Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Stephan Galon 12 uur op stap voor concert- en motortoer ten voordele van MS

Bij uitgeweken Knokke-Heistenaar Stephan Galon, zoon van oud-gemeenteraadslid Rita Meyers en wijlen Jos Galon, woekert sinds 2013 de ongeneeslijke ziekte multiple-sclerose. Maar Stephan blijft niet in een hoekje zitten en stapt al enkele jaren als spoken word-artist Djules FMJ volop in de arena van het leven. Zijn filosofische teksten vinden zowel hun inspiratie in zijn persoonlijke strijd als in zijn maatschappelijk engagement. Zijn woorden reflecteren op een hoogst eigen manier onze collectieve en individuele pijn. Ze snijden diep en dragen een beklijvende missie uit van onze condition humaine. Met zijn funky performances voor alle MS-patiënten brengt hij een boodschap van hoop en moed.

Na zijn eerste album Incurable (Ongeneeslijk) met poëtische teksten in het Engels en het Frans, toert hij als MS-ambassadeur regelmatig rond met multimediale live optredens. Op zaterdag 25 mei 2024 gaat hij ondanks zijn secundaire progressieve fase van multiple sclerosis samen met zijn band en motorvrienden de uitdaging aan om 12 uur lang van Namen naar Bredene te toeren en ondertussen 4 concerten te geven. Stephan start om 9 uur met zijn eerste ochtendoptreden in Nannine en zoeft vervolgens in zijn toerbus geëscorteerd door een horde bikers naar Brussel voor een concert om 12.30 uur op het Atomiumplein. Daarna trekt de karavaan naar Edegem voor een performance om 14 uur ter hoogte van het hoofdcommissariaat van de lokale politie Hekla. De eindbestemming is ten slotte de Twins Club in Bredene waar Djules FMJ & Friends om 19 uur afsluiten met een beklijvend beachconcert.

Bikers en sympathisanten die wensen deel te nemen aan deze benefiettoer betalen 15 euro. Tickets kun je bestellen via de ticketshop van Eventix. Je kan alles van 9 tot 21 uur ook live volgen op YouTube Djules FMJ.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter