Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Werkzaamheden N49 tussen Damweg en Leopoldkanaal

Het Agentschap Wegen en Verkeer, de beheerder van de Vlaamse gewest(snel)wegen en fietspaden, start in januari 2024 met de ombouw van de Natiënlaan (N49) in Damme tot een volwaardige snelweg. Voor die werken kunnen starten vinden er sinds 30 november 2023 nog voorbereidende werken plaats. Tijdens de kerstvakantie wordt er niet doorgewerkt zodat Knokke-Heist tot zondag 7 januari 2024 via de N49 tijdelijk weer vlotter te bereiken is.



Wat verandert er?  

Het Agentschap Wegen en Verkeer bouwt de N49 om tot een volwaardige snelweg. Het verkeer kan hier dan 120 km/u ipv 90 km/u rijden. De parallelweg tussen de Lapscheurestraat en Hoornstraat wordt doorgetrokken tot aan het Leopoldkanaal. Er komt een tunnel voor het auto- en fietsverkeer aan Waterpolder. Aan de Verloren Kreek komt er een ecopassage onder de Natiënlaan.

Voorbereidende werken

Om de eigenlijke werken vlot te laten verlopen, zijn er nog voorbereidende werken nodig op de Natiënlaan. De aannemer legt momenteel doorsteken in de middenberm aan. Die werken duren tot en met vrijdag 22 december 2023 onder voorbehoud van werf- en weersomstandigheden. Tijdens de kerstvakantie wordt er niet op of naast de Natiënlaan gewerkt. Gemotoriseerd verkeer ondervindt dus geen hinder en kan op 2 rijstroken in elke richting rijden, van 23 december 2023 tot en met 7 januari 2024.



Start eigenlijke werken januari 2024

Na de kerstperiode starten de werken van fase 1 op. Vanaf 8 januari 2024 monteert de aannemer een tijdelijke voetgangersbrug met trappen over de Natiënlaan, op de Hoornstraat. Deze werken duren tot en met 12 januari 2024. Vanaf 15 januari 2024 starten de werken op de oostelijke kant van de weg (zijde van Middelburg). Fase 1 duurt volgens de huidige planning tot eind 2024. Het verkeer van Antwerpen naar Knokke-Heist rijdt dan over 2 versmalde rijstroken. Het verkeer van Knokke-Heist naar Antwerpen rijdt over 1 versmalde rijstrook. Er geldt dan een snelheidsbeperking van 50 km/uur.



Meer info lees je hier.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter