Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Suzanne De Raeve is 101 jaar

Op 10 december 2023 mocht Suzanne De Raeve in WZC Belle Epoque 101 kaarsjes uitblazen. Schepen Wenmaekers feliciteerde haar met deze prachtige leeftijd namens het gemeentebestuur.

Suzanne werd op 10 december 1922 geboren in Gent en woonde met haar ouders in Gentbrugge. Haar vaders was militair en een zeer goede voetballer. Haar moeder is jammer genoeg vroeg gestorven door ziekte.

Suzanne houdt net zoals haar papa enorm van sport en is zelf zeer sportief. Op 82-jarige leeftijd ging ze nog waterskiën en skiën. Tot voor kort ging ze nog wekelijks zwemmen in het Olympisch zwembad van Brugge. Water is namelijk haar grote liefde en “sporten is leven”, benadrukt ze zelf. Suzanne heeft een sterk karakter, blijft positief in het leven staan en geniet graag. Haar levensmotto is dan ook “difficult yes, impossible no”. Zelf corona kreeg deze taaie tante niet klein!

Haar man George werkte als directeur van een middelbare school in Brugge en zo ruilde Suzanne Gent in voor Brugge. Zelf werkte ze in het Hof van Commerce als secretaresse. Samen woonden Suzanne en George een tijdje in Oostenrijk waar Suzanne’s voorliefde voor sport resulteerde in een job als ski-instructrice. Suzanne spreekt verschillende talen maar Italiaans blijft haar favoriete taal. Ondanks haar mooie leeftijd is ze vastbesloten er nog enkele jaartjes bij te doen! We wensen haar alvast een gelukkige verjaardag en duimen met haar mee.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter