Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Martine Descourouez viert 100ste verjaardag in WZC De Noordhinder

Op zondag 10 maart 2024 vierde Martine Descourouez in het cafetaria van het woonzorgcentrum De Noordhinder haar 100ste verjaardag. Burgemeester Jan Morbee en schepen Nick Wenmaekers feliciteerden de eeuwelinge namens het gemeente- en provinciebestuur en het koninklijk paleis. Martine was gehuwd met Marcel Kremer die in 2019 overleed. Ze heeft 2 zonen, 5 kleinkinderen en 3 achterkleinkinderen.

Martine zag het levenslicht in Leopoldstad in het toenmalige Belgisch Kongo op 10 maart 1924. Ze was enig kind. Op de leeftijd van 3 maanden kwam ze met het gezin in Veurne wonen. Daarna woonde ze in Adinkerke en vervolgens in De Panne. Haar vader was douanier. In 1945 verhuisde het gezin naar Westkapelle. Martine heeft tijdens de oorlog 6 maanden bij het gemeentebestuur gewerkt en ook 3 maanden bij Volkswagen in Brugge. Daarna nam ze de taak van huisvrouw op zich.

Het gemeentebestuur wenst onze kranige eeuwelinge van harte proficiat en nog veel gezellige en deugddoende momenten in het woonzorgcentrum De Noordhinder in Heist.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter