Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Recreatieve sporttornooien voor 50+

 

Ben je een actieve 50-plusser die graag verschillende sporten ontdekt of hou je er van om je favoriete sport ook eens te beoefenen samen met andere mensen?

Dan zijn de recreatieve tornooien voor jou gemaakt. Weliswaar in een tornooiformule maar zonder echte competitie samen sporten is de achterliggende gedachte. Deelnemen wil zeggen dat je in beweging bent en daardoor alleen al is iedere deelnemer een winnaar. Het bewegen zelf, de leuke sociale contacten, het beleven van plezier en de voldoening na deelname zorgen sowieso voor gezondsheidswinst. Want verder valt er helemaal niets te winnen, enkel de Olympische gedachte telt "Deelnemen is belangrijker dan winnen."

Er is een ruim aanbod dat toegankelijk is voor iedereen. Je hoeft geen ervaring te hebben of ergens in uit te blinken om te kunnen deelnemen. Zij die wat ervaring hebben in een bepaalde sport staan zeker en vast te popelen om hun kennis spelenderwijs te delen met zie die voor het eerst kennis maken met een bepaalde sport. Niet twijfelen: ontdek het aanbod en schrijf je meteen in!

 

BOWLING (VOLZET)

Op donderdag 25 januari organiseren we van 13.30 tot 16 uur in Bowl-Inn een bowlingtornooi. Wie gooit het meeste kegels omver? We maken willekeurige ploegjes en spelen voor de meeste strikes. Twijfel je nog? Niet doen, je gooit zeker een spare, of misschien wel een turkey...

Deelnemen aan dit tornooi kost € 3 (of € 2 via de Sportelkaart).

TAFELTENNISTORNOOI (VOLZET)

Op maandag 26 februari bouwen we sporthal de Stormmeeuw om tot 'the place to be' voor alle mensen die graag pingpongen. Op dit recreatief tornooi kan iedereen zich uitleven en plezier beleven ongeacht haar of zijn niveau. De wedstrijdjes worden afgewerkt tussen 9 en 12 uur. Winnen is bijzaak, zich amuseren en bewegen het hoofddoel.

Deelnemen aan dit tornooi kost € 3 (of € 2 via de Sportelkaart).

DARTSTORNOOI (VOLZET)

Op dinsdag 26 maart organiseren we van 9 tot 12 uur in sporthal De Stormmeeuw een dartstornooi. We organiseren dit tornooi in 2 formules. Een dubbel out of singel out maakt het verschil tussen de meer ervaren speler of de recreanten die willen proeven van de sport en waar de moeilijkheidsgraad iets lager ligt. Ben je ook benieuwd hoe moeilijk het is om een one hunderd and eighty te gooien? Schrijf je dan zeker in en het wordt ongetwijfeld een schot in de bullseye.

Deelnemen aan dit tornooi kost € 3 (of € 2 via de Sportelkaart).

MINI-GOLF EN GOLFTORNOOI (VOLZET)

Op maandag 22 april organiseren we maar liefst 2 tornooien. Die dag gaan we van 13.30 tot 16 uur golfen en mini-golfen in de Approach golf.

Voor zij die mini-golf verkiezen, wachten er 18 uitdagende hindernisbaantjes. Wie deze uitdaging kan volbrengen in het minst aantal slagen mag zich de beste mini-golfer van de dag noemen.

Voor zij die echt een swing en put willen proberen, is er een tornooi via het Texas scramble principe. We maken groepjes van 3 die samen de 12 holes afwerken. Elk speler van een trio slaat telkens een bal en er wordt vervolgens verder gespeeld vanaf de spot waar de best geslagen bal is geland. Zo kunnen de meer ervaren spelers perfect samen spelen met de totaal onervaren spelers.

Je hoeft helemaal geen golfervaring te hebben voor dit tornooi. Bij de inschrijving kan je aangeven of je reeds ervaring hebt of niet en zo maken we evenwichtig verdeelde ploegjes.

Deelnemen aan dit tornooi kost € 3 (of € 2 via de Sportelkaart).

PETANQUETORNOOI (VOLZET)

Klinkt doublette jou bekend in de oren? Nee? Doublette wil zeggen dat we 2 tegen 2 petanque spelen met elk 3 ballen. Op vrijdag 24 mei spelen we van 10 tot 16 uur het geliefde 'jeu de boules' op het Burgemeester Graaf Leopold Lippenspark. Ervaring of geen ervaring, iedereen kan deelnemen!

Je kan zowel individueel inschrijven als in duo. Deelnemen aan dit tornooi kost € 9 (inclusief een broodje en drankje) (of € 6 via de Sportelkaart).

KUBBTORNOOI

Hou je ook zo van de zomerse sfeer op het strand en van die typische strandspelen? Dan ben je op dinsdag 25 juni meer dan welkom op het sportstrand in Heist voor een tornooi kubbspel of 'Viking schaken'. We plaatsen de koning en gooien er op los in een leuke setting en amicale sfeer. Zoek je eigen ploegje of schrijf individueel in voor dit kubbtornooi van 10-16 uur.

Deelnemen aan dit tornooi kost € 9 (inclusief een broodje en drankje) (of € 6 via de Sportelkaart).

PADELTORNOOI

Op maandag 23 september organiseren we van 13.30 tot 16.30 uur een padeltornooi in Tennis- en Padelclub Duinbergen. Je hoeft helemaal geen competitie speler of ervaren padel speler te zijn. Iedereen is welkom, met of zonder ervaring, want bewegen en plezier maken is het enige wat we voor ogen hebben.

Je kan zowel individueel inschrijven als in duo voor dit recreatief tornooi. Deelnemen aan dit tornooi kost € 3 (of € 2 via de Sportelkaart).

BADMINTONTORNOOI

Op donderdag 24 oktober organiseren we van 13.30 tot 16 uur een badmintontornooi in sporthal De Stormmeeuw. Ervaring is niet vereist, een gezonde dosis goesting en enthousiasme is voldoende om te kunnen deelnemen aan dit recreatief tornooi.

Deelnemen aan dit tornooi kost € 3 (of € 2 via de Sportelkaart).

PICKLEBALLTORNOOI

Pickleball??? Nog nooit van gehoord? Neen, je moet het niet in de culinaire sfeer zoeken. Pickleball is een zeer leuke, relatief nieuwe sport die aspecten van tafeltennis, badminton en tennis combineert. Klik hier om een filmpje te bekijken.

Je hoeft helemaal geen ervaring te hebben want we voorzien bij het begin van dit tornooi een korte introductie. Schrijf jezelf individueel in of samen met je sportpartner. Wij zorgen op vrijdag 15 november tussen 9 en 12 uur voor een leuke voormiddag in sporthal De Stormmeeuw.

Deelnemen aan dit tornooi kost € 3 (of € 2 via de Sportelkaart).

MATCURLINGTORNOOI

Bij matcurling is het de bedoeling om als duo jullie gekleurde schijven op een kunststofmat dichter tegen de 'roos' te glijden dan het andere duo. Deze superleuke sport is zeer toegankelijk voor iedereen. Je leert het heel snel en je ervaart instant plezier.

Op maandag 16 december glijden we er van 10 tot 16 uur samen op los in sporthal de Stormmeeuw. Inschrijven kan alleen of als duo.

Deelnemen aan dit tornooi kost € 9 (inclusief een broodje en drankje) (of € 6 via de Sportelkaart).