Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Samen zorg dragen voor een proper Knokke-Heist!

Als bewoners van Knokke-Heist hebben we allemaal een rol te spelen in het proper houden van onze geliefde gemeente. Het gemeentebestuur herhaalt daarom nog eens de essentiële details over de afvalaanbieding en de juiste manier om de verschillende afvalcategorieën buiten te zetten.

Aanbieden van het afval
Het afval moet op de rand van het trottoir van de woning gezet worden. Indien dit niet mogelijk is, moet het tegen de gevel of voortuin- of straatafsluiting worden geplaatst. Je kunt afval pas aanbieden vanaf 18.30 uur op de dag van ophaling. Zorg ervoor dat je je afval op het juiste moment buiten plaatst. De informatie betreffende de juiste ophaaldagen voor restafval, pmd, papier en karton vind je terug op je afvalkalender, op de website www.agsoknokke-heist.be of via de recycle app.
 

Afvalcategorieën en richtlijnen:
Restafval: Gebruik de gereglementeerde witte zakken van 15 liter, 30 liter of 60 liter. De maximale gewichten zijn respectievelijk 3 kg, 5 kg of 10 kg. Per twee weken kun je maximaal 3 zakken van 60 liter aanbieden.

Pmd (plastic, metaal en drankkartons): Gebruik de gereglementeerde blauwe zak van 60 liter. Je kunt per twee weken maximaal 4 zakken aanbieden.

Papier en karton: Bind papier en karton samen met natuurtouw of verpak het in een stevige kartonnen doos. Per twee weken mag maximaal 1 m³ papier en karton buiten worden geplaatst.
Deze informatie kan je ook nalezen op de achterkant van de afvalkalender die jaarlijks in je brievenbus wordt bedeeld. Belangrijk! Bied geen ander afval aan dan het toegestane per categorie. Dit helpt het AGSO-Afvalbeheer om het afvalproces efficiënt en milieuvriendelijk te laten verlopen.
 

Ondergrondse containers
Als de ophaaldagen op de afvalkalender niet voldoende zijn of als je niet in staat bent om afval op die tijdstippen buiten te zetten, biedt de gemeente de mogelijkheid om de ondergrondse containers te gebruiken. Hier kun je voor € 2 een zak van 60 liter restafval deponeren, zonder dat deze in een reglementaire afvalzak hoeft te zitten. Andere afvalcategorieën kunnen gratis worden aangeboden.

Vermijd een GAS-boete van 500 euro
Indien AGSO, bij het niet-conform aanbieden, moet langskomen, kunnen er opruimkosten aangerekend worden. Niet naleven van de regels kan aanleiding geven tot een gemeentelijke administratieve sanctie van maximaal 500 euro. Laten we samen zorg dragen voor onze mooie gemeente!

Meer informatie vind je op www.agsoknokke-heist.be/afval
 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter