Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Opstartfinanciering voor gemeenschapsdienst lokale besturen

Knokke-Heist koos ervoor om via Europa WSE (Werk en Sociale Economie) in te tekenen op de projectoproep voor een opstartfinanciering voor de oprichting van een gemeenschapsdienst voor lokale besturen. De keuze werd gemaakt voor het medium pakket waaraan een subsidie van € 14 793,69 euro verbonden is. Hiervoor stelde ons bestuur ondertussen 12 plaatsen voor gemeenschapsdienst open en twee mentoren volgden een opgelegde mentoropleiding.  

Waarom? 

De bedoeling van zo’n gemeenschapsdienst is het activeren van langdurig werkzoekenden via een vorm van een werkervaringsstage (laag intensieve opstap naar werk). Binnen dit competentieversterkend traject voert de langdurig werkzoekende kleinschalige taken uit bij lokale besturen, vzw’s en scholen om te werken aan generieke competenties en het opbouwen van arbeidsritme. De Vlaamse overheid wil dat lokale besturen gemeenschapsdienst inzetten om lokaal werkzoekenden met een grote afstand tot de arbeidsmarkt te helpen om terug richting een job te kunnen groeien. 

Wie komt in aanmerking voor gemeenschapsdienst? 

Dat zijn uitkeringsgerechtigden die minimum 2 jaar werkzoekend zijn (actief werk gezocht) en onvoldoende arbeidsmatig zelfredzaam zijn. Zij kunnen door VDAB verplicht worden tot gemeenschapsdienst als deel van een traject van werkplekleren. De werkzoekende kan gedurende max. 6 maand 32 uur tot 64 uur per maand presteren en krijgt een minimale vergoeding (€ 1.3/u - 11,11% inhouding bedrijfsvoorheffing), alsook een vergoeding voor evt. kinderopvang).

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter