Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Dikke pluim voor basisschool De Pluim: goed rapport van de Vlaamse Onderwijsinspectie

In december 2023 vond een 4-daagse doorlichting plaats van gemeentelijke basisschool De Pluim door de Vlaamse Onderwijsinspectie. De onderwijsinspectie formuleerde een gunstig advies. Er werden geen inbreuken vastgesteld. Het gemeentebestuur van Knokke-Heist en het team van De Pluim onder leiding van directeur Melissa Vermassen zijn erg opgetogen met dit resultaat en de waardering voor hun inzet en veerkracht.

 

4-daagse doorlichting in december 2023

Van 11 t.e.m. 14 december 2023 vond een doorlichting van de gemeentelijke basisschool De Pluim plaats door de Vlaamse Onderwijsinspectie. Een tweekoppig inspectieteam ging na of de school tegemoetkomt aan de kwaliteitsverwachtingen uit het referentiekader voor onderwijskwaliteit. Verschillende onderzoeksmethoden worden hierbij gebruikt. Zo werden kwantitatieve en kwalitatieve data verzameld, gesprekken afgenomen, observaties uitgevoerd en gevalstudies doornomen.

De resultaten

De resultaten werden opgedeeld aan de hand van 2 onderzoeksvragen, namelijk “in welke mate ontwikkelt de school haar eigen kwaliteit?” en “In welke mate versterkt de school kwaliteitsvol onderwijs?”. Een derde onderzoeksvraag “Respecteert de school de regelgeving?” werd kort en affirmatief beantwoord met “Er werden geen inbreuken vastgesteld”. De onderwijsinspectie focuste op en evalueerde volgende zaken: visie en strategisch beleid, leerlingenbegeleiding, gelijke onderwijskansen, wiskunde in de lagere school en de algemene werking in de kleuterafdeling. Het resultaat was een gunstig verslag met enkele aanbevelingen die niet bindend zijn. He team van De Pluim neemt deze aanbevelingen echter ter harte en gaat er met veel goesting mee aan de slag om de kwaliteit van haar school te blijven garanderen.

Ook de ouders kregen echter een werkpuntje mee van de onderwijsinspectie, namelijk het tijdig arriveren op school. Zo kunnen de lessen zonder onderbreking of vertraging starten wat de onderwijskwaliteit enkel ten goede kan komen. Het gemeentebestuur van Knokke-Heist wil graag het voltallige team van De Pluim feliciteren met dit schitterend resultaat en de ontvangen lof van het inspectieteam bijtreden. Proficiat !

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter