Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Go Fit Triatlon Festival

ALGEMEEN

'Knokke-Heist, waar triatleten thuis zijn' is een leuze die we ook in deze corona crisis willen blijven huldigen. Ingevolge de afgelasting van de triatlonevents eind augustus en begin september bieden we daarom een uitgebreid virtueel alternatief aan.

Er is een mooi palet aan uitdagingen. Voor kinderen vanaf 3 jaar hebben we naargelang de leeftijd 4 mogelijkheden om te schitteren als Iron Kid. Vanaf 12 jaar kan men de uitdaging aangaan om een 1/16de Finishers Triatlon af te leggen, vanaf 15 jaar kan de 1/8ste Finishers Triatlon. Wie 18 jaar of ouder is kan bijkomend kiezen voor een kwart triatlon, een halve triatlon, een drie kwart triatlon of zelfs een volledige triatlon. 

Elke deelnemer moet de gekozen uitdaging op een zelf gekozen parcours aangaan tussen vrijdag 21 augustus 18 uur en zaterdag 5 september 18 uur. Ter bevestiging van de inschrijving krijg je een toegangscode (app key) tot een app die alles zal registreren. Je kan zelf kiezen wanneer en hoe je de verschillende onderdelen aflegt. Er kan ook geconnecteerd worden met andere sport trackers (bv Suunot, Garmin, Polar, Mio, ...). Via de app key kan je de andere deelnemers in real-time volgen en is er ook een live leaderboard.

 

AFSTANDEN

  zwemmen fietsen lopen leeftijd
Iron Kid 50 m 500 m  500 m 3-5 jaar
Iron Kid 100 m 3 km 1 km 5-7 jaar
Iron Kid 200 m 10 km 2 km 7-9 jaar
Iron Kid 300 m 10 km 3 km 9-12 jaar
1/16 Finishers Triatlon 400 m 10 km 4 km vanaf 12 jaar
1/8 Finishers Triatlon 600 m 20 km 6,5 km vanaf 15 jaar
Zwintriathlon 1 km 45 km 10 km vanaf 18 jaar
Halve Triatlon 1,9 km 90 km 21,1 km vanaf 18 jaar
3/4 Triatlon 2,850 km 135 km 31,650 km Vanaf 18 jaar
Full Triatlon 3,8 km 180 km 42,2 km Vanaf 18 jaar

 

INSCHRIJVEN

Inschrijven kan enkel online. In elke inschrijving zit minimaal een (virtueel) borstnummer, een T-shirt en een medaille inbegrepen. 

Omdat we weten dat dit echte collector items zijn, is er voor de Iron Kids een starterspakket voorzien bestaande uit een fysiek borstnummer, een fysiek stuurbord en een T-shirt. Iron Kids die inschrijven voor 31 juli hebben de zekerheid van ontvangst van dit starterspakket voor 21 augustus. Wie nadien inschrijft, heeft deze zekerheid niet. 

De deelnemers aan de andere afstanden ontvangen bij de bevestiging van de inschrijving een digitaal borstnummer. Na het festival ontvangen deze deelnemers nog een T-shirt en een medaille met een medaltab.

De inschrijvingsprijs bedraagt 10 euro. Hiervoor krijg je als deelnemer:

 • app key en toegang tot de app om alle tijden te registreren
 • Iron Kid: fysiek borstnummer en fysiek stuurbord
 • Andere afstanden: virtueel borstnummer
 • T-shirt
 • medaille
Borstnummer T-shirt medaille

 

De inschrijvingen verlopen in 3 fases:

Fase 1: tot en met 31 juli
Als je je in deze fase inschrijft, krijg je jouw starterspakket voor 21 augustus thuisgestuurd.

Fase 2: 1 augustus tot en met 16 augustus
Bij een inschrijving in fase 2 gebeurt de verzending van het starterspakket voor de start van het Triatlon Festival, doch men heeft geen garantie dat men dit pakket voor 21 augustus zal ontvangen.

Fase 3: 17 augustus tot en met 27 augustus (23:59 uur)
Voor de late beslissers

 

VIRTUEEL AAN DE SLAG

Elke deelnemer ontvangt een informatiemail met een uniek startnummer en een unieke code voor de app (check ook je spambox!).

Fase 1 en 2: Je ontvangt je informatiemail op donderdag 20 augustus
Fase 3: je ontvangt de informatiemail op vrijdag 28 augustus

Download de Racemap app zoals uitgelegd wordt in je informatiemail en klik daarna op de unieke link in jouw e-mail. De Racemap app wordt dan automatisch gestart en je registreert je dan door op ‘Acticate live tracking’ te klikken.

Voltooi tussen vrijdag 21 augustus 18 uur en zaterdag 5 september 18 uur jouw triatlon en track jouw hardloop of fietsactiviteit via de Racemap app (of upload je GPX bestand). Je zwemactiviteit kan je via een sporthorloge tracken of handmatig noteren en uploaden via de website

VIRTUELE FAIRPLAY

Alle deelnemers houden rekening met onderstaande regels.

 1. Kies zelf een parcours om te zwemmen, fietsen en lopen waarvan de afstanden beantwoorden aan de uitdaging waarvoor je bent ingeschreven.
 2. De fiets - of loopactiviteit moet een afzonderlijke activiteit zijn en mag niet onderdeel zijn van een langere activiteit.
 3. Indoor activiteiten op bijvoorbeeld een hometrainer of een loopband zijn niet toegestaan.
 4. Probeer de 3 onderdelen van de gekozen uitdaging naar het beste van je vermogen af te leggen in de juiste volgorde: zwemmen, fietsen en tot slot lopen.
 5. Hou steeds rekening met de geldende voorwaarden en COVID-19 richtlijnen van je land en respecteer steeds de verkeersregels!
 6. Deelnemen is belangrijker dan winnen. Dit Triatlon Festival wil vooral een statement zijn van de triatlon familie om zich op een doordachte en beweegvriendelijke wijze te verzetten en te wapenen tegen COVID-19.