Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Bewoners van Den Hoek en WZC Polderparel breiden mee aan 583 meter lange sjaal voor Warmste Week

Op dinsdag 19 december 2023 trok een delegatie van Curando West en WZC Polderparel naar ‘t Zand in Brugge om er een gebreide sjaal van maar liefst 583 meter lang te showen en een cheque van 700 euro te overhandigen. Het huzarenstukje was mogelijk dankzij de brei-inzet van de residenten van WZC De Stek, LDC De Brouwerij en GAW de Zilvertorens in Damme,WZC Westervier, GAW Altegaar, DVC Sparkeviers, WZC Jeruzalem, GAW Hof OLV Hemelvaart en Hof Bladelin in Brugge en GAW De Zilvertorens, LDC Den Hoek en WZC Polderparel in Westkapelle. Deze laatste produceerde maar liefst 200 meter sjaal met bewoners en vrijwilligers!

“Vaak wordt er bij onze senioren teruggekeken op een rijkelijk leven met herinneringen die met een glimlach opnieuw en opnieuw worden verteld. Toen het thema bekend werd van de Warmste Week stonden we daar met z’n allen even bij stil. We willen dat jongeren ook kunnen opgroeien met alle kansen, net daarom was het enthousiasme heel groot” vertelt Nele Debbaut, centrumleider van de lokale dienstencentra De Brouwerij in Sijsele en Den Hoek in Westkapelle.

“In elke plek stond er een ’breipot’ waar mensen een vrijwillige bijdragen konden leveren. De actie is eigenlijk als een klein vlammetje gestart, maar algauw werd dit vlammetje een kampvuur. Een gezonde concurrentie werd in gang gezet tussen de verschillende plekken, om samen tot de allerlangste sjaal te komen. Sommigen breiden naarstig in groep, andere breiden liever alleen. Kleine of lange stukjes, alles werd met eigen betekenis gebreid. We merkten in de verzamelpunten dat er wel regelmatig stukjes ‘breisels’ bijkwamen, niet alleen van onze bewoners en residenten, maar ook familie werd aan het werk gezet. Onze focus lag niet op geld inzamelen maar op beleving. En ook al zullen de centjes goed gebruikt kunnen worden, toch vinden we de bewustwording van het thema, de beleving bij en verbondenheid tussen de mensen zeker even belangrijk” klinkt het bij Nele.

 

“Hoeveel solidariteit er kan leven is immens. We merken het elk jaar op bij de acties voor de Warmste Week, maar deze keer voelt het nog intenser aan. Daarom willen we een deel van de sjaal zeker laten verder leven in de plekken. We zijn al aan het brainstormen om een paal of boom te versieren of een stoel aan te kleden. Elk zal zijn plaatsje wel terugvinden om de warme actie levendig te houden” aldus Nele Debbaut.

Als je nog eens het interview van Curando en WZC de Polderparel op de Warmste Week wil bekijken of als je verder op de hoogte wil blijven van de activiteiten van het dienstencentrum Den Hoek in Westkapelle, kan je alles terugvinden op deze facebookpagina.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter