Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Anton Corbijn - MOØDe

Iconische modefotografie

In MOØDe presenteert de internationaal toonaangevende fotograaf en filmmaker Anton Corbijn (°1955) beelden uit zijn rijke oeuvre waarin hij de cross-over opzoekt tussen fotografie en de modewereld, en daarmee de termen ‘mood’ en ‘mode’ in de meest ruime zin omarmt. 

Net als in het oeuvre van Corbijn combineert Knokke-Heist kunst, mode en goede smaak. De kunstzinnige Belgische badstad is dan ook de ideale plek voor de wereldpremière van MOØDe. De tentoonstelling met bijna 200 werken, waarvan vele voor het eerst worden getoond, is in wereldprimeur te zien in Knokke-Heist.

De portretten die Corbijn maakte van Kate Moss, Alexander McQueen of van Naomi Campbell hebben inmiddels een iconische status verworven. Als visual director achter Depeche Mode en door zijn decennialange samenwerking met onder meer U2 heeft hij een stempel gedrukt op hoe wij kijken naar een belangrijk stuk hedendaagse cultuur. 

Fotografie speelt een hoofdrol in de wereldwijde modecultuur en -industrie. De fotografie bepaalt in grote mate hoe we naar een modeontwerp kijken en fotografie wordt door ontwerpers ingezet om hun visie en visuele identiteit kracht bij te zetten. De trendgevoelige en steeds veranderende modewereld werkt samen met fotografen en visual artists die niet alleen de realiteit vastleggen, maar haar ook creëren. Voor de fotografie is het eigen visuele universum van die modewereld dan weer een heel dankbaar onderwerp. 

Met MOØDe bewijst Anton Corbijn dat mode overal is.

Ticketverkoop (enkel online)

Standaardprijs = 15 euro

Uitpas (Knokke-Heist en Vlaanderen) = 10 euro

Groepstarief vanaf 4 personen = 10 euro

Onder 18 jaar = gratis

Openingsuren

De tentoonstelling is alle dagen open van 10 tot 18 uur (laatste tijdslot om 17 uur).

Let wel, op 23/12, 24/12, 25/12, 31/12 en 01/01 sluit de tentoonstelling om 16 uur (laatste tijdslot om 15 uur).

Handig om te weten:

Het aantal bezoekers wordt voor jouw veiligheid beperkt en verspreid.
Er wordt regelmatig gepoetst en er is ontsmettende handgel ter beschikking.
Het dragen van je eigen mondmasker is verplicht vanaf 12 jaar.

Contact

Voor persbeelden gelieve contact op te nemen met: Natacha Hofman / Uitgeverij Kannibaal / pers@uitgeverijkannibaal.be

Voor alle praktische informatie rond de foto-expo en groepsbezoeken gelieve contact op te nemen met één van onze medewerkers via: fotofestival@knokke-heist.be

Livestream De Donkere Kamer