Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Regionaal Mobiliteitsplan

Het regionaal mobiliteitsplan of het RMP bepaalt de toekomstvisie voor alle vervoersmodi binnen de vervoerregio. Het plan is op maat van elke vervoersregio zodat het gericht regionale mobiliteitsuitdagingen kan aanpakken zoals bv. gevaarlijke kruispunten of drukke knooppunten.
Het RMP focust zich zowel op personenvervoer als goederenvervoer. Thema’s zoals fietsbeleid, verkeersveiligheid, multimodaal goederentransport, doorstroming, … maar ook de link met ruimtelijk beleid komen hierin aan bod.

Als burger heb je de mogelijkheid om het RMP in te kijken in kader van het openbaar onderzoek, dat loopt van 31 mei 2023 t.e.m. 29 juli 2023.

Digitale raadpleging

Als je de documenten digitaal wenst in te kijken, verloopt dat via de website die speciaal werd aangemaakt voor het openbaar onderzoek van de vervoerregio:

https://www.vlaanderen.be/basisbereikbaarheid/vervoerregios/vervoerregio-brugge/openbaar-onderzoek-vervoerregio-brugge

Op die site is ook een knop terug te vinden waarmee je bezwaar kan indienen. Dat bezwaar komt automatisch terecht in de mailbox van de vervoerregio.

Als je een digitaal bezwaar niet wil indienen via de website, dan moet je dit mailen naar het mailadres van de vervoerregio: vervoerregio.brugge@vlaanderen.be

Schriftelijk bezwaar kan alleen op het gemeentehuis tegen afgifte van een ontvangstbewijs door de gemeente.