Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Zwintriathlon

woensdag 2 september 2020

Het coronavirus heeft de afgelopen weken ons leven op een niet aflatende wijze gedomineerd en gezorgd voor ongewone tot ietwat beangstigende tijden. We hopen alvast dat jij en je naasten in goede gezondheid verkeren.

De geleidelijke versoepeling van de maatregelen vanaf vandaag is hoopgevend. Anderzijds zijn er heel wat signalen dat het besmettingsgevaar wellicht niet snel definitief zal wijken en dat we nog voor een langere tijd ons gedrag zullen moeten aanpassen met als doel de volksgezondheid meer dan ooit op de 1ste plaats te zetten.

Het is dan ook met spijt in het hart dat het gemeentebestuur ingevolge de COVID-19 pandemie de beslissing genomen heeft om dit jaar de Iron Kid en de Finishers Triatlon op (21, 22 en 23 augustus), de Zwintriathlon (2 september) en de Halve Triatlon Knokke-Heist (5 september) niet te laten doorgaan.
Specifiek voor de Zwintriathlon en de Halve Triatlon Knokke-Heist werd deze beslissing genomen na overleg met de burgemeester van Sluis. Gezien de huidige omstandigheden met o.a. afgesloten grenzen, de verschillende regelgeving in de 2 landen en de toekomstige onzekerheden kwam men tot de conclusie dat het onmogelijk is om deze events in voldoende veilige omstandigheden voor alle deelnemers, medewerkers én het publiek te kunnen organiseren. Met deze uitzonderlijke beslissing wil men de gezondheid boven alles plaatsen.

Alle deelnemers aan de Iron Kid, de Finishers Triatlon, de Zwintriathlon en de Halve Triatlon Knokke-Heist een mail ontvangen waarin zij tot uiterlijk 31 mei kunnen aangeven of men de deelname aan de editie 2020 wil overzetten naar de editie 2021.
Deze events zijn gepland op onderstaande data:

  • Vrijdag 20 en zaterdag 21 augustus 2021: Iron Kid
  • Zondag 22 augustus 2021: Finishers Triatlon
  • Woensdag 1 september 2021: Zwintriathlon
  • Zaterdag 4 september 2021: Halve Triatlon Knokke-Heist
     

Wie hier op ingaat, is zeker van een startrecht voor de volgende editie. Wie hier niet kan of wil op ingaan wordt voor 100 % terug betaald.

Net zoals jij zijn de organisatoren van de Sportdienst even van de kaart. Als eerste bepleiters binnen de gemeente van een gezonde levensstijl zijn zij echter vastberaden om in de toekomst te blijven garant staan voor o.a. een gevarieerd aanbod van belevingsevents met het triatlonfestival als jaarlijks hoogtepunt.

Blijf ondertussen in beweging en hou het veilig en gezond.

 

Klik hier voor meer info i.v.m. de Halve Triatlon.

Editie 2020

Meer info in verband met de Zwintriathlon 2020 volgt later.

Medewerkers

Op woensdag 2 september 2020 organiseert de Sportdienst van Knokke-Heist i.s.m. de gemeente Sluis voor de 22ste maal de Zwintriathlon met start in Sluis en aankomst op het Evenementenstrand in Duinbergen.  Op zaterdag 5 september organiseren we in een zelfde format ook de 3de editie van de Halve Triatlon Knokke-Heist (1,9 km zwemmen, 90 km fietsen en 21 km lopen, start om 10 uur).

Om alle triatleten tussen Sluis en Knokke-Heist veilig en in kwalitatieve omstandigheden een 1/4 of halve triatlon te laten afleggen, zijn er heel wat mensen nodig om alles in goede banen te leiden. Zegt die uitdaging jou wel iets? Klik hier om je aan te melden als medewerker en word lid van onze triatlon-crew.

Naast een onvergetelijke ervaring, belonen we je engagement graag op een passende manier:

  • een belastingvrije vergoeding aangepast aan je job, minimaal € 16
  • een lunchpakket voor zij die meer dan 1 dagdeel aan het werk zijn
  • een triatlon-crew t-shirt
  • 3 drankbonnen om de emoties na je job samen met de andere medewerkers door te spoelen.

 

Pers

U wilt de persmap ontvangen?
U wilt zich accrediteren om de Zwintriathlon als journalist of fotograaf te volgen?
Klik hier om ons uw gegevens te bezorgen.

 

9 x 21 deelnames

 

Ironman Club Knokke-Heist

De Ironman is ontstaan na een weddenschap op het eiland Hawaii. Er bestond op het mythische eiland een zwemwedstrijd, een wielerwedstrijd en een marathon. Maar wie was nu de beste sporter? Deze vraag leidde tot het in het leven roepen van één wedstrijd met 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en tot slot een marathon van 42,195 km lopen. In totaal goed voor zo’n 226 km of 140,6 miles.

Er zijn over de hele wereld wedstrijden met het officiële WTC-Ironman label of andere organisaties met dezelfde afstand. Alleen in een WTC-wedstrijd kan je je kwalificeren voor het WK in Kona, Hawaii.

In 1993 was wijlen Luc Devoogdt de eerste inwoner van Knokke-Heist die een Ironman aan zijn palmares mocht toevoegen. Sindsdien zijn er heel wat bijgekomen, vooral in 2011 met het project 'Together to Klagenfurt' van Triatlon Team Knokke-Heist en de trip naar Lanzarote van Surfers Paradise. Ondertussen telt de Ironman Club Knokke-Heist 90 leden.

Iedere inwoner van Knokke-Heist die een Ironman tot een goed einde kan brengen, wordt automatisch lid van de Ironman Club van Knokke-Heist. Geef via de contactpagina van deze website je resultaten door zodat we je prestatie kunnen toevoegen.

Peter van de IM club Knokke-Heist is Luc Vanmaele, die reeds 30 Ironman wedstrijden en 4 deelnames aan het WK in Hawaii op zijn palmares heeft staan.

In Memoriam Luc Devoogdt, 1966-2013

"We hadden allen een droom … Jij gaf het startschot …

Nu leven we die droom … Bedankt Luc!"