Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Federaal token

Omschrijving

Een federaal token is een document met daarop 24 persoonlijke codes en jouw naam. Je kan met jouw token, net als met een elektronische identiteitskaart (eID), toegang krijgen tot bepaalde beveiligde online diensten van de overheid.

Procedure

Aanmelden met token

Je kiest bij het aanmelden bij een beveiligde online dienst voor de optie 'aanmelding met beveiligingscode via token'. Vervolgens geef je jouw persoonlijke gebruikersnaam en paswoord in. De website vraagt je dan om één van de 24 codes van jouw token in te geven.

Nieuw token aanvragen niet langer mogelijk

Sinds 25 september 2020 is het niet meer mogelijk voor een burger om een nieuw token aan te vragen en te activeren.

Tokens die tot en met 24 september zijn geactiveerd, blijven wel nog bruikbaar.

Heb je geen token, dan kan je je bij voorkeur aanmelden met jouw elektronische identiteitskaart (eID). Niet-Belgen die geen eID hebben, maar vanuit het buitenland toegang moeten krijgen tot Belgische applicaties, kunnen andere digitale sleutels aanvragen: beveiligingscode via mobiele app en beveiligingscode via SMS. Neem hiervoor contact op met de Servicedesk van Digitale Transformatie.

Als je als Belg in het buitenland verblijft, en je hebt geen officieel adres meer in België, dan kan je je bij voorkeur registreren en aanmelden met jouw elektronische identiteitskaart (eID). Je kan ook gebruik maken van de beveiligingscode via mobiele app of de beveiligingscode via SMS.