Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Zwintriathlon

september 2022

EDITIE 2022

De 22ste editie van de Zwintriathlon gaat door op zaterdag 10 september 2022.

Rolling start om 13.30 uur, met 1500 m zwemmen in zee voor het Evenementenstrand. Hierna volgt een fietsproef van 40 km in het hinterland. Aankomst op het Evenementenstrand na 10 km lopen op de Zeedijk. Indien het zeezwemmen niet kan doorgaan, wordt er overgeschakeld op een Run-Bike-Run van 5 km - 40 km - 10 km.

Wedstrijdsecretariaat open op vrijdagavond van 18.30 tot 21.30 uur en op zaterdagmorgen van 8.30 tot 11.30 uur.
Het fietsenpark geopend op zaterdag 10 september vanaf 9.30 uur.

De triatleten die hun inschrijving van 2021 hebben overgezet naar de editie van 2022, hebben op 17 februari een mail ontvangen om hun deelname te bevestigen of te annuleren.

De inschrijvingen worden geopend op maandag 21 februari om 12 uur. Klik hier om in te schrijven.

Inschrijven is mogelijk tot en met donderdag 30 juni 2022 of tot het deelnemersveld volzet is.
Inschrijvingsprijs bedraagt € 75.
Klik hier om de annulatievoorwaarden na te lezen.

Medewerkers

In september 2022 organiseert de Sportdienst van Knokke-Heist voor de 22ste maal de Zwintriathlon alsook de 3de editie van de Halve Triatlon Knokke-Heist (1,9 km zwemmen, 90 km fietsen en 21 km lopen).

Om alle triatleten veilig en in kwalitatieve omstandigheden een 1/4 of halve triatlon te laten afleggen, zijn er heel wat mensen nodig om alles in goede banen te leiden. Zegt die uitdaging jou wel iets? Klik hier om je aan te melden als medewerker en word lid van onze triatlon-crew.

Naast een onvergetelijke ervaring, belonen we je engagement graag op een passende manier:

  • een belastingvrije vergoeding aangepast aan je job, minimaal € 16
  • een lunchpakket voor zij die meer dan 1 dagdeel aan het werk zijn
  • een triatlon-crew t-shirt
  • 3 drankbonnen om de emoties na je job samen met de andere medewerkers door te spoelen.

Pers

U wilt de persmap ontvangen?
U wilt zich accrediteren om de Zwintriathlon als journalist of fotograaf te volgen?
Klik hier om ons uw gegevens te bezorgen.

 

9 x 21 deelnames

 

Ironman Club Knokke-Heist

De Ironman is ontstaan na een weddenschap op het eiland Hawaii. Er bestond op het mythische eiland een zwemwedstrijd, een wielerwedstrijd en een marathon. Maar wie was nu de beste sporter? Deze vraag leidde tot het in het leven roepen van één wedstrijd met 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en tot slot een marathon van 42,195 km lopen. In totaal goed voor zo’n 226 km of 140,6 miles.

Er zijn over de hele wereld wedstrijden met het officiële WTC-Ironman label of andere organisaties met dezelfde afstand. Alleen in een WTC-wedstrijd kan je je kwalificeren voor het WK in Kona, Hawaii.

In 1993 was wijlen Luc Devoogdt de eerste inwoner van Knokke-Heist die een Ironman aan zijn palmares mocht toevoegen. Sindsdien zijn er heel wat bijgekomen, vooral in 2011 met het project 'Together to Klagenfurt' van Triatlon Team Knokke-Heist en de trip naar Lanzarote van Surfers Paradise. Ondertussen telt de Ironman Club Knokke-Heist 94 leden.

Iedere inwoner van Knokke-Heist die een Ironman tot een goed einde kan brengen, wordt automatisch lid van de Ironman Club van Knokke-Heist. Geef via de contactpagina van deze website je resultaten door zodat we je prestatie kunnen toevoegen.

Peter van de IM club Knokke-Heist is Luc Vanmaele, die reeds 31 Ironman wedstrijden en 4 deelnames aan het WK in Hawaii op zijn palmares heeft staan.

In Memoriam Luc Devoogdt, 1966-2013

"We hadden allen een droom … Jij gaf het startschot …

Nu leven we die droom … Bedankt Luc!"