Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Blauwe Vlag

Vanaf 2020 wappert de Blauwe Vlag ook in Knokke-Heist. Dit is tijdens de maanden juli en augustus.

Het blauwe vlag label is een kwaliteitslabel voor duurzaam toerisme en duurzame recreatie.

Stranden, zwemvijvers en jachthavens met Blauwe Vlag onderscheiden zich op het vlak van bewustmaking en educatie, waterkwaliteit, milieu- en duurzaamheidsmanagement en veiligheid, dienstverlening en toegankelijkheid.

De Blauwe Vlag is een initiatief van de Foundation of Environmental Education (FEE) en wordt in België gecoördineerd door GoodPlanet Belgium.

De Blauwe Vlag is een internationale milieuonderscheiding, die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die aan de campagne deelnemen en aangetoond hebben schoon en veilig te zijn. Ze moeten hierbij aan diverse criteria voldoen.

Het doel van het Blauwe Vlag Programma is om overheden, ondernemers en recreanten blijvend te betrekken bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu.

Het mogen voeren van een Blauwe Vlag is een erkenning voor de inspanningen die de strandgemeente of jachthavenbeheerder op dit gebied heeft geleverd.

Voor de toerist is de Blauwe Vlag internationaal het herkenning- en kwaliteitssymbool voor goede schone stranden met goede waterkwaliteit en veilige en schone jachthavens.

Meer info?