Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

In Memoriam Eddy Storm

Op zaterdag 12 mei 2024 is Eddy Storm op 75-jarige leeftijd overleden. Hij luisterde met zijn orkest 18 jaar lang de prinsenaanstelling op van Heist Viert Carnaval. Hij was ook jarenlang actief (bestuurs-)lid van de folkloristische volksdansgroep de Heistse Klakkertjes. Eddy was dankzij zijn liefde voor carnaval en de volkse activiteiten in Heist een gekend gezicht in deze deelgemeente. De bijzetting vindt plaats op dinsdag 21 mei 2024 om 9.30 uur op de begraafplaats in de Hoogstraat 68 in Sluis. Het gemeentebestuur betuigt hierbij alvast aan de familie zijn innige deelneming.

Eddy Storm was een creatieve duizendpoot. Professioneel had hij zijn eigen print- en drukwerkbedrijf. Zijn grafische ervaring kwam later goed van pas toen hij bij het gemeentebestuur aangesteld werd als medewerker bij de dienst Reprografie in het stadhuis.  

Muziek bleef echter de rode draad in zijn leven. Zo speelde hij al in de golden sixties bij diverse bands. Hij zat achter het drumstel van The Troubles, The Ricky Morvan R&B Band en vervolgens Freckleface met Arno Hintjens en Paul Couter. 25 jaar lang speelde Eddy bij de coverband "Three Of A Kind", aanvankelijk als drummer maar na enkele jaren ook als zanger en toetsenist. Met die band begeleidde hij 13 jaar lang Lucy Loes en bracht hij ook de carnavalshit "'t is carnaval in Heist" uit.
 

Na de split in 2010 besloot Eddy om solo te gaan en bouwde hij een afwisselend repertoire op met zowel Engels-, Frans- als Nederlandstalig werk, gaande van easy-listening, country, evergreens, Vlaamse schlagers, rock & roll tot disco en ambiancemuziek. In 2012 kwam de release van zijn eerste full CD "First Solo".

Op de aanstelling van Prins Carnaval genoot Eddy ervan om eigen ludieke teksten te verzinnen op bekende nummers die van toepassing waren op de verkozen prins(es) carnaval. Hij woonde de laatste jaren van zijn leven in Sluis maar Heist bleef steeds in zijn hart zitten. Het deed hem telkens veel deugd om terug in zijn geliefde vissersdorp te zijn en zeker tijdens de hoogdagen met carnaval.
 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter