Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Night Run Knokke-Heist

zaterdag 25 juli 2020

ALGEMEEN

Deze avontuurlijke run bij valavond (start om 22 uur) is een kruidige mix van lopen op het strand, op de Zeedijk, in het Directeur Generaal Willemspark park en in natuurgebied.

Op deze belevingsrun met enig trail gehalte mag een passage over de Lichtbrug als verbinding tussen het strand en natuurgebied de Sashul niet ontbreken.

Onder het wakende oog van de Vuurtoren van Heist zorgen een sprookjesbos, fluorescerende verf, verlichte opblaasbare structuren, vuurspuwende straatartiesten en knetterende muzikale acts voor extra vuurwerk tijdens de tocht van 5 of 8 km.

INSCHRIJVINGEN

Inschrijven met automatische betaling kan tot en met 19 juli.

De inschrijvingsprijs is € 12 bij voorinschrijving.

Voor een daginschrijving betaal je € 18.

Inbegrepen in de prijs zit een hoofdlampje als incentive, een attractief verlicht loopparcours, animatie langs dit parcours, een verzekering, een eindbevoorrading en medische bijstand.

PARCOURS

Je kan kiezen tussen 5 en 8 km en onderweg beslissen welke afstand je wenst te lopen.

De start en de aankomst liggen op het sportstrand van Heist.

Het prachtige parcours loopt over het strand en de duinen, door het Generaal Willemspark, de Zeedijk, de Lichtbrug en Sashul. Een gevarieerd en uitdagend parcours om op te lichten tot een feeërieke en geanimeerde beleving. 

DIVERSE

Op het event zelf zijn er kleedkamers voorzien en is er een gratis vestiaire aanwezig. Er zijn douchemogelijkheden in de nabij gelegen sporthal Laguna, Krommedijk 32, in Heist.

Omdat de beleving belangrijker is dan de sportieve prestatie is er geen tijdsregistratie, noch huldigingen.

ECOSPORTIEF

Als voortrekkers in het pleidooi voor een gezonde levensstijl vol beweging, zien we het als een evidentie om ook ons steentje bij te dragen aan een milieubewust event. Als sportdienst willen we dan ook onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk houden en doen we mee in het streven naar minder CO2.

Geen wegwerpbekers dus op de bevoorradingspost. We raden je van harte aan om zelf een herbruikbare drinkfles of drinkgordel mee te brengen. Je kan deze vullen met water bij de start en eventueel bijvullen aan de bevoorradingspost.

Jij komt toch ook te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer naar ons event? Er is een tram- en treinstation op wandelafstand van het wedstrijdsecretariaat. Kom je toch met de auto, probeer je auto dan maximaal te vullen met andere deelnemers.

No time to waste: ons ecoteam zal je op het event helpen om de juiste keuzes te maken wat eventueel afval betreft.

Heb je suggesties om deze eco-sportieve ambitie mee in te vullen, laat het ons zeker weten. Samen maken we morgen mooier!

CONTACT

Sportdienst Knokke-Heist
E. Verheyestraat 14, 8300 Knokke-Heist
Tel 00 32 (0)50 630.480

nightrun@knokke-heist.be