Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

G-Sport

Omschrijving

De Sportdienst ondersteunt of organiseert verschillende acties in het kader van sporten voor personen met een beperking.

Elke week voorzien we 2 sportmomenten voor de mensen die verblijven in de lokale centra van het Baken of het Boothuis. Op die manier bieden we hen bewegingsmomenten aan in een voor hen aangepaste vorm maar in een echte sportzaal. In sporthal De Stormmeeuw hebben ze dan ook alle mogelijkheden om verschillende sporten te verkennen. Zo spelen ze o.a. volleybal, kubb, badminton, basketbal, tafeltennis, .... Hiernaast ondersteunen we hen ook om op regelmatig tijdstip te gaan zwemmen in zwembad Sportoase Duinenwater.

Elk jaar organiseren we ook een G-sportdag waarbij de centra van Oedelem, Brugge, Oostende en Knokke-Heist elkaar leren kennen tijdens het sporten. De bewoners van de centra beoefenen enkele gekende sporten en maken ook kennis met een voor hen nieuwe sport. Het hoogtepunt van de dag is zonder twijfel de gezamenlijke danssessie van bewoners, begeleiders en organisatoren.

Ook bij onze eigen sportevents zoeken we steeds naar de mogelijkheid om personen met een beperking te laten deelnemen. Zo komen er reeds meerdere jaren meer dan 10 deelnemers aan de start van de Finishers Triatlon. Het betreft zowel mensen met een mentale als met een fysieke beperking. Wie graag wil deelnemen aan één van onze events kan steeds contact opnemen om te informeren wat de mogelijkheden zijn. We gaan dan graag samen na of we een passende oplossing kunnen bieden.