Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Heemkring Cnocke is Hier ontvangt oorkonde en medaille voor 50-jaar bestaan

Op woensdag 29 november 2023 mochten voorzitter Danny Lannoy en secretaris Dirk Overstraete van de heemkundige kring Cnocke is Hier een oorkonde en medaille in ontvangst nemen uit handen van gouverneur Carl Decaluwé voor het 50-jarig bestaan van de vereniging.

Cnocke is Hier werd in 1972 in het leven geroepen op initiatief van André D’hont met eerste voorzitter Jimmy De Bruecker. Het was de bedoeling na de fusie de eigenheid van Knokke te bewaren door het organiseren van tentoonstellingen, ruilbeurzen en lezingen. In 1976 mocht de kring een kunsttentoonstelling “Alfred Verwee en Knokke” organiseren in het stadhuis. In 1981 volgde “Schilders van Oud Knokke” in Cultuurcentrum Scharpoord. Onder impuls van bestuurslid Gerard Adriaenssens en Gaspar Warnier werd de Canadese Bevrijdingsmars ingericht. In 2024 is er de 50ste herdenkingstocht van Hoofdplaat naar Knokke: weer een jubileumviering in het verschiet.

De heemkring verleende zijn medewerking aan twee kunsttentoonstellingen in C.C. Scharpoord, in 2007 en 2012. Er waren uitgaven van retro-affiches en kunstborden. Voor de meer dan 650 leden verschijnen 2 geïllustreerde tijdschriften per jaar met rubrieken over kunst, architectuur, Knokse figuren en verhalen.

Vanaf 2 december tot 21 januari loopt een fototentoonstelling in Cultuurcentrum Scharpoord. Vier onderwerpen komen aan bod in de Expo; Van Zeeweg tot Lippenslaan, Verdwenen Hotels, Cottage-en Villabouw in het Zoute, Decor voor Kunstschilders. De tentoonstelling is gratis te bezichtigen, iedere dag van 10 tot 17 uur. Je kan bovendien ook het boek van deze uitzonderlijke expo “Venster op het Verleden” aankopen.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter