Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Deelfietssysteem Blue-bike zit in Knokke-Heist in de lift

Deelfietsaanbieder Blue-bike mocht 2023 in schoonheid afsluiten met meer dan 350.000 ritten en ruim 36.000 leden. Nooit eerder werd er zoveel gebruik gemaakt van de blauwe deelfietsen. “Onze groeicijfers breken opnieuw records, maar het onaangeboorde potentieel blijft immens. Wij blijven oplossingen zoeken om nieuwe gebruikers in beweging te krijgen en multimodaal reizen een kans te geven”, vertelt algemeen directeur Stefaan Butaye.

Ook in Knokke-Heist kan Blue-bike mooie cijfers voorleggen. Met 1119 ritten in 2023 en 498 unieke gebruikers zit deelmobiliteit ook in onze gemeente duidelijk in de lift. Dat is een stijging van bijna 30% vergeleken met 2022. Momenteel zijn er 22 fietsen beschikbaar in Knokke-Heist: 14 aan het station van Knokke en 8 aan het station van Heist. Blue-bikeleden hebben altijd een fiets op zak en kunnen op meer dan 120 locaties in België een fiets ontlenen. Het netwerkgegeven toont mooi hoe leden uit Knokke-Heist ook hun weg naar andere Blue-bikelocaties vinden. Buiten hun eigen gemeente ontlenen Knokke-Heistenaars het vaakst fietsen in Brugge en Gent.

Recordjaar met meer dan 350.000 ritten
Ook op nationaal niveau had Blue-bike de wind in de zeilen. “21% stijging van het aantal leden, topmaand oktober met bijna 40.000 ritten en over het hele jaar ruim 350.000, knap gefietst van onze leden!”, vat algemeen directeur Stefaan Butaye het jaar in 1 zin samen. Op toplocaties zoals Leuven, Deinze, Gent en Brugge werden opnieuw gebruiksrecords gebroken, terwijl ook nieuw opgestarte locaties zoals Ronse en Wetteren snel de trappers vonden.

Voor meer info: www.blue-bike.be

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter