Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Jeugdbewegingen

Chiro Heist

Alle jongens en meisjes tussen 6 en 18 zijn welkom bij Chiro Heist. Je komt dan terecht in één van hun  afdelingen: ribbels, speelclub, rakwi's, tito's, keti's of aspi's. Daar beleef je samen met je leeftijdsgenoten de gekste Chiro-avonturen.

De hele groep jongeren wordt natuurlijk in de hand gehouden door een leidingsgroep van zo’n vijftien personen. Stuk voor stuk dragen ze de Chiro in hun hart en willen ze van elke zondag een feestdag maken voor de Heistse jeugd.

Chiro Heist voorziet elke zondagmiddag activiteit tussen 14 en 17 uur.

Meer info: https://chiroheist.weebly.com

102e FOS de Albatros

Deze jeugdbeweging is een pluralistische scouts uit Knokke-Heist. Vanaf 5 jaar kan je er komen spelen, vrienden maken, ravotten, technieken leren en nog zoveel meer! In deze jeugdbeweging is iedereen welkom!

Scouting, dat is in de eerste plaats fun, vriendschap en wilde avonturen. Ze gaan steeds nieuwe uitdagingen aan in een stimulerende en positieve omgeving. Ze helpen elkaar te groeien en bouwen vanuit hun unieke kwaliteiten actief mee aan een betere wereld.

Elke zaterdag van 14u tot 17u staat hun leiding klaar om uw spruiten de tijd van hun leven te geven. Ze splitsen hun werking op in verschillende leeftijdsgroepen, takken genoemd. Hierdoor kunnen ze steeds activiteiten op maat aanbieden. Ze streven naar een gevarieerd activiteitenaanbod zodat kinderen en jongeren op verschillende gebieden geprikkeld worden om te groeien.

Meer info: vink@dealbatros.be of www.dealbatros.be

 

 

KSA Knokke De Tokke

Deze jeugdbeweging is een katholieke gemengde jeugdbeweging voor jong & oud vanaf 6 jaar. Zij maken deel uit van een grotere koepel KSA Noordzeegouw (West-Vlaanderen) en KSA (Nationaal) met zo’n 35 000 leden in Vlaanderen.

De KSA is niet zomaar een jeugdbeweging, maar het is een niet te verwaarlozen schakel geworden van het opvoedingstraject. Daarom worden spel, buitenleven en creativiteit bij ons hoog in het vaandel gedragen: bos, strand en stad worden op zaterdagnamiddag telkens weer blauw en rood ingekleurd.

Elke zaterdagnamiddag van 14u tot 17u staan 41 leiders en leidsters op 3 verschillende locaties te Knokke klaar om het beste van hun zelf te geven en de 300 leden een onvergetelijke namiddag te bezorgen.

Meer info: detokke@ksaknokke.be of www.ksaknokke.be

 

 

Scouts en Gidsen Vlaanderen

Zij zijn een jeugdbeweging die zich richt naar alle kinderen en jongeren vanaf zes jaar. Scouting speelt zich af in de vrije tijd en staat synoniem voor vriendschap, avontuur, spel en plezier.

Als scouts en gidsen leren ze samenleven in ploeg en steken ze hun handen uit de mouwen. Op kamp, op tocht en tijdens de wekelijkse vergaderingen op zondag leren ze samen met anderen kiezen en beslissen. Al doende trekken ze ook hun plan: een vuurtje stoken, een eigen potje koken, een tafel sjorren … Plantrekkerij pur sang. Samen gaan ze het avontuur tegemoet!

Scouting speelt zich grotendeels buiten af. Buiten is troef! Het strand, het bos, de duinen en de polders kennen voor hun geen geheimen meer. Iedere zomer slaan ze met de oudere takken tien dagen lang hun  tenten op midden in de Ardense natuur.

Meer info: groepsleiding@scoutsknokke.be of https://scoutsknokke.be

 

 

Meer info?