Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Jeugdsportproject +12

ALGEMEEN

Als sporter maak je wat mee. Als deelnemer aan een loopwedstrijd, al fietsend naar school of gewoon tijdens een partijtje voetbal tussen vrienden. Sporten is gezond en bevordert de gezondheid. Met de campagne #sportersbelevenmeer wil Sport Vlaanderen zo veel mogelijk mensen aan het sporten krijgen.

Om voldoende te sporten moet je 3 keer per week 30 minuten intensief bewegen of 5 keer per week 30 minuten matig intensief bewegen. Hierdoor krijg je meer energie, een beter humeur en een groter zelfvertrouwen.

Met het JeugdSportProject +12 willen we leerlingen van het secundair onderwijs laten proeven van verschillende sportactiviteiten gedurende het schooljaar. Naast het traditionele aanbod op woensdagnamiddag willen we via het JeugdSportProject ook sport aanbieden tijdens de middagpauzes, tijdens en na examenperiodes en bieden we een laagdrempelig sportaanbod aan na de schooluren.

MUURKLIMMEN - 5 februari 2020

Dit jaar wordt sportklimmen voor het eerst toegevoegd aan de sporten tijdens de Olympische Spelen in Tokio. Een uitgelezen kans om ons met het Jeugdsportproject te verdiepen in deze steeds populairder wordende sport. 

Op woensdag 5 februari trekken we naar Sport Vlaanderen Brugge voor een initiatie muurklimmen. 

13.20 uur: Afspraak parking De Stormmeeuw
13.30 uur: Vertrek richting Julien Saelens
14 – 15.30 uur:  kliminitiatie
15.45 uur: vertrek richting Knokke
16.15 uur: aankomst parking De Stormmeeuw

Deelname kost € 5 - ter plaatse te betalen. Online inschrijven is noodzakelijk aangezien de plaatsen beperkt zijn (max 16 deelnemers).

DUIKEN - 4 maart 2020

Met het Jeugdsportproject gaan we richting Zwevegem naar de duiktank Transfo waar we een initiatie duiken volgen onder leiding van ervaren duikers. De initiatie duurt 2 uur waarbij we de basistechnieken aanleren en we ons aan een eerste duik wagen in de duiktank. 

Deelname kost € 5 - ter plaatse te betalen. Online inschrijven is verplicht aangezien ook hier de plaatsen beperkt zijn (max 16 deelnemers).

DUO SPRINT - 13 mei 2020

De Duo sprint is een variant op de traditionele triatlons. Hierbij staat plezier centraal en ga je de uitdaging aan om in duo alle onderdelen tot een goed einde te brengen. Deelnemen is belangrijker dan winnen. 

Net zoals in een triatlon wordt er gezwommen, gefietst en gelopen, alleen geven we met de Duo sprint een extra twist aan deze onderdelen. 

De startreeksen worden ingedeeld op basis van je leeftijd. Hierbij houden we rekening met de leeftijd van het oudste teamlid. 

Inschrijven doe je als duo via onderstaande knop, deelname is gratis 

CONTACT

Indien je meer informatie wenst over het Jeugdsportproject of een van de activiteiten, neem gerust contact op met de sportdienst. 

Sportdienst Knokke-Heist 
Philippe Hillemans
jeugdsportproject@knokke-heist.be 
+32 (0)50 630 480