Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Windenergie en zonnepanelen - Groepsaankoop zonnepanelen

Dé uitdaging is om de uitstoot van broeikasgassen terug te dringen. Hiervoor zetten we massaal in op hernieuwbare energie.

Windenergie is daarbij een belangrijk deel van het verhaal. Alleen gaat die transitie wel erg snel en krijgt de productie van hernieuwbare elektriciteit een prominente plaats in onze omgeving. Windturbines roepen heel wat vragen en weerstand op.

De provincie West-Vlaanderen heeft een brochure opgesteld met antwoorden op de 10 meest gestelde vragen over windenergie en windmolens. Ook Vlaanderen biedt informatie: www.vlaanderen.be/windenergie.

Om een toekomst met een mix aan duurzame energie uit te bouwen, zijn ook PV-installaties onmisbaar voor lokale productie van elektriciteit en/of warmte. Door te streven naar zelfvoorzienigheid worden we meteen ook onafhankelijk van de invoer van olie en aardgas uit soms onstabiele landen. De geldstroom van miljarden euro’s blijft zo in eigen regio. Toch roepen ook zonnepanelen soms vragen op. Omdat het vaak om dezelfde bekommernissen gaat heeft de provincie West-Vlaanderen een infobrochure over zonnepanelen opgesteld.

Groepsaankoop zonnepanelen en/of thuisbatterij

Kies voor een zonnige toekomst met de groepsaankoop zonnepanelen en/of thuisbatterij van de provincie West-Vlaanderen.

Je kan als inwoner van West-Vlaanderen opnieuw vrijblijvend inschrijven voor de groepsaankoop zonnepanelen en/of thuisbatterij van de Provincie West-Vlaanderen. Neem deel, bespaar op je energiekosten en draag je steentje bij aan een beter leefmilieu.

Zonnepanelen blijven een erg interessante investering, die meer opbrengt dan spaargeld op de bank. Ook dit jaar krijg je de kans om via de Provincie West-Vlaanderen deel te nemen aan een groepsaankoop zonnepanelen en/of thuisbatterij. Door samen aan te kopen, verkrijgen we een scherp groepsvoordeel.

header

Wie kan deelnemen?

Alle inwoners van West-Vlaanderen die eigenaar zijn van het dak, of huurders die expliciete toestemming hebben van de eigenaar kunnen deelnemen. De groepsaankoop houdt rekening met een maximum van 10 kWp geïnstalleerd vermogen (dit komt overeen met ongeveer 40 panelen). Ook als zelfstandige en kleine of middelgrote onderneming (KMO) kan je inschrijven.

Waarom kiezen voor zonnepanelen?

  • Onuitputtelijke energiebron

De zon is een onuitputtelijke bron van energie. In tegenstelling tot schaarse grondstoffen zoals olie, gas en steenkool.

  • Besparen op energiekosten

Met zonnepanelen wek je zelf je energie op. Daardoor bespaar je jarenlang op je energiekosten. Zonnepanelen blijven hierdoor een erg interessante investering, die meer opbrengt dan spaargeld op de bank.

  • Goed voor het klimaat

Door te kiezen voor zonnepanelen draag je bij aan de vermindering van CO2-uitstoot.

  • Waardestijging van je huis

Met zonnepanelen verbeter je de EPC-waarde van je woning en daarmee verhoog je de marktwaarde van je huis.

Hoe werkt de groepsaankoop?

  • Schrijf je in

Inschrijven is volledig vrijblijvend.
Hoe sneller je inschrijft, hoe sneller je een persoonlijk voorstel ontvangt.

  • Persoonlijk voorstel

Je ontvangt een persoonlijk voorstel, op basis van jouw inschrijvingsgegevens en met een indicatie van jouw rendement. Dit zodra er opnieuw een aanbod beschikbaar is.

  • Jij kiest!

Vind je het aanbod interessant? Accepteer dan je persoonlijk voorstel. Intussen kan je met al je vragen terecht op onze online informatiesessie. Je ontvangt hiervoor een uitnodiging zodra je bent ingeschreven.

  • Inspectie

Nadat je het voorstel accepteert, inspecteert de winnende leverancier je dak.

  • Installatie

Ga je akkoord met de definitieve offerte, dan wordt jouw zonnepanelensysteem op je dak geplaatst.

Meer info

Voor meer informatie over dit initiatief, surf naar www.west-vlaanderen.be/solar

bel naar het gratis nummer 0800 26 829 (werkdagen van 9 tot 17 uur), of e-mail naar zonwestvlaanderen@ichoosr.com

Meer info?