Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Jeugdsportproject +12

ALGEMEEN

Als sporter maak je wat mee. Als deelnemer aan een loopwedstrijd, al fietsend naar school of gewoon tijdens een partijtje voetbal tussen vrienden. Sporten is gezond en bevordert de gezondheid. Met de campagne #sportersbelevenmeer wil Sport Vlaanderen zoveel mogelijk mensen aan het sporten krijgen.

Om voldoende te sporten moet je 3 keer per week 30 minuten intensief bewegen of 5 keer per week 30 minuten matig intensief bewegen. Hierdoor krijg je meer energie, een beter humeur en een groter zelfvertrouwen.

Met het JeugdSportProject +12 willen we leerlingen van het secundair onderwijs laten proeven van
verschillende sportactiviteiten gedurende het schooljaar. Naast het traditionele aanbod op woensdagnamiddag willen we via het JeugdSportProject ook sport aanbieden tijdens de
middagpauzes, tijdens en na examenperiodes en bieden we een laagdrempelig sportaanbod aan na
de schooluren.

SKIEN EN SNOWBOARDEN - 13 november 2019

Op woensdag 13 november trekken we opnieuw naar Terneuzen om met het JeugdsportProject te gaan skiën en snowboarden op de overdekte skipiste van Skidôme. Dit jaar heb je opnieuw de keuze om vrij te skiën of te snowboarden. Heb je nog niet genoeg ervaring op de piste? Dan kan je ook inschrijven om anderhalf uur skiles te volgen onder begeleiding van een ervaren instructeur. 

We vertrekken allemaal samen met de bus richting Terneuzen. Hiervoor spreken we ten laatste af om 13.20 uur op de parking van sporthal De Stormmeeuw. Het volledige programma kan je hier nalezen. 

13.20 uur: afspraak parking De Stormmeeuw
13.30 uur: vertrek richting Terneuzen
14.45 uur: aanmelden en afhalen materiaal
15.00 uur: start snowboard
17.00 uur: einde snowboard
17.15 uur: vertrek richting Knokke-Heist
18.15 uur: aankomst parking De Stormmeeuw

Deelname aan deze activiteit kost €5 (busvervoer, toegang tot de piste, huur materiaal en les inbegrepen) 

SCHAATSEN - 20 december 2019

De vrijdagnamiddag voor de kerstvakantie, 20 december, gaan we met het Jeugdsportproject schaatsen op de piste op het A. Verweeplein in Knokke-Heist. Van 14 tot 15.30 uur kunnen we met het Jeugdsportproject gaan schaatsen aan een voordeeltarief. 

Reserveer je plaatsje via het online inschrijvingsformulier. Deelname kost €2, ter plaatse te betalen. 

BOOGSCHIETEN - 15 januari 2020

Samen met de shuttersgilde St. Sebastiaan organiseren we in januari een initiatie liggende wip. Na een korte inleiding over het gebruik van de boog wagen we ons aan een wedstrijdje op de liggende wip. Wie slaagt er in om de hoofdvogel af te schieten? 

Deelname aan deze initiatie is gratis, wel moet je online inschrijven om je plaats te reserveren. 

MUURKLIMMEN - 5 februari 2020

Dit jaar wordt sportklimmen voor het eerst toegevoegd aan de sporten tijdens de Olympische Spelen in Tokio. Een uitgelezen kans om ons met het Jeugdsportproject te verdiepen in deze steeds populairder wordende sport. 

Op woensdag 5 februari trekken we naar Sport Vlaanderen Brugge voor een initiatie muurklimmen. 

13u20: Afspraak parking De Stormmeeuw
13u30: Vertrek richting Julien Saelens
14u00 – 15u30:  kliminitiatie
15u45: vertrek richting Knokke
16u15: aankomst parking De Stormmeeuw

Deelname kost €5 ter plaatse te betalen. Online inschrijven is noodzakelijk aangezien de plaatsen beperkt zijn (max 16 deelnemers) 

DUIKEN - 4 maart 2020

Met het jeugdsportproject gaan we richting Zwevegem naar de duiktank Transfo waar we een initiatie duiken volgen onder leiding van ervaren duikers. De initiatie duurt 2 uur waarbij we de basistechnieken aanleren en we ons aan een eerste duik wagen in de duiktank. 

Deelname kost €5, ter plaatse te betalen. Online inschrijven is verplicht aangezien ook hier de plaatsen beperkt zijn (max 16 deelnemers) 

DUO SPRINT - 13 mei 2020

De Duo sprint is een variant op de traditionele triatlons. Hierbij staat plezier centraal en ga je de uitdaging aan om in duo alle onderdelen tot een goed einde te brengen. Deelnemen is belangrijker als winnen. 

Net zoals in een triatlon wordt er gezwommen, gefietst en gelopen, alleen geven we met de Duo sprint een extra twist aan deze onderdelen. 

De startreeksen worden ingedeeld op basis van je leeftijd. Hierbij houden we rekening met de leeftijd van het oudste teamlid. 

Inschrijven doe je als duo via onderstaande knop, deelname is gratis 

CONTACT

Indien u meer informatie wenst over het Jeugdsportproject of een van de activiteiten, neem gerust contact op met de sportdienst. 

Sportdienst Knokke-Heist 
Philippe Hillemans
jeugdsportproject@knokke-heist.be 
+32 (0)50 630 480