Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Zwintriathlon

woensdag 1 september 2021

De 22ste editie van de 1/4 Zwintriathlon gaat door op woensdag 1 september 2021.

Er zijn nog een zeer beperkt aantal plaatsen beschikbaar. In de inschrijvingsprocedure is een verplichte automatische betaling (€ 75,00) voorzien.

Klik hier om in te schrijven.

De deelnemerslijst wordt eerdaags geactualiseerd.
Download hier de deelnemerslijst op 31 januari 2021.

Indien de Zwintriathlon ingevolge restricties voortvloeiend uit federale of lokale corona maatregelen alsnog moet geannuleerd worden, zal elke ingeschreven deelnemer de mogelijkheid krijgen om deze inschrijving over te zetten naar de editie 2022. Wie niet op deze mogelijkheid kan of wenst in te gaan, zal het volledige inschrijvingsgeld van € 75 terug ontvangen.
Deze annuleringspolitiek geldt tevens voor de Iron Kid, de Finishers Triatlon en de Halve Triatlon. Maar laat ons vooral hopen dat het zo ver niet moet komen en dat we er andermaal een triatlonfestival van kunnen maken!

Keep moving, keep strong, keep safe!

Editie 2021

Meer info in verband met de Zwintriathlon 2020 volgt later.

Medewerkers

Op woensdag 1 september 2021 organiseert de Sportdienst van Knokke-Heist i.s.m. de gemeente Sluis voor de 22ste maal de Zwintriathlon met start in Sluis en aankomst op het Evenementenstrand in Duinbergen.  Op zaterdag 4 september organiseren we in een zelfde format ook de 3de editie van de Halve Triatlon Knokke-Heist (1,9 km zwemmen, 90 km fietsen en 21 km lopen, start om 10 uur).

Om alle triatleten tussen Sluis en Knokke-Heist veilig en in kwalitatieve omstandigheden een 1/4 of halve triatlon te laten afleggen, zijn er heel wat mensen nodig om alles in goede banen te leiden. Zegt die uitdaging jou wel iets? Klik hier om je aan te melden als medewerker en word lid van onze triatlon-crew.

Naast een onvergetelijke ervaring, belonen we je engagement graag op een passende manier:

  • een belastingvrije vergoeding aangepast aan je job, minimaal € 16
  • een lunchpakket voor zij die meer dan 1 dagdeel aan het werk zijn
  • een triatlon-crew t-shirt
  • 3 drankbonnen om de emoties na je job samen met de andere medewerkers door te spoelen.

 

Pers

U wilt de persmap ontvangen?
U wilt zich accrediteren om de Zwintriathlon als journalist of fotograaf te volgen?
Klik hier om ons uw gegevens te bezorgen.

 

9 x 21 deelnames

 

Ironman Club Knokke-Heist

De Ironman is ontstaan na een weddenschap op het eiland Hawaii. Er bestond op het mythische eiland een zwemwedstrijd, een wielerwedstrijd en een marathon. Maar wie was nu de beste sporter? Deze vraag leidde tot het in het leven roepen van één wedstrijd met 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en tot slot een marathon van 42,195 km lopen. In totaal goed voor zo’n 226 km of 140,6 miles.

Er zijn over de hele wereld wedstrijden met het officiële WTC-Ironman label of andere organisaties met dezelfde afstand. Alleen in een WTC-wedstrijd kan je je kwalificeren voor het WK in Kona, Hawaii.

In 1993 was wijlen Luc Devoogdt de eerste inwoner van Knokke-Heist die een Ironman aan zijn palmares mocht toevoegen. Sindsdien zijn er heel wat bijgekomen, vooral in 2011 met het project 'Together to Klagenfurt' van Triatlon Team Knokke-Heist en de trip naar Lanzarote van Surfers Paradise. Ondertussen telt de Ironman Club Knokke-Heist 90 leden.

Iedere inwoner van Knokke-Heist die een Ironman tot een goed einde kan brengen, wordt automatisch lid van de Ironman Club van Knokke-Heist. Geef via de contactpagina van deze website je resultaten door zodat we je prestatie kunnen toevoegen.

Peter van de IM club Knokke-Heist is Luc Vanmaele, die reeds 30 Ironman wedstrijden en 4 deelnames aan het WK in Hawaii op zijn palmares heeft staan.

In Memoriam Luc Devoogdt, 1966-2013

"We hadden allen een droom … Jij gaf het startschot …

Nu leven we die droom … Bedankt Luc!"