Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Fietstocht Het Zwin: zoet en zout 

De Vlaamse Landmaatschappij organiseert samen met de provincie West-Vlaanderen en de Vlaamse Milieumaatschappij op zondag 24 maart 2024 een fietstocht in het kader van de Week van het Water die loopt van 22 tot 31 maart 2024. Afspraak om 13.30 uur in het Zwin Natuur Park in de Graaf Leon Lippensdreef 8.  

Enkele jaren geleden werd het Zwin uitgebreid. Dat heeft gevolgen voor de waterhuishouding in de omgeving. Om het risico op verzilting van de landbouwgronden rond het Zwin te beperken, is een systeem geïnstalleerd met pompen en nieuwe waterlopen. Uit de metingen blijkt dat het water in de sloten rond het Zwin nu minder zout bevat dan voor de uitbreiding van het Zwin. 

Tijdens een geleide fietstocht van ongeveer 11 kilometer in de omgeving van het Zwin bezoeken de deelnemers het pompgebouw, bekijken ze het dijksysteem van het Zwin (de nieuwe en de oude zeedijk, een zoete en een zoute gracht), en doen ze het Hazegrasfort aan. 

Je verneemt hoe de afwatering in de polder werkt, hoe het waterbeheer de geschiedenis van de Zwinomgeving heeft gestuurd en hoe dat zichtbaar is in het landschap, en wat de impact van de klimaatverandering en de zeespiegelstijging kan zijn in de Zwinstreek, die recent erkend is als landschapspark. 

Deelname: gratis 

Schrijf je hier in.  

Voor meer info:
projectsecretariaat.brugge@vlm.be

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter