Knokke-Heist bezoeken als toerist?

WENSENBOOM 2020 - 6de editie

Met de wensenboom van VZW Kansenfonds Knokke-Heist willen wij kinderwensen laten uitkomen.

Via de verschillende partners verbonden aan het ‘Huis van het Kind Knokke-Heist’ krijgen wij zicht op kinderwensen die niet vervuld (kunnen) worden.

Een gezinsuitstap, een nieuw skateboard, een fiets om naar school te rijden maar evenzeer een gezelschapsspel, een lego bouwset, een voorleesboek of een babybedje zijn daar voorbeelden van.

 

Meer dan ooit hebben we je hulp nodig. Hoe kan jij hier deel van uitmaken en een kinderwens helpen vervullen?

Hoe werkt het?

STAP 1: Ga verder op deze website.

STAP 2: Maak je keuze voor welk bedrag je een wens in vervulling laat gaan.

STAP 3: Ga naar je mailbox. Daar zal je de bevestigingsmail vinden met alle instructies.

STAP 4: Schrijf het bedrag over die je wenst te storten met de juiste mededeling. Deze is terug te vinden in de bevestigingsmail.

Opgelet! Het is dus de bedoeling dat je zelf een overschrijving doet, louter het bedrag aanklikken is niet voldoende.

Wat doen wij?

Van zodra wij jouw overschrijving goed hebben ontvangen kopen wij een geschenkje aan en bezorgen het vòòr kerst bij het kindje dat de wens deed.

 

Op deze manier laat je een kinderwens in vervulling gaan. En weet, in een kinderwereld is alles groots!

 

Corona zorgt er dit jaar voor dat we minder activiteiten kunnen organiseren, daarom gingen we op zoek naar corona-proof alternatieven zoals de afhaal pastaverkoop. 

Dit jaar helaas geen soepverkoop, ontbijt of quiz. Hopelijk kunnen we deze alsnog organiseren in het najaar van 2021. De kansarme kinderen in Knokke-Heist hebben nu dus meer dan ooit jullie hulp nodig. Want de mogelijkheden om geld in te zamelen waren dit jaar eerder beperkt.

 

vzw Kansenfonds Knokke-Heist

Een tiental jaar geleden werd er met een aantal collega’s van het gemeentebestuur gestart met het organiseren van acties met als doel het verhogen van de kansen voor kwetsbare kinderen en jongeren binnen onze gemeente.

Om onder de vlag van Music For Life te kunnen werken werd in 2017 de vzw Kansenfonds Knokke-Heist opgericht, ondertussen bestaat de vereniging uit 14 leden (medewerkers van het stadhuis, het OCMW, de woonwinkel, de diensten jeugd, cultuur en toerisme, de Makz Internaat en het AGSO).

Een groot deel van ons budget gaat naar “de wensenboom”. Deze is ondertussen aan haar zesde editie toe en mag als een succesverhaal worden bestempeld.

Via de verschillende partners verbonden aan het “Huis van het kind Knokke-Heist” worden de wensen verzameld. Het is de bedoeling het kind iets te schenken wat het normaal niet zou hebben door de gezinssituatie of de maatschappelijke context waarin het zicht bevindt, we zorgen er ook voor dat ieder kind zijn geschenk vòòr kerst ontvangt.

We kiezen er bewust om het kind zelf te laten kiezen, wel waken we er over dat er steeds een link is met de pedagogische ontwikkeling van het kind. Hierdoor sluiten we uit dat een Playstation, Wii, Nintendo, Hooverbord, … als wens geregistreerd kan worden.

Vorig jaar lieten we ruim 150 wensen in vervulling gaan. Deels betalen we deze geschenken met de schenkingen die we ontvangen via de website van de wensenboom, deels met geld dat we ophalen met bovenstaande acties.