Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Lezing: De Vlaamse visserij in de wereld, blauwe economie én het vissersverhaal door Pedro Rappé  

Op donderdag 14 maart 2024 om 20 uur brengt uitgeweken Heistenaar Pedro Rappé een unieke avond over de visserij in het Cultuurcentrum Scharpoord. Pedro is te gast bij Cultuursmakers Knokke-Heist (in samenwerking met Volksontwikkeling/Kneistse Cultuurkaart en Davidsfonds Knokke) en toont het publiek met prachtige fotografie en film het verhaal van de zeevisser.   

Pedro Rappé, momenteel woonachtig in het Nederlandse vissersdorp Urk, toont alles wat je niet nog zag bij tv-maker Wim Liebaert. Pedro werkte van zijn 16de tot aan zijn 55ste levensjaar als visser op zee. Hij zag de sector drastisch evolueren: verduurzaming van de visserij, Sea it differently en projecten als VISTools (Fishing for litter, Fish Experience, Are you waterproof?), preventie tegen de gevaren op zee, digitalisering en al dan niet een toekomst van de Vlaamse visserij. Dit alles wordt in een schitterende fotografie in beeld gebracht. Rappé op zijn best: op zee! Een unieke avond!       

Info:        

Dominiek Segaert - voorzitter Cultuursmakers & Volksontwikkeling Knokke-Heist -  dominiek.segaert@skynet.be - 0479 691865 - www.cultuursmakers.be/knokke-heist        Annie Poissonnier - voorzitter Davidsfonds Knokke - annie.poissonnier@gmail.com - 0474 291968 - www.knokke.davidsfonds.be       

Toegang: 10 €   

Leden Cultuursmakers, Davidsfonds, studenten slechts 8 €       

Volledig gratis voor de abonnees van Kneistse Cultuurkaart/Volksontwikkeling Knokke-Heist op vertoon van hun gezinskaart (verkrijgbaar aan 40 euro aan de ingang. Vraag ernaar!)       

Geen reservaties. 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter