Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Vacatures redder aan zee 

Het gemeentebestuur heeft voor het zomerseizoen 2024 een vacature uitgeschreven voor redders aan zee. Wist je dat Knokke-Heist 10 km strand telt, 12 zwemzones en 5 surfzones? Dat is heel wat! Als redder is de veiligheid van de strandbaders dan ook jouw prioriteit. Help jij mee de vakantie veilig te houden?  De reddingsposten zijn open van 10.30 tot 18.30 uur, elk weekend van 4 mei t.e.m. 9 juni 2024. Vanaf 15 juni gaat het seizoen dan echt van start en zijn de reddingsposten dagelijks geopend t.e.m. 15 september 2024. Zin in een toffe studentenjob met verantwoordelijkheid? Als redder verdien je € 13,47 bruto per uur. Bij je start krijg je een opfrissingscursus rond reanimatie en het gebruik van een AED. Tot snel? 

Wat zijn de voorwaarden? 

Je bent minimum 18 jaar vóór aanvang van je vakantiejob en beschikt over een: 

  • Brevet “redder aan zee” uitgereikt door het Wobra. 

    (voor een eerste aanstelling volstaat het attest met geldigheidsduur van 1 jaar waaruit blijkt dat men geslaagd is in de proeven, met uitzondering van de zeezwemproef) 
  • OFWEL een bijscholingsattest uitgereikt door het Wobra.  

Hoe verloopt de selectieprocedure? 

Solliciteren kan tot en met 4 februari 2024 via www.knokke-heist.be/vacatures -> jobstudent --> openstaande vacatures. Voldoe je aan de voorwaarden en solliciteerde je op tijd? Wij nodigen je snel uit voor een gesprek! Dit selectiegesprek vindt plaats op zaterdag 24 februari 2024 in De Marge (Edward Verheyestraat 16). Tijdens het gesprek polst de jury naar je EHBO-kennis, houding, motivatie en ingesteldheid. Ben je afwezig door ziekte of overmacht op het selectiegesprek? Dan stopt de procedure helaas ook voor jou. Na het gesprek stellen we een rangschikking op. Op basis van je rangschikking, het aantal plaatsen en je beschikbaarheid word je al dan niet gecontacteerd om te starten als redder. 

Welke documenten heb je nodig? 

Ten laatste 10 dagen voor je startdag moeten alle bewijsdocumenten ingediend zijn. 

  •  Recent uittreksel uit het strafregister – model 595 (niet ouder dan 3 maanden!) 
  • Een kopie van je inschrijvingsbewijs van je (hoge)school of universiteit 
  • Attest van student@work met aantal resterende uren 
  • Brevet 'redder aan zee' of bijscholingsattest 



Documenten niet tijdig ingediend? Dan wordt jouw studentenjob geannuleerd. Enkel bij last-minute vervangingen wordt van deze timing afgeweken. 

Opgenomen in de wervingsreserve? 

Je vakantiejob zit erop en je kreeg een gunstige evaluatie? Goed gedaan! Je bent nu opgenomen in de wervingsreserve en hoeft niets meer te doen. Elk jaar contacteren wij je automatisch om te polsen naar je beschikbaar voor het komende seizoen. 

Toch nog een vraag? Katrien Vlietinck helpt je graag - 050 630 143 - jobstudent@knokke-heist.be.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter