Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Het Sint-Jozefslyceum straalt kerstwarmte uit!

“Het Sint-Jozefslyceum (SiJo) telt 235 leerlingen en 33 personeelsleden. Belangrijke aspecten binnen de schoolwerking zijn sociaal engagement, samenwerking, respect en aandacht voor iedereen. Deze thema’s komen aan bod in de lessen en worden ook verder verspreid via schoolinitiatieven.”, aldus directeur Stefanie Vancauteren.

Op vrijdag 24 november 2023 ging er een grootse schoolquiz door ten voordele van de Warmste Week. Leerlingen en leerkrachten zetten zich massaal in om te winnen én te innen voor het goede doel. De totale opbrengt bedroeg 1337 euro.

In het vierde middelbaar werden er kerstboompjes geknutseld binnen het vak Art. Na de kerstexamens, op dinsdag 19 december 2023, engageerden de leerlingen zich om de creaties uit te delen aan zorgbehoevenden in eigen gemeente. In de voormiddag kregen de 140 bewoners van WZC Lindenhove elk een kerstboompje, persoonlijk overhandigd door de leerlingen. Gelijktijdig werd er in de kapel een stemmig kerstconcertje uitgevoerd door leerlingen van MAAK|Academie. Het werd een mix van bekende en eigentijdse liederen waarbij de aanwezigen bij “Gloria” of “Vrede” voluit meezongen of meeklapten. De begeleiding en solonummers op blokfluit, cello, accordeon en piano zorgden voor een “vrolijke noot”. In de namiddag werd in AZ Zeno een gelijkaardig kerstconcertje gegeven op de afdeling geriatrie. Alle 39 patiënten kregen nadien persoonlijk een kleurrijk kerstboompje en hartelijke kerstwensen van de leerlingen van het Sint-Jozefslyceum.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter