Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Anton Corbijn - MOØDe

Praktische informatie

Openingsuren

De tentoonstelling is dagelijks open van 10 uur tot 18 uur (laatste tijdslot om 17 uur).

Opgelet: De ingang van de tentoonstelling is niet via de hoofdingang van het Cultuurcentrum maar aan de kant van de Lispannenlaan/Zegemeer.

Tickets (enkel online)

Standaardprijs = 15 euro

Uitpas (Knokke-Heist en Vlaanderen) = 10 euro

Groepstarief vanaf 4 personen = 10 euro

Onder 18 jaar = gratis

Lukt het online reserveren niet zo goed? Contacteer onze medewerkers en ze helpen je graag verder. Dit kan van maandag t/m vrijdag van 10 uur tot 17 uur op het nummer 050 630 444.

Experience package

Bij aankoop van het fotoboek MOØDe ontvang je 2 tickets om het rijke oeuvre van Anton Corbijn zelf te ontdekken in de tentoonstelling in Cultuurcentrum Scharpoord. Het experience package is enkel te verkrijgen via de webshop van Toerisme Knokke-Heist.

Omruilen van je ticket

Wens je je reeds aangekocht ticket om te boeken? Dan kan dit via onze webshop. Let wel, het verplaatsen kan enkel voor de oorspronkelijke bezoekdatum.

Volg deze stappen om je datum en tijdsslot aan te passen:
1. Log in met jouw gegevens op onze webshop
2. Ga naar mijn profiel
3. Selecteer Historiek en overzichten 
4. Selecteer 'mijn exposities' in de dropdown-folder
5. Selecteer verplaatsen, kies je datum en tijdsslot en sluit af

Handig om te weten

Per tijdslot mogen maximum 25 personen de tentoonstelling binnen. Dit is het aanvangsuur van je bezoek. Maar eens binnen neem je de tijd om in alle rust de foto's te bekijken. Een gemiddeld bezoek duurt ongeveer een uur.

Er wordt regelmatig gepoetst, er is ontsmettende handgel ter beschikking en het dragen van je eigen mondmasker is verplicht vanaf 12 jaar.

Wat mag je verwachten

In MOØDe presenteert de internationaal toonaangevende fotograaf en filmmaker Anton Corbijn (°1955) beelden uit zijn rijke oeuvre waarin hij de cross-over opzoekt tussen fotografie en de modewereld, en daarmee de termen ‘mood’ en ‘mode’ in de meest ruime zin omarmt. 

Net als in het oeuvre van Corbijn combineert Knokke-Heist kunst, mode en goede smaak. De kunstzinnige Belgische badplaats is dan ook de ideale plek voor de wereldpremière van MOØDe. De tentoonstelling met bijna 200 werken, waarvan vele voor het eerst worden getoond, is in wereldprimeur te zien in Knokke-Heist.

De portretten die Corbijn maakte van Kate Moss, Alexander McQueen of van Naomi Campbell hebben inmiddels een iconische status verworven. Als visual director achter Depeche Mode en door zijn decennialange samenwerking met onder meer U2 heeft hij een stempel gedrukt op hoe wij kijken naar een belangrijk stuk hedendaagse cultuur. 

Fotografie speelt een hoofdrol in de wereldwijde modecultuur en -industrie. De fotografie bepaalt in grote mate hoe we naar een modeontwerp kijken en fotografie wordt door ontwerpers ingezet om hun visie en visuele identiteit kracht bij te zetten. De trendgevoelige en steeds veranderende modewereld werkt samen met fotografen en visual artists die niet alleen de realiteit vastleggen, maar haar ook creëren. Voor de fotografie is het eigen visuele universum van die modewereld dan weer een heel dankbaar onderwerp. 

Adres

Cultuurcentrum Scharpoord
Maxim Willemspad 1 (Google Maps)
8300 Knokke-Heist

De tentoonstelling heeft een afzonderlijke ingang aan de kant Lispannenlaan/Zegemeer dus niet de hoofdingang van het Cultuurcentrum. Er is signalisatie vanaf de parking voorzien om makkelijk je weg te vinden.

Het Cultuurcentrum is toegankelijk voor rolstoelgebruikers en beschikt over een gratis, ruime parking (blauwe zone).

Meer informatie over bereikbaarheid en routebeschrijving.

Nuttige contactgegevens

Persbeelden van de expo en het boek: Natacha Hofman / Uitgeverij Kannibaal // pers@uitgeverijkannibaal.be

Persbezoeken: Olivier Depaep / dienst Communicatie // olivier.depaep@knokke-heist.be. Zonder voorafgaande toestemming worden geen persbezoeken toegelaten.

Groepsbezoek: Stuur een mailtje naar onze tentoonstellingsmedewerkers // fotofestival@knokke-heist.be.

Ondervind je problemen met het online reserveren dan contacteer je best het onthaal van het cultuurcentrum 050 630 430