Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Leerlingen van Mini-MAKZ Knokke en OLVO Heist naar Brugge in kader van de Warmste Week

Leerlingen van Mini-MAKZ stappen van Knokke naar Brugge

De leerlingen van het vierde, vijfde en zesde leerjaar van basisschool Mini-MAKZ in Knokke wandelen op dinsdag 19 december 2023 van Knokke naar Brugge voor De Warmste Week. Ze zullen aansluiten bij de grote groep leerlingen van de !mpact-scholengroep die een gezamenlijke cheque met een indrukwekkend bedrag gaan afgeven bij het glazen huis van De Warmste Week. Dat staat dit jaar op ’t Zand van Brugge. Vijfendertig leerlingen stappen, met hun gesponsorde wandeling, in 1-2-3-4 maar liefst 1234 euro bij elkaar! De Zeeparel in Heist had eerder al 900 euro bijeenverzameld voor de Warmste Week.

Geslaagd warm ontbijt in vrije basisschool OLVO 

Wat een warme sfeer was er tijdens het warm ontbijt op vrijdagmorgen 15 december 2023 in VBS OLVO. Aangepaste muziek, een digitaal haardvuur en een mooie aankleding van de eetzaal zorgden meteen voor de juiste sfeer. De kinderen van het Kinderparlement (dat zijn de verkozenen uit elke klas van de lagere school) staken samen met heel wat leerkrachten de handen uit de mouwen. Tijdens het warm ontbijt smulden de aanwezigen van 181 chocoladekoeken, 168 croissants, 59 sandwiches en natuurlijk ook drankjes, confituur, choco en speculaaskoekjes. 

Onder leiding van 2 leerkrachten, juf Jana en meester Benjamin, zullen de 24 kinderen van het Kinderparlement op donderdag 21 december 2023 met de trein naar Brugge rijden om bij de organisatoren van de warmste week 840 euro te overhandigen aan Pelicano, een organisatie die Kinderarmoede bestrijdt. “Wij dragen die organisatie een warm hart toe” aldus Els De Vuyst,  beleidsmedewerker van de scholengroep Saeftinghe.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter