Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Thermoscan meet energieverlies via de gevel van je woning     

Wist je dat het gemeentebestuur van Knokke-Heist vanaf komende winter in samenwerking met de West-Vlaamse Intercommunale (WVI) een thermoscan gaat uitvoeren in diverse deelgemeenten? Hierbij kun je zien in welke mate je woning energieverlies lijdt via je gevel, wat je het nodige duwtje in de rug kan geven om je huis te renoveren. De scan zelf gebeurt door een voertuig van de WVI die door de straten rijdt (vergelijkbaar met de wagen van Google Maps).    

Warmtefoto   
Straatthermografie of gevelscans is een relatief nieuwe meettechniek die het energieverlies van een woning in beeld brengt. Via een unieke warmtefoto wordt het energieverlies via muren, buitenschrijnwerk, rolluikkasten, infiltraties, vochtproblemen, … ‘zichtbaar’ gemaakt voor de bewoners. De warmtefoto visualiseert zaken die met het blote oog niet kunnen worden waargenomen.    

Persoonlijke bespreking van energierenovatiemogelijkheden   
Wanneer de gevel gescand is, word je per brief op de hoogte gebracht. Hierin wordt jou gevraagd om een afspraak te maken om de scan te bekijken. De medewerkers lichten in een persoonlijk gesprek hun vaststelling toe waarna – in dialoog met jou – de energierenovatiemaatregelen worden besproken. Het volledige proces is geheel vrijblijvend en gratis! De thermoscan wordt dus op geen enkel moment openbaar gemaakt en is enkel voor persoonlijk gebruik door de bewoner van de woning.   Het project zal meerdere jaren in beslag nemen. Op deze manier worden de besprekingen van de thermoscan gespreid in de tijd waardoor je als burger zeker bent van een kwaliteitsvolle begeleiding. 

Thermocar

Enkel scan van eengezinswoningen   
De wijken waar de thermocar doorrijdt, zijn geselecteerd op basis van de ouderdom van de woningen, vaste bewoning, de afwezigheid van voortuinen of hagen die de gevel niet voldoende zichtbaar maken en eengezinswoningen. De technologie om een scan te maken via een rijdende auto voor appartementsgebouwen is momenteel nog niet voorhanden.   

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter