Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Gemeentebestuur zet zich in voor getroffenen HOOST

Sinds 2022 voert aannemer ARTES werkzaamheden uit in het kader van de realisatie van HOOST en de heraanleg van het Maes en Boereboomplein. Daarbij liepen tientallen huizen schade op door verzakkingen. Ook de gemeentelijke infrastructuur zoals de rijbaan en de riolering heeft aanzienlijke schade opgelopen als rechtstreeks gevolg van de werken door ARTES.

Doorgaand verkeer in de Stadhuisstraat was op advies van verschillende experten al sinds begin 2023 niet meer toegelaten. Op 19 december 2023 deed zich een bijkomende complicatie voor bij het kruispunt tussen de Stadhuisstraat en de de Vrièrestraat, waar een nieuwe wegverzakking optrad als gevolg van eerdere grondzettingen. De zoveelste druppel in een al volle emmer voor heel wat bewoners én voor het gemeentebestuur. Het college ging daarom op vrijdag 22 december samen met aannemer ARTES ter plaatse om de situatie uitvoerig te bespreken en ARTES op het hart te drukken dat er voor dit college van burgemeester en schepenen maar één ding echt toe doet en dat zijn duurzame én snelle oplossingen voor alle burgers uit de buurt.

Tegen midden januari zal er normaalgezien zicht zijn op een timing en fasering voor de werken aan de Stadhuisstraat en de de Vrièrestraat. Wanneer dit duidelijk is zal het gemeentebestuur de buurt onmiddellijk informeren.

Samen met de getroffen bewoners heeft het gemeentebestuur op advies van aannemer ARTES moeten accepteren dat de expertises in de beschadigde huizen van de buurtbewoners pas in het najaar van 2023 kon plaatsvinden, na volledige stabilisatie van de verzakkingen.

Het gemeentebestuur meent echter dat de verzekering van ARTES inmiddels voldoende tijd heeft gehad om tot een passende oplossing te komen en dringt daarom aan op een eerlijke regeling met de getroffenen tegen eind maart 2024.

Het college van burgemeester en schepenen zal ook een expert aanstellen om de dossiers in kaart te brengen en het bestuur op de hoogte te houden van de bereidwilligheid van de verzekering van ARTES om tot een akkoord te komen. “Het voltallige bestuur beseft dat dit al een zware en ingrijpende periode is geweest voor de omwonenden en wil dan ook graag benadrukken dat wij als bestuur de belangen van onze inwoners mee vertegenwoordigen”, aldus burgemeester Jan Morbee.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter