest aanvragen in De Marge of via mail naar jeugd@knokke-heist.be.

Medische fiche

Is jouw kind ingeschreven voor Het Speelplein en Vakantieplus? Het invullen van een medisch attest is verplicht. Met de informatie die op dit formulier staat, kunnen we een optimale werking verzekeren en je kind in geval van nood helpen. Indien je hulp nodig hebt met het invullen van deze medische fiche, kan je steeds in De Marge terecht.

Je kan deze medische fiche makkelijk digitaal invullen.

Word monitor

Jeugd Knokke-Heist is steeds op zoek naar jobstudenten die graag werken met kinderen. Zowel voor De Chalet, Het Speelplein en Vakantieplus. Iets voor jou of ken je iemand die geknipt is voor deze job? Solliciteren kan hier.

Voor monitoren die deelnemen aan de selectiegesprekken bestaat er een informatiebrochure "Infomoni".

Download hier de Infomoni brochure.

Vakantie op maat

Heeft jouw kind nood aan extra zorg en kan hij of zij niet terecht in de reguliere
opvang? MFC Het Vlot zorgt deze zomer opnieuw voor aangepaste opvang en
organiseert leuke kampjes.


WAT MAG JE VERWACHTEN?
• leuke, creatieve activiteiten, kokkerellen, toffe uitstapjes ...
• klein groepje
• professionele begeleiding vanuit MFC Het Vlot


VOOR WIE?
Kinderen van 5 t.e.m. 12 jaar uit Knokke-Heist, of met een link naar Knokke-Heist (bv. werk ouders), die omwille van een beperking of extra ondersteuningsnood niet terecht kunnen in de reguliere vakantieopvang.

WAAR EN WANNEER?
• Van maandag 29 juli t.e.m. vrijdag 2 augustus 2024
• Van maandag 5 t.e.m. vrijdag 9 augustus 2024

LOCATIE
CVDO Achtknoop, Het Vlot, Heistlaan 123, 8300 Knokke-Heist

BEGELEIDING EN AANBOD
Kinderen worden professioneel ondersteund door begeleiders van MFC Het Vlot. Er is dagelijks een gevarieerd aanbod van spel, activiteit en rust op maat van de groep en van elk kind individueel. Het kind wordt centraal geplaatst door zijn inbreng en noden mee te nemen in het aanbod. Dit realiseren wij binnen een warme, huiselijke sfeer.

PRAKTISCH
Wij vragen dat de kinderen een eigen lunchpakket meebrengen, wij voorzien een vieruurtje, water en fruitsap.

PRIJS
€ 75 voor een volledige week, € 15 per dag
 

INTERESSE? VRAGEN? INSCHRIJVEN?
Stuur een mailtje met jouw voorkeursweek naar vlot@cvdo.be met als onderwerp ‘Vakantie op maat’ of bel 050 53 05 41. Inschrijven kan tot en met 1 mei, maar wacht niet te lang, want de plaatsen zijn beperkt.