Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Porsche Center Knokke schenkt voertuig voor Greenpower Challenge

Porsche Center Knokke schenkt een 3de voertuig aan de leerlingen van VTI Brugge voor hun deelname aan de Greenpower Challenge. Leerlingen van het 4de jaar Voertuigtechnieken (afdeling Auto) van VTI Brugge nemen onder het motto ‘Design – Build – Race’ deel aan de Greenpower Challenge: ‘endurance racing’. De leerlingen zullen zelf drie elektrische eenpersoonswagens ontwerpen en bouwen. De finale vindt eind april 2024 plaats op het circuit van Zolder, waar alle deelnemende teams hun elektrische racewagens zullen voorstellen en testen.  

Het doel van de Greenpower-organisatie is jongeren te inspireren voor studies én een loopbaan in een STEM-richting. Dat gebeurt dus via de aantrekkingskracht van de motorsport.

België is de zwakste Europese speler in het aantal STEM-afgestudeerden in het hoger onderwijs. Daarom werd in 2021 de Greenpower Benelux Challenge opgestart om zo de STEM-richtingen aantrekkelijker te maken maar ook meer zichtbaarheid en tastbaarheid te geven.

De Greenpower Challenge is een ernstig project, maar met een speelse invalshoek. Aansluitend op verschillende aspecten van het leerplan. Competitief, maar in alle veiligheid. En met een concreet en opwindend einddoel voor de jongeren: met hun zelfontworpen en zelfgebouwde wagen racen!

Voor hun deelname kunnen de leerlingen van VTIBRUGGE, naast Autogroep RAES Brugge en MAN Brugge, nu dus ook rekenen op de steun van Porsche Center Knokke.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter