Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Leeghoofd door Roel Swanenberg & Jef Van Gestel

Op zondag 7 april 2024 om 15 uur kunnen kleuters vanaf 3 jaar en hun (groot-)ouders genieten van de gezinsvoorstelling Leeghoofd. Deze productie werd geselecteerd voor Het Theaterfestival 2014 en speelde meer dan 300 keer in binnen-en buitenland. Kinderenvandevilla herneemt in het CC Scharpoord met veel plezier deze succesvoorstelling die in 2013 het licht zag in coproductie met Tuning People. Leeghoofd is een theatraal en muzikaal gedicht waarin zintuigen de hoofdrol spelen. Een jongen zet een grote, witte bol op zijn hoofd. Vanaf dan is hij Leeghoofd die leeft in zijn eigen bizarre wereld. Met stickers, trechters, voetbalsokken en ander materiaal maakt hij ogen, oren, mond en neus. Hij vertrekt op ontdekkingstocht en tast zijn omgeving op speelse wijze af. 

“Zelfs met klanken maakt Leeghoofd beelden. (...) met niet meer dan platte plastic toch volle pret en poëzie creëren, in een onstuimig ritme dat je zelden op scène ziet. Met brio bewijst Leeghoofd dat theater geen bubbel is, of verbeelding een lege doos. Je beseft weer dat de banaliteit van de realiteit, niet aan de realiteit ligt maar aan jezelf. ” 

Wouter Hillaert, De Standaard **** “Het resultaat is een dol, soms opgefokt, spektakel van ongebreidelde fantasie, verbeelding en spel. (...) een queeste in en door het hoofd die niet alleen inhoudelijk tolt, maar ook qua vormgeving en timing. De jonge kijker ontdekt mee, geniet, schatert en wiebelt op zijn stoel van opwinding. Heerlijk toch..” Tuur Devens, De Bond 

“Een verfrissende ode aan de fantasie die elke mens deugd doet. Als happen in jouw lievelingstaart. 

Els Van Steenberghe, Knack Focus **** Prijs 

€ 8 Bestel jouw ticket 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter