Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Info voor organisatoren & bands

Aanvraag en het gebruik van de kunstenaarskaart of -visum

Als je regelmatig werkt met de KVR (Kleine Vergoedingsregeling) of je wil een kunstenaarsvisum aanvragen, maakt het online platform van artistatwork je leven een pak makkelijker. Om Van de KVR gebruik te kunnen maken, moet je een kunstenaarskaart hebben. Op artistatwork log je in met je e-ID of via itsme, waarna je een omschrijving van je artistieke activiteit geeft en de kunstenaarskaart kunt aanvragen.

Let op: het kan na de aanvraag een paar weken duren voor je de kaart effectief krijgt. In tussentijd kan je wel al van de KVR gebruik maken, als je kan aantonen dat je de kaart hebt aangevraagd. Maak daarom voor de zekerheid en screenshot van je aanvraag.

Eens je de kaart hebt, mag je dus je artistieke prestaties laten vergoeden met de KVR. Die prestaties voer je op voorhand in op het platform: je vermeldt de datum, de opdrachtgever, welke prestatie je precies levert en het afgesproken bedrag (uiteraard binnen de maxima van de KVR).

Tot nu moest dat op papier, maar vaak werden die documenten vergeten, niet op tijd ingevuld of raakten ze gewoon zoek. Nu heb je dus 24/7 toegang tot een duidelijk overzicht van al je prestaties via KVR, zodat je netjes binnen alle maxima kunt blijven. Je kan bovendien van elke prestatie een bewijsje afdrukken, dat je bv. aan de opdrachtgever kunt geven als die daarom vraagt.

Voor de volledigheid: het papieren systeem blijft ook bestaan. Dus als je computervrees hebt: geen nood!