Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Foto-expo Anton Corbijn in Knokke-Heist

Wereldprimeur

In MOØDe presenteert de internationaal toonaangevende fotograaf en filmmaker Anton Corbijn (°1955) beelden uit zijn rijke oeuvre waarin hij de cross-over opzoekt tussen fotografie en de modewereld, en daarmee de termen ‘mood’ en ‘mode’ in de meest ruime zin omarmt. 

Net als in het oeuvre van Corbijn combineert Knokke-Heist kunst, mode en goede smaak. De kunstzinnige Belgische badstad is dan ook de ideale plek voor de wereldpremière van MOØDe. De tentoonstelling met meer dan 100 werken, waarvan vele voor het eerst worden getoond, is in wereldprimeur te zien in Knokke-Heist vanaf 4 april tot 5 juli 2020.

Iconische portretfotografie

De portretten die Corbijn maakte van Kate Moss, Alexander McQueen of van Naomi Campbell hebben inmiddels een iconische status verworven. Als visual director achter Depeche Mode en door zijn decennialange samenwerking met onder meer U2 heeft hij een stempel gedrukt op hoe wij kijken naar een belangrijk stuk hedendaagse cultuur.

Modecultuur

Fotografie speelt een hoofdrol in de wereldwijde modecultuur en -industrie. De fotografie bepaalt in grote mate hoe we naar een modeontwerp kijken en fotografie wordt door ontwerpers ingezet om hun visie en visuele identiteit kracht bij te zetten. De trendgevoelige en steeds veranderende modewereld werkt samen met fotografen en visual artists die niet alleen de realiteit vastleggen, maar haar ook creëren. Voor de fotografie is het eigen visuele universum van die modewereld dan weer een heel dankbaar onderwerp. 

Openingsuren

Zaterdag 4 april tot en met zondag 5 juli 2020

Dagelijks: 10 – 19 uur

Toegangsprijzen

Standaardprijs = 15 euro

Uitpas (Knokke-Heist en Vlaanderen) = 10 euro

Groepstarief vanaf 4 personen = 10 euro

Onder 18 jaar = gratis

Locatie

Cultuurcentrum Scharpoord
Maxim Willemspad 1
8300 Knokke-Heist

Contact

Voor persbeelden gelieve contact op te nemen met: Natacha Hofman / Uitgeverij Kannibaal / pers@uitgeverijkannibaal.be

Voor alle praktische informatie rond de foto-expo gelieve contact op te nemen met de dienst Communicatie Knokke-Heist / communicatievrijetijd@knokke-heist.be