Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Marcel Lonneville is 102 jaar jong 

Op 19 december 2023 mocht Marcel Lonneville officieel 102 verjaardagskaarsjes uitblazen. Op maandag 18 december bracht schepen Bert De Brabandere de 101-jarige al een bezoek in het cafetaria van het woonzorgcentrum Lindenhove om hem namens het gemeentebestuur te feliciteren net 1 dag voor zijn verjaardag. De vrijwilligers van Lindenhove serveerden voor Marcel, zijn familie en alle andere residenten een reuzetaart terwijl Marino Punk voor de muzikale ambiance zorgde.



Marcel werkte vroeger in de bouw. Hij was vooral op toer voor een baas in Westkapelle. Met zijn vrachtwagen vervoerde hij zand om wegen aan te leggen. Ondertussen kreeg hij 7 kinderen met Alice. Zijn vrouwtje was voor hem zeer belangrijk. Hij was altijd welgezind en stond voor iedereen paraat. Eén van zijn karaktertrekken is dat hij erg graag mensen plaagt. Hij probeert in iedereen het beste te zien en dat siert hem. Verder is hij op 102-jarige leeftijd het levende bewijs dat roken niet altijd de gezondheid schaadt. Hij geniet nog steeds van zijn sigaartje. 



Tot slot is hij supergraag gezien door zijn kinderen. Ze brengen hem wekelijks een bezoek, zorgen voor de was en andere taken. Ze blijven voor hem zorgen zolang het kan.  En hopelijk zijn dat nog vele jaren!

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter